Mod Team Puklus Napisano 4 Stycznia 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Sądząc po dziwnym kształcie zebów korby łańcuch jest tak wyciagniety ze ciagnie tylko szczytami ... korba by mogła zostać, lekko poprawić zebatke bedzie ok, reszta do wymiany bez 2 zdań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Czy to kaseta czy wolnobieg znaczenia to nie ma bo wszystko zniszczone Znaczenie ma ... bo potem pójdzie do sklepu po komplet kupi kasetę zdejmie koło i będzie AKuKu Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek86 Napisano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 to co jest zamontowane to żaden szał, ale prawie 8kkm przejechało. Spodziewałem się, że tylko wymiana mi została, a z drugiej strony skoro takie zajechane to można pomyśleć, że w pełni wykorzystane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Przerzutkę możesz zostawić, to nie ma wielkiego wpływu ja jazdę. Korba, łańcuch i wolnobieg to wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek86 Napisano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 wymieniony cały komplet, jeszcze tylko kółka przerzutki. Tarcza z przodu zmiana z 42 na 48 zębów, czuć różnice, dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 http://pokazywarka.pl/iqs4if/ co sądzicie o przebiegu tej kasety? podobno 450-500 km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marpok Napisano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 podobno 450-500 km Wg mnie to raczej 1500 km, widac tam juz splaszczenia prawie na kazdym trybie a HG-50 to to nie jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Moja SLX 10s po 3kkm (na 3 łańcuchy) z tego co pamiętam wygląda lepiej Tylko stan zużycia w znacznym stopniu zależy od sposobu jazdy ... ja tam śmigam kadencyjnie, spokojnie można znaleźć potężnych chłopów po 120 kg mięśni którzy dają w napęd wybitnie siłowo i ich kasety zwyczajnie się zużywają szybciej, Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 7 Stycznia 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Też mi sie tak wydaje po 400km śladu by na niej nie było chyba ze te 400 km miał ciągle pod wiatr i pod górę. No w każdym bądź razie spokojnie możesz ją wziąć tylko odpowiednio z negocjuj cene do stanu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Warto licytować, którąś z tych kaset czy wybrać nową CS-HG50-9? 1. http://allegro.pl/kaseta-xt-cs-m770-11-32-i2915951356.html 2. http://allegro.pl/kaseta-xt-9-rzedow-cs-m760-11-32-i2928023981.html 3. http://allegro.pl/shimano-xt-cs-m770-11-32-campagnolo-c9-i2928752361.html Łańcuch będzie nowy Connex 800. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 7 Stycznia 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 1. - 4, 5, 6 prawie 100% zę będzie skakało reszta ok jak za 50 zł ... za 35-40 bym brał i sobie naprawił .... 2. - wydaje sie być ok widać ze cała kaseta była w miare równomiernie używana ale na najmniejszych moze pojawić sie skakanie. 3. - wydaje sie być najlepszą ale tez i będzie najdroższą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
W0jciech Napisano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Witam serdecznie! Mam problem z przeskakiwaniem łańcucha, który przeskakuje zaraz po zmianie biegów zanim się porządnie osadzi na zębatkach. Dzieje się to głównie przy wrzucaniu łańcucha na większe tryby kasety. Po zmianie biegu łańcuch nie przechodzi na lżejszy bieg od razu, ale dopiero po kilku obrotach i potrafi wrócić z powrotem na bieg niższy. Podczas dluższej jazdy bez zmiany biegów łańcuch nie przeskakuje, ale za to chwilę po zmianie biegów. Przerzutka działa dobrze w momencie gdy nie jeżdzę na rowerze. Proszę o pomoc, bo nie wiem czy zakupić nową kasetę (łańcuch nowy kompatybilny z kasetą). Zdjęcia kasety załączone. Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - ecac0b044ff03.jpg Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - d0357afbc9b9e.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 7 Stycznia 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Kaseta jest w dobrym stanie twoje objawy powodowane są przez przerzutkę lub manetkę, wymień linkę, wyczyść a najlepiej też wymień pancerze. Przerzutka ma duże luzy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 tamtego slxa mi ktoś zawinął, szukam dalej! ta jest też w zestawie z łańcuchem który jeździł na tej kasecie Ja nie wiem jak wy widzicie zużycie, dla mnie to tutaj te zębatki są normalne : D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 podobno 450-500 km Raczej jednego zera brakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 7 Stycznia 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Ja nie wiem jak wy widzicie zużycie, dla mnie to tutaj te zębatki są normalne : D Sramolce są trudne do diagnozy z racji na dziwnej zeby moim zdaniem ale ta jest ok myślę ze problemu by z nią nie było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Ślady zużycia są, na najmniejszych koronkach widać wyraźnie wytarte zęby, moim zdaniem do nowego łańcucha to będzie ciężko, ale może się uda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczympek Napisano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Dostałem taką oto kasetę szosową Ultegra i zapytuję o jej stan, czy trzeba coś reperować czy jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Dobra jest, nic tylko jeździć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Proszę o ocenę. Korba SHIMANO FC-M552, 175mm - - - - - - - -KRAKOW (2927848842) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. http://allegro.pl/pg-1050-pc-1031-kaseta-lancuch-jak-nowe-krakow-i2923416357.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 9 Stycznia 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Spokojnie możesz licytować, zębatki ok tylko troche porysowana jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
David93 Napisano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Witam Chciałbym się was zapytać czy jest szansa aby ta kaseta przyjęła nowy łańcuch? Muszę ten łańcuch wymienić bo już bardziej nie może być rozciągnięty i zniszczony. Odziwo przejechałem na tej kasecie tylko ok 2000 km. W jednym serwisie powiedzieli mi, że jest do wymiany a w drugim, że można spróbować założyć jakiś nowy miękki łańcuch ale nie ma pewności czy się przyjmie :/ Sorry, że zrobiłem zdjęcia z kołem założonym na rowerze, jeżeli będzie trzeba to zrobię zdjęcia ze zdjętym kołem. http://zapodaj.net/8afce305e822b.jpg.html http://zapodaj.net/d345e2ce95dda.jpg.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 10 Stycznia 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 4,5,6 chyba raczej odmówią współpracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redbull1 Napisano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 hej Potrzebuję waszej porady ,czy ta kaseta xtr-a przymie nowy łańcuch ? , i ile ,mogła według was mieć przebiegu ? https://picasaweb.google.com/117888582880221854080/KasetaXtr za wszelkie odpowiedzi dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 10 Stycznia 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Ciężko powiedzieć jaki ma przebieg ale powinna przyjąć. wydaje sie ze używane były głównie większe zebatki czyli była używana w górach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.