MrManiek Napisano 9 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Dzięki za szybką odpowiedź, kaseta wymieniona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spytrec Napisano 10 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 Pomóżcie proszę, stan korby jak na zdjęciach. Rower potestowy kupiony pod koniec września, w sklepie z gwarancją. Obecne rozciągnięcie łańcucha na poziomie 0.4% (0.5mm na 132.2mm nowego łańcucha), kaseta potwierdza również dobry stan napędu. Czy możliwe, że korba lub blaty zostały podmienione na zużyte? Czy korba (Shimano M522) może być w takim stanie jeśli cały napęd jest względnie nowy (<2000km)? Czy Waszym zdaniem to może podlegać pod zgłoszenie gwarancyjne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 10 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 A co jest nie tak z tą korbą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 11 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 Korba wygląda całkowicie OK - nie ma się do czego przyczepić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spytrec Napisano 11 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 Albo mam krzywe oko, albo zeby nie sa symetryczne - naciskajaca krawedz zeba wydaje sie glebiej wycieta, ale skoro twierdzicie inaczej, to moze moje wrazenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 11 Listopada 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 Zęby sa nie symetryczne, a ze krzywe to tak też ma być ... zwłaszcza jak korba jest używana już jakiś czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spytrec Napisano 11 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 Rozumiem, dziekuje za wyjasnienie, uspokoilo mnie to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 11 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 Obecne rozciągnięcie łańcucha na poziomie 0.4% (0.5mm na 132.2mm nowego łańcucha), kaseta potwierdza również dobry stan napędu. trochę tego nie zrozumiałem 10 półogniw to 5 cali czyli 127 mm jakoś dziwnie mierzyłeś ale 0.5 to zużycie małe jeżeli porównamy nawet do 127 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinowozniako Napisano 11 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 Witam!! Panowie jak oceniacie tą kasetę? 1. Czy podejdzie nowy łańcuch? i drugi wolnobieg tym razem: w tym wolnobiegu prawdopodobnie i tak muszę łańcuch wymienić bo proszę zobaczyć co się stało ze starym łańcuchem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 11 Listopada 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 Kaseta wygląda w miarę ok, wiec powinno działać, ewentualne docieranie, wolnobieg z tego co widać jest ok tego czego nie widać to nie widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzeslaw Napisano 14 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 http://www.aukcjoner.pl/gallery/014998705-.html#I1 Co sądzicie? Ile może mieć przebiegu, czy przyjmie nowy łańcuch? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 14 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Nowy łańcuch przyjmie na pewno, ta korba wydląda na w ogóle nie zużytą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 14 Listopada 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Można śmiało brać ale przebiegu nie jestem w stanie podać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzeslaw Napisano 14 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Dziękuje za potwierdzenie moich przypuszczeń. Teraz nie wiem czy brać tą XT czy nową SLX Mam już kasetę lekko używaną xt i nowy łańcuch xt Tylko zastanawiają mnie obtarte napisy na ramionach korby. Takie obtarcia robią się po ponad 1tys km, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 14 Listopada 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 W zasadzie zębatki tak samo kiepskie w obu ... ale xt lżejsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STF Napisano 14 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Do oceny kaseta.... martwi mnie trochę ta 6ka. Przyjmie nowy łańcuch ? Przejechane ma jakieś 3,5tyś km. łańcuch ponad 2tyś i czas żeby go zmienić, ale co z kaseta ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 14 Listopada 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Na 5 i 6 na 80% będą przeskoki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzeslaw Napisano 14 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 W zasadzie zębatki tak samo kiepskie w obu ... ale xt lżejsza Tzn? Bo nie bardzo zrozumiałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 14 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Materiał z jakiego są zębatki wykonane jest dosyć plastyczny (szczególnie środkowe) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzeslaw Napisano 14 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 W takim razie z dwojga złego te używane XT czy nowe SLX? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 14 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Nie wiemy o jakich cenach mówimy. Jeżeli cena tego używanego XT jest zbliżona do SLX, to brałbym XT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzeslaw Napisano 14 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 http://www.aukcjoner.pl/gallery/014998705-.html#I1 tego XT mogę mieć za 400 zł http://virtualbike.pl/pl/p/Korba-Shimano-SLX-FC-M670/299 a SLX'a za 395zł Tylko czy ten XT to nie jest jakaś zdezelowana "mina" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 14 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Zebatki są w dobrym stanie, co do suportu, to może być tak że bedzie potrzebował zmiany za kilka/kilkanaście kilometrów, ale w przypadku korby SLX taka wymiana suportu Ciebie nie minie. Najlepiej wtedy kupic suport np Accenta pod normalne wymienne łożyska i korzystać z taniego pakietu suportu.Mi wizualnie odpowiada XT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 14 Listopada 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 SLX to ohydztwo .. ale to kwestia gustu. Koniec dyskusji, jak chcecie, napiszcie nowy temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Delarte Napisano 15 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Moglibyście zerknąć na te blaty? Który w lepszym stanie, i czy przyjmą nowy łańcuch? KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.