Skocz do zawartości

[Korba i Kaseta] Oceniamy stan zębatek napędu

Puklus

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • Mod Team
Napisano

750 to był pierwszy model na 9 rzędów i nie różni sie chyba niczym, możliwe ze jest trochę cięższy. Stan pająka jest dobry i nadaje sie on do jazdy, luźne taż są ok mam wątpliwości do 2 ostatnich bo nie ma dobrego ich ujęcia.

Modeli XT było z tego co sie orientuje 2, 11-34 na 5 ramiennym pająku i 11-32 na 4 ramiennym pająku i 4 luźnymi zębatkami, zestawy nie za bardzo są ze sobą kompatybilne chyba ze sie posiada jedną zębatkę z innej kasety.

• Mod Team
Napisano

Czyli nowy łańcuch przyjmie w 100 % ?

Pająk tak, reszta tak na ok 80%

w ilu procentach możecie ocenić zużycie?

Miałem 950 jedną, szlifowałem ją. na tej jednak ocenić stan może tylko psychoenergo terapeuta z sosnowca albo radomia.

jak przerzutka ma zakres 11-28, to najmniejsza koronka może być 12t? np. 12-26

Nie specjalnie rozumiem o co ci chodzi, to kaseta szosowa i jej stopniowanie jest poprawne.

Napisano

Dziękuję że nie dostałem żadnej pomocnej odpowiedzi :) bardzo cieszę się że szlifowałes 950, a dasz namiary do kogoś kto umie ocenić jej stan? Nie mam nic do jej stopniowania, tylko pytam czy przerzutka o zakresie 11-28 obejmie kasete 12-26

Wysłane z mojego ST21i

• Mod Team
Napisano

Ależ otrzymałeś odpowiedź :P z tak mikroskopijnego zdjęcia nie można stwierdzić wiece iż jest to kaseta, koloru srebrnego o niewielkiej rozpiętości.

Napisano

Pająk tak, reszta tak na ok 80%

Puklus, zerknij proszę raz jeszcze i oceń która z trzech wolnych koronek jest do wymiany.

Osobiście nie mogę się dopatrzeć która nadaje się do wymiany przy zastosowaniu nowego łańcucha.

• Mod Team
Napisano

Wygląda przyzwoicie, myślę ze będzie jeździć ( na pewno na dołączonym łańcuchu :P) Ale 600zł ... no co kto woli.

Napisano

Dziękuję za odpowiedź. Dobrze zrozumiałem że cena mogłaby być niższa i nowy łańcuch może nie wspópracować należycie z tą kasetą?

• Mod Team
Napisano

5-8 zjedzone nie brał bym tej kasety a na pewno nie za tyle ile jest wystawiona. 30 zł z wysyłką, moze 40 ale ona na 80% do szlifu żeby sie dało jeździć normalnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...