Skocz do zawartości

[Korba i Kaseta] Oceniamy stan zębatek napędu

Puklus

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
w jakim jest stanie?

4, 5, 6 do poprawki - wymiany reszta wygląda ok.

Prosze o ocene tej kasety:

Wygląda dobrze, jedyne problemy mogą się pojawić na najmniejszych ostatniej lub 2 ostatnich.

czy kaseta przyjmie nowy łańcuch?

powinna, jest prawie nie używana, problem może sie pojawić na ostatniej lub ostatnich.

Kaseta Deore XT 9 speed 11-32 ?, kaseta w swietnym stanie przebieg ok 600-800 km na oko:P bez problemu przyjmie nowy lancuch i lepszym wyborem bedzie connex

Ja tez uzywam takiej kasety i kupuje connex 800 koszt 39zł ,a dziala swietnie i wytrzymalosc na bardzo dobrym poziomie mam juz 4 szt connex 800 i zmieniam co 600 km i wszystko dziala jak nalezy.

Zmieniarka Sram x0 . Polecam , nie wiem jak bedzie z shimano ale zapewne tez bedzie dzialac dobrze. nie wiem czy jest sens placic 50% wiecej.

• Mod Team

XT to nie jest, no ja tam ani jednego nita nie znalazłem a być powinny :P Nie mniej jednak kaseta w stanie bardzo dobrym, standardowo obawiałbym sie o najmniejsze, taki ich urok, chyba ze nie były używane.

Jeżeli tak to lepszym wyborem będzie miękki HG53

Zdecydowanie twardy, connex, Campagnolo czy jakiś porządny KMC.

Kaseta Deore XT 9 speed 11-32 ?, kaseta w swietnym stanie przebieg ok 600-800 km na oko:P bez problemu przyjmie nowy lancuch i lepszym wyborem bedzie connex

XT to nie jest, no ja tam ani jednego nita nie znalazłem a być powinny :P Nie mniej jednak kaseta w stanie bardzo dobrym, standardowo obawiałbym sie o najmniejsze, taki ich urok, chyba ze nie były używane.

Zdecydowanie twardy, connex, Campagnolo czy jakiś porządny KMC.

kaseta to Deore CS-HG61, przebieg około 1700 km (z jednym łańcuchem HG53)

dzięki za szybką odpowiedź

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...