Skocz do zawartości

[Korba i Kaseta] Oceniamy stan zębatek napędu

Puklus

Rekomendowane odpowiedzi

Moja SLX 10s po 3kkm (na 3 łańcuchy) z tego co pamiętam wygląda lepiej ;)

Tylko stan zużycia w znacznym stopniu zależy od sposobu jazdy ... ja tam śmigam kadencyjnie, spokojnie można znaleźć potężnych chłopów po 120 kg mięśni którzy dają w napęd wybitnie siłowo i ich kasety zwyczajnie się zużywają szybciej,

Pozdro

• Mod Team

1. - 4, 5, 6 prawie 100% zę będzie skakało reszta ok jak za 50 zł ... za 35-40 bym brał i sobie naprawił ....

2. - wydaje sie być ok widać ze cała kaseta była w miare równomiernie używana ale na najmniejszych moze pojawić sie skakanie.

3. - wydaje sie być najlepszą ale tez i będzie najdroższą :P

Witam serdecznie! Mam problem z przeskakiwaniem łańcucha, który przeskakuje zaraz po zmianie biegów zanim się porządnie osadzi na zębatkach. Dzieje się to głównie przy wrzucaniu łańcucha na większe tryby kasety. Po zmianie biegu łańcuch nie przechodzi na lżejszy bieg od razu, ale dopiero po kilku obrotach i potrafi wrócić z powrotem na bieg niższy. Podczas dluższej jazdy bez zmiany biegów łańcuch nie przeskakuje, ale za to chwilę po zmianie biegów. Przerzutka działa dobrze w momencie gdy nie jeżdzę na rowerze. Proszę o pomoc, bo nie wiem czy zakupić nową kasetę (łańcuch nowy kompatybilny z kasetą). Zdjęcia kasety załączone.

Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - ecac0b044ff03.jpg

Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - d0357afbc9b9e.jpg

Witam

Chciałbym się was zapytać czy jest szansa aby ta kaseta przyjęła nowy łańcuch? Muszę ten łańcuch wymienić bo już bardziej nie może być rozciągnięty i zniszczony. Odziwo przejechałem na tej kasecie tylko ok 2000 km. W jednym serwisie powiedzieli mi, że jest do wymiany a w drugim, że można spróbować założyć jakiś nowy miękki łańcuch ale nie ma pewności czy się przyjmie :/

Sorry, że zrobiłem zdjęcia z kołem założonym na rowerze, jeżeli będzie trzeba to zrobię zdjęcia ze zdjętym kołem.

http://zapodaj.net/8afce305e822b.jpg.html

http://zapodaj.net/d345e2ce95dda.jpg.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...