Skocz do zawartości

[Korba i Kaseta] Oceniamy stan zębatek napędu

Puklus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mozecie rzucić okiem na ten napęd. Przyjmie się nowy łancuch czy trzeba już wymienić korbę i kasetę ?

Kaseta

qg3wgo9fzjis_t.jpg
w0xjictlsqmo_t.jpg
nhpqdwv59nim_t.jpg

Korba
wx0gb1zcftvx_t.jpg
9vqqt37ww5tq_t.jpg
hlncm1qjmowo_t.jpg

Napisano

Hej, witam wszystkich jako nowy użytkownik i od razu zwracam się do Was z pytaniem jaki jest stan tej korby i kasety, oraz czy przyjmie się do nich nowy łańcuch. 

Może zaproponujecie też przy okazji zamiennik łańcucha Shimano HG-40 jeśli da się do tego napędu włożyć nowy?

NFWuT0Ls.jpg

FKMrerss.jpg

iVOHLiys.jpg

9VmA9fCs.jpg

k4OoI4Bs.jpg

v74MjABs.jpg

PsDL9IWs.jpg

PmB4k3Hs.jpg

r3cL1Nms.jpg

iABAGEGs.jpg

Z góry serdecznie dziękuje i pozdrawiam!

• Mod Team
Napisano

zestaw 1:

- kaseta do wymiany

- korba ok

zestaw 2:

- kaseta zgon

- korba ok

zestaw 3:

ciężko powiedzieć cokolwiek poza tym ze jest 10 redowy.

Napisano

Jak dla mnie kaseta (Sram?) z zestawu 1 i zestawu 2 = kosz. Korby według mnie są ok we wszystkich zestawach, co do kasety z 3 zestawu, nie jestem w stanie nic wywnioskować ze zdjęcia.

• Mod Team
Napisano

Kastea ... zdjęcie prostopadłe prosił bym, najlepiej wyjętego koła

Odnośnie korby równie dobrze mogłeś zrobić zdjęcie elewacji budynku, na jedno wy wyszło :P

• Mod Team
Napisano

Kolejny sram .... nie cierpię kaset srama ... wygląda przyzwoicie, obstawiam niewielki problem na 3 ostatnich zębatkach.

Napisano

Ja mam pytanie trochę z innej parafii (nie chce tworzyć nowego tematu) mianowicie mam obecnie kasetę 8s i kupiłem hg-50 9s. Czy każda piasta obsługująca 8s będzie pasować do 9s ? szczerze mówiąc rower kupiłem używany a na piaście nie ma ani literki po której mógłbym rozszyfrować jakiej jest firmy.

bardzo dziękuje 

afly
  • Mod Team
Napisano

Ja sie w końcu zechce ruszyć dupsko i wyjąc koło co trwa ok 30 sekund, i zrobienie zdjęcia na którym coś widać to może sie i odpowiedzi doczekasz :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...