Skocz do zawartości

[tarczówki] Hayes Sole

Bartekkk

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w temacie czy to dobre hamulce czy lepiej jakie dobre v'ki?? Lepiej dopłacić 200zł i wziąć te tarcze czy nie dopłacać TEKTRO 832AL?? Nie znam się na rowerach, a chcę kupić niezły i mam nadzieję, że mi pomożecie :) )

Mowi sie ze darowanemu koniowi w zeby sie nie patrzy :P ale ... znajomy dostal takie hamulce z rowerem i wytrzymal z nimi ( fakt ze duzo jezdzi :033: ) tylko miesiac - i wymienil - moje mechaniczne bb5 byly duzo mocniejsze niz jego "hydraulika".

Ja mam sole w madmanie właśnie i nie sa najgorsze. Fakt szybko się zpowietrzają, ale działeją dużo lepiej od tarcz mechanicznych, a o ich przewadze nad v-kami w błocie czy na śniegu nawet nie trzeba wspominać.

Inna sprawa jak dla mnie są odrobinkę za słabe i planuję zmienić przód na jakiś inny, dwutłoczkowy, na tył sole w zupełności wystarczy.

Z tego co się orientuję to wymiana przedniego hamulca ograniczy się tylko do wymiany zacisku na hfx9, bo klamki i przewody zostana te same, więc to jest dobra baza do tuningu. Moja rada: bierz, ogólnie madman to bardzo udana konstrukcja.

Pozdrawiam

Jacunio

No ja znalazłem zacisk nówkę z tamtego roku za 250 zł. Nie wiem, może da się taniej, ale jeszcze się dobrze nie rozglądałem (na razie napęd xt kompletuję i to mnie absorbuje teraz :) ).

A wymienię sobie sam w zaprzyjaźnionym serwisie. Przy okazji jakiegoś grilla sobie zrobimy ;)

to sa hamulce po ktorych zakupie bedziesz sobie "pluł w brode", wywalisz niepotrzebnie kase, polecam lepsze Vki, moze modulacja nie taka jak w tarczach ale na pewno TANSZE, LEPSZE, LŻEJSZE (od SOLE), polecam to co mam w sygnaturze B)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...