tomcio99 Napisano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Witam, Jaki amortyzator polecacie do lekkiego DH FR. Mój nie daje rady i ostatnio się trochę przez niego potrzaskałem, więc wolę wymienić. Teraz mam Sr Suntour XCR. Nowy amortyzator chciałbym zakupić do 500zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwaq Napisano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Skok zapewne 100-120mm i zwykła ośka 9mm? Za dużego wyboru nie masz - albo Epicon, imho bardzo solidny amor, albo jakieś Duro, jakbyś miał ośkę 20mm to na Allegro jest sporo amorków mieszczących się w budżecie do DH/FR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Nie istnieje coś takiego jak lekkie DH czy FR, wtedy to już enduro/AM, a sądząc po dotychczasowym widelcu to Twojej jeździe najbliżej było do XC. Jaką masz ramę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcio99 Napisano 27 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Od razu powiem jaki mam rower bo tak będzie łatwiej. Mój rower to Kross Sign Panic nie było w nim prawie nic zmieniane więc całą specyfikcję wolno zobaczyć na necie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwaq Napisano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Czyli zwykła ośka i skok 120mm, wg. mnie najlepiej jakbyś zainwestował w Epicona, ujeżdżam go od pół roku i bardzo dobrze się trzyma (skok 120mm). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalSBK Napisano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 @Piksel nie oceniaj po widelcu, twój post nic wartościowego nie wnosi. Też miałem kiedyś poważnego krasza przez XCR'a, a właściwie przez to że nie ma kontroli powrotu. Pomyśl nad jakimś starszym boxxerem, 66, może totem, duro. Coś co ma nie za dużo skoku. posiedź trochę na allegro, cokolwiek nie kupisz i tak będzie lepsze od xcra dopiero zauważyłem jaką masz ramę, duro to chyba max co mógł byś tam wrzucić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roonin Napisano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Z takim budżetem tylko Duro. Epicon fajny amor ale nie do DH. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwaq Napisano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Bo autor też nie ma roweru do DH, stawiam, że uprawia co najwyżej ostrzejsze XC/AM, myślę, że Epicon spokojnie wytrzyma, skoro XCR tyle mu wytrwał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcio99 Napisano 2 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Ten XCR mam przez 3 lata i na pewno muszę go już wymienić. Zobaczę wszystkie amortyzatory, które polecaliście i wybiorę ten, który najbardziej będzie mi pasował. Dzięki wszystkim uczestniczącym w tym temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymon90 Napisano 2 Maja 2013 Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Skoro przejeździłeś 3 lata na xcm to wydaje mi się, że epicon będzie najtrafniejszym wyborem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba4 Napisano 2 Maja 2013 Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 W duro się przy tym budżecie nie pchaj. To największy błąd. Gdybyś mógł jeszcze kółko jakieś ogarnąć to najlepszym rozwiązaniem będzie Marzocchi Drop off lub Z1 na oś 20mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver400 Napisano 2 Maja 2013 Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 "Duro to gówno" - opinia kolegi, który ma Duro, a przed nim dużo innych dobrych amortyzatorów Szybko złapał kosmiczne luzy, łatwo się dobija, uszczelki się rozsypały. Na plus trzeba powiedzieć że się nie złamał, ale w końcu waży ponad 3kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek431 Napisano 2 Maja 2013 Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Poszukaj jeszcze jakiejś tory ze skokiem 130 mm. http://allegro.pl/rock-shox-tora-302-air-130-i3204107495.html Do twojej jazdy wystarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.