Skocz do zawartości

[Korba i Kaseta] Oceniamy stan zębatek napędu

Puklus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzięki wielkie :thanks: A co do unikania podjazdów to nie, po prostu zawsze robie siłe :whistling:  A tak serio to mieszkam w wielkopolsce gdzie nie ma takich podjazdów, żebym na środkowej nie podjechał, małej używałem sporadycznie :))

• Mod Team
Napisano

Za pierwsze zdecie - pałą po nerach

Za czystość - pałą po nerach

Z tego co widać a widać połowę, jest ok ...

Napisano

Aukcja: Kaseta trochę żużyta. Na małych może przeskakiwać. Większe też były używane i się trochę wypłaszczyły, ale powinny działać ok.

Kolega Klakson, wydaje się, że 3 najmniejsze mogą mieć problemy z nowym łańcuchem, a 4 może być na granicy przyczepności.

• Mod Team
Napisano

to może mój napęd

Kaseta, ogólnie dobrze, jednak 3 ostatnie mi ise nie podobają ... korba jest w miarę ok.

Jak obywatele oceniacie stan tej kasety ?

Z tego co mi sie wydaje nie powinno być problemów, jednak kąt nie jest dobry do oceny.

Napisano

Trzeba dodać, że na swoich aukcjach to wiele osób zachwala, a potem w razie roszczeń, to mówią że to wina klienta ;) Najlepiej by człowiek z aukcji dał zdjęcie z przodu kasety.

• Mod Team
Napisano

Żeby jak gość mi zachwalał kasetę i dodawał że wyprowadzi mi psa czy ugotuje obiad ... ja wystarczy że na nią spójże :P Jeżeli kąty sa odpowiednie da sie to ocenić, odnośnie srama gorzej, bo to dziwne kasety i nie zawsze można trafić prawidłowo, jednak z shimano zazwyczaj nie ma problemu.

Napisano

3 ostatnie próbować szlifować? one powinny być strome z tego co mi wiadomo, 4 trochę mogę przejechać też, i nie wiem czy zakładać nowy łańcuch

btw. co to jest za kaseta bo już była na rowerze jak go kupiłem, każdą zębatke da się osobno ściągnąć co jest dla mnie dużym + 

Napisano

Chyba smarujesz kasetę a nie łańcuch...

Możesz ale w takim brudzie to on długo nie pociągnie.

On już nie pociągnął. Pytanie czy kupić nowy łańcuch do tego napędu?

• Mod Team
Napisano

Przeczytaj te miejsca gdzie wspominałem jak robić zdjęcia i wywnioskuj coś a jak nie potrafisz to nie pisz więcej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...