Mod Team Pixon Napisano 28 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Na 6 widać największe ślady zużycia. Myślę, że ona będzie stanowić problem w przyjęciu nowego łańcucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 28 Lutego 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 6, 7 i 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marf Napisano 1 Marca 2013 Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Ok, czyli rozumie że nie ma sensu zmieniać łańcucha biorąc pod uwagę że używam głównie 5-6-7-8, a tak ogólnie to jak wygląda ta kaseta? powinienem przymierzać się do wymiany czy jeszcze jeździć(rower używany praktycznie tylko na szosie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 1 Marca 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Ta swoje 5 min ma już za sobą i z tym łańcuchem ujeżdżać aż zdechnie kontrolując stan korby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruce95 Napisano 1 Marca 2013 Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Powiedzcie która z tych kaset jest w lepszym stanie i czy przyjmie nowy łańcuch. Tutaj zdjęcia: https://picasaweb.google.com/104620005079023857244/KasetaXTUzywka02?authkey=Gv1sRgCObvjZT2_6imFw#5850399777897956386 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 2 Marca 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 nr 1 jest lepsza, 1-5 ok, 6 lekko zuzyta, 7 także lekko, 8 i 9 prawdopodobnie no poprawy, w kosz albo do szlifu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruce95 Napisano 2 Marca 2013 Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Dałbyś za taką kasetę 80zł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 3 Marca 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 W życiu ... może z 40 - 50 nie więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 4 Marca 2013 Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 http://allegro.pl/kaseta-cs-hg62-10-11t-dyna-sys-10-rzedowa-i3049878394.html Ogląda i oglądam te kaset ale nie mam pojęcia, czy to jest fabryczny kształt zębów czy tak są wytarte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 4 Marca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Ja tu widzę kształt zębów ułatwiający zmianę przełożeń, a nie tak jak mówisz wytarcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 4 Marca 2013 Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 To biorę, bo cena też chyba ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 4 Marca 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Zęby dziwne ale nie zużyte tak ze ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
said Napisano 6 Marca 2013 Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 [/img] Co powiecie o tym powyżej? :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruce95 Napisano 6 Marca 2013 Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Hak przerzutki jest źle zamontowany. W kasecie 3 największe zębatki wyglądają nieźle, najmniejsza dosyć mocno zjechana a 2 pozostałe trudno ocenić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciemak666 Napisano 6 Marca 2013 Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Cześć, prosze o oceną mojej korby XT Najwieksza zębatka: link do albumu średnia: link najmniejsza : link Czy korba przyjmnie nowy łańcuch? (kaseta bedzie nowa). W gre wchodzi wymiana pojedyńczych zębatek czy całosci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 6 Marca 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 2ka i 3ka najlepsze dni ma juz za sobą, poprawiając pilnikiem można ich żywot wydłużyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciemak666 Napisano 6 Marca 2013 Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 nie bardzo mi sie widzi piłowanie, a i tak pewnie za pół roku bedzie do wymiany. czyli wymiana 2, 3 czy kupno nowej korby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 6 Marca 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 piłować to na dobrą sprawę nie ma co za bardzo. ale można. Najlepiej kup zębatki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Napierdzielacz Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Witam, Mam w rowerze kellys mojej żony taką kasetę jak w załączeniu. Zastanawiam się, czy nie jest trochę zbyt mocno zardzewiała, bo w moim rowerze nic takiego się nie stało. Dosłownie zero rdzy. Rowery zakupione nowe w zeszłym roku we wrześniu, przejechane do zimy maksymalnie ok 30 km rekreacyjnie, przed zimą umyte i wstawione do suchego pomieszczenia. Na wiosnę efekt jak na zdjęciu. Zdjęcie zrobione po myciu środkiem do mycia łańcuchów motocyklowych i nasmarowaniu. Proszę o poradę czy taka rdza to norma, czy reklamować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 9 Marca 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Poza rdzą wygląda na prawie nie używaną. No przynajmniej z tego kąta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NajmeR Napisano 11 Marca 2013 Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 <p>Stary łańcuch zaczął przeskakiwać, zakupiłem nowy taki sam,SRAM,jednak ten też przeskakuje. Prawie jestem pewien że kaseta i łańcuch jest zużyty. Dla pewności dodaje zdjęcia. Bardziej interesuje mnie stan zębatek korby, czy jeszcze się nadaje. Dodam że napęd ma przejechane ponad 5 tys. km w zróżnicowanym terenie. Małe pytanie, czy kółeczka przerzutki też się zużywają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 11 Marca 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Kaseta w kosz, korba jest ok a kółeczka także sie zużywają i to wtedy kiedy mamy zużyty łańcuch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NajmeR Napisano 11 Marca 2013 Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nhandu Napisano 12 Marca 2013 Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Witam. Noszę się z zamiarem wymiany łańcucha(Campagnolo Record C9) i stąd pytanie. Czy korba i kaseta nadają się pod nowy łańcuch czy lepiej by było wymienić korbę lub kasetę. P.S. Wiem że w dużym blacie korby brakuje jednego zęba i prosiłbym na to nie zwracać uwagi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 12 Marca 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Korba tak, kaseta tez powinna, nie jest strasznie zjedzona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.