MokryxD Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Jak dla mnie korba OK, może 1 i 2 zębatka do lekkich poprawek, a kaseta troszkę podjechana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 28 Stycznia 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 A korba ? Całkiem dobra jeszcze Panowie, proszę o rzetelną ocenę stanu zużycia elementów napędu Korba ok, kaseta w sumie też najmniejszych nie widać i nie da się ocenić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OrzelPiotr Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Ok, dzięki - najmniejsze zębatki to nie problem, chodziło mi raczej o te większe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawidszew Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 · Ukryte przez Puklus, 29 Stycznia 2013 - Low Quality Ukryte przez Puklus, 29 Stycznia 2013 - Low Quality Witam Koledzy a co powiecie o tej kasecie?: http://zapodaj.net/2cf240c1cd447.jpg.html http://zapodaj.net/f47108927b3f1.jpg.html Standardowo: Przyjmie nowy łańcuch, bez problemu? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Mod Team Puklus Napisano 28 Stycznia 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Wstaw zdjęcia na których coś widać ... albo kup i sam sprawdzaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawidszew Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Zdjęcia niestety nie są moje i nie mam żadnego wpływu na ich jakość. A co do zakupu to wszystko będzie zależało od ceny . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 29 Stycznia 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Jak nie są twoje to przekaż właścicielowi co powiedziałem. Nikt tu nie ma zamiaru odpalać programów graficznych i sie bawić żeby dostrzec cokolwiek na zdjęciu. Albo sie dodaje dobre albo lepiej tego nie robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Podkleić na początku tematu ze posty z niewyraźnymi zdjęciami z automatu lecą w kosz ... szkoda czasu na otwieranie i wróżenie z fusów. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 29 Stycznia 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Można tylko mało kto zagląda na początek zwłaszcza jak temat robi sie tasiemcem Już o tym pisałem wcześniej i nie pomaga teraz będą leciały bez ostrzeżeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gavron04 Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 (Rower kellys quartz 2009, nic nie było wymieniane oprócz opon, jak widać sama rdza no i rower nie jest wyczyszczony po zimie). Jeśli już muszę wymieniać wszystko tj łańcuch i kaseta (to na pewno wymieniam, polecony mi HG51 i connex 804) to jaką korbę ? Tak łącznie maks 200zł za komplet. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Ja bym to wszystko dobrze przeczyścił benzyną ekstrakcyjną. Potem rozjeździł i dalej się zastanawiał. Napęd nie jest zużyty, a bardzo zaniedbany, ale do uratowania. Po czyszczeniu nasmaruj obficie. Pojeździj trochę i rdza sama poodpada. Znów umyj i nasmaruj i rozjeździj i powinno jeszcze zrobić wiele kilometrów. Ewentualnie łańcuch wymienić jak mu się nie poprawi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gavron04 Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 2i regulaminu Ogólnie rower mam od maja 2010 roku. Przez ten czas dużo jeździłem, można powiedzieć, że codziennie (prawie). W weekend się zabiorę za czyszczenie. Czy mogę na ten osprzęt założyć łańcuch connex 800/804 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 4 Lutego 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 zasadniczo możesz ale na 2 ostatnich może być problem a na pewno na ostatniej a wnioskuje ze praktycznie tylko jej używasz. Ale spoko zdejmij kasete, 2 ostanie które sa luzem mozesz postara sie poprawić w domowym zaciszu jak masz choć min. zaplecza, imadełko i kawałek pilnika. W pierwszym poście masz wskazówki jak to zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gavron04 Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 No tak jak mówisz, głównie jeżdżę na 8. (Wiadomo, że gdzie nie można na 8 to na siłę nie jadę na niej). Tylko pytanie, czy bardziej opłaca się wymienić kasetę (HG51 mam za 55zł w pobliskim sklepie) czy się z nią bawić i kupić sam łańcuch (z wysyłką koło 70zł) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 4 Lutego 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Jak używasz tylko 2 ostatnich zębatek możesz kupić używaną kasetę, np ja 2 ostatnich w ogole nie używam i pewnie wiele tez takich osób jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcz79 Napisano 5 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Witam jestem nowym forumowiczem ale mam już pierwsze pytanko. Mam rower Cube Acid z tyłu jest kaseta Shimano SLX HG81 a piasta i łańcuch Shimano HG74. Przerzutki są dobrze wyregulowane mianowicie przeskakuje z góry na dól bez problemu i nic nie ociera problem polega na tym że na najmniejszej zębatce łańcuch przeskakuje tzn odczucie jest takie jak by korba przeskoczyła i dzieje się to nawet jak mocno nie naciskam , jak dam kolejne trybko i pozostałe problemu nie ma nawet jak bardzo mocno naciskam wtedy wszystko działa ok. co to może być rower ma może przejechane z 500km. i dzieje sie tylko to na najmniejszej zebatce 11z. proszę o pomoc i dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 5 Lutego 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Naruszasz trochę zasady tego tematu ale ok, prawdopodobne trzeba wymienić ta jedną zębatkę najlepiej daj zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prykpryk Napisano 5 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 U mnie łańcuch przeskakuje na 5 i 6 biegu. Myśle, że powinno się to polepszyć z wyczyszczeniem napędu ale daję do oceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 5 Lutego 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Wygląda ok nie masz czasem za długiego łańcucha? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
canar Napisano 5 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Czy moja 7ka przyjmie nowy łańcuch? Czy lepiej rozglądać się za paskiem wielorowkowym? http://imageshack.us/photo/my-images/59/dsc0215ufc.jpg/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prykpryk Napisano 5 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Mierzyłem łańcuch i wygląda ok (10 ogniw 127mm). Jak macie wskazówki jak domowym sposobem zmierzyć łańcuch to bardzo poproszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 5 Lutego 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Czy moja 7ka przyjmie nowy łańcuch? nie, uzyj pilnika domowym sposobem przy założeniu łańcucha na 3x1 z ominięciem tylnej przerzutki łańcuch ma być delikatnie luźny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prykpryk Napisano 5 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Czy to chodzi o wydłużenie łańcucha czy o ilość ogniw? Na moją logikę ilość ogniw nie ma wpływu na przeskakiwanie łańcucha a na wystarczające napinanie przez napinacz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
canar Napisano 5 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Może nie dostrzegam sarkazmu ale wyjaśnię Wrzuciłem w formie żartu oczywiście to niewyraźne zdjęcie, po powiekszeniu widać że brakuje tam 6 zębów:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 5 Lutego 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 sie ciesz ze nie dostałeś warna i wakacji na miesiąc za takie żarty ... bo pisałem o tym stronę czy 2 temu ... i lepiej żebyś teraz chodził jak zegarek przeskakiwanie łańcucha a na wystarczające napinanie przez napinacz. tak ale ostatnia zębatka jest dziwna i nawet z nowymi potrafią być problemu a za długi łańcuch moze w tym pomagać ma być taki jak trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.