Mod Team Puklus Napisano 4 Czerwca 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 2ka taka trochę jak by nadszarpnięta poza tym jest spoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojott Napisano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 A co powiecie o tej kasecie? Przyjmie nowy łańcuch? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Replay Napisano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 A jak myślicie, ile mógłbym dostać za ten zestaw ze zdjęć? Ile to może być warte? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unknow1 Napisano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Witam! Mam do Was takie jedno pytanie, w jakim stanie zużycia są 2 i 3 tarcza korby i kaseta na zdjęciach poniżej? Dodam, że mają przejechane około 3500-4000 km. Pojawił mi się problem w postaci przeskakiwania łańcucha z drugiej tarczy na pierwszą na podjazdach gdzie muszę przyłożyć więcej siły. Czy może to być również spowodowane rozciągnięciem łańcucha, w końcu ma już przejechane prawie 4000 km. http://zapodaj.net/images/dc87135fe12f7.jpg http://zapodaj.net/images/8046003203d94.jpg http://zapodaj.net/images/4ab889196de6d.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janczy Napisano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 co sadzicie o tym zestawie? przyjmie nowy łańcuch ? Długość mojego łańcucha na 10 ogniwach wynosi ok 128 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 A co powiecie o tej kasecie? Przyjmie nowy łańcuch? Wątpię. 16t, 18t, 21t są już mocno zużyte. @@janczy mniejszych się nie dało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janczy Napisano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Teraz może będzie cos widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojott Napisano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Wątpię. 16t, 18t, 21t są już mocno zużyte.Strzał w dziesiątkę Przeszlifowałem i teraz działa dobrze z nowym łańcuchem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 4 Czerwca 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Teraz może będzie cos widać. Kaseta do wymiany, ewentualnie jak kolega wyżej do szlifu. No kółeczka przerzutki do wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janczy Napisano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 wybieram sie na wyprawe. jakies 2 tys km jak myslicie przejade jeszcze na tym zeby kasete wykonczc czy wymieniac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 5 Czerwca 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Jeżlei wyprawa będzie dosć ciężka a i ty będziesz używał tego co to tej pory (czyli te same przełożenia co zwykle) kaseta może nie wytrzymać. Zalecał bym na prawe lub wymianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janczy Napisano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 dzieki za odpowiedz. wybieram sie na bałkany takze teren urozmaicony. jadac z sakwani sa wieksze obciazenia. wymienie kasete lancuch i kulka przezutki zeby na wyprawie mnie nie zaskoczylo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojott Napisano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Jeżlei wyprawa będzie dosć ciężka a i ty będziesz używał tego co to tej pory (czyli te same przełożenia co zwykle) kaseta może nie wytrzymać. Zalecał bym na prawe lub wymianę.Czy w takim razie przeszlifowanie 'wzmocni' tak zużytą kasetę? Czy tylko zapobiegnie przeskakiwaniu łańcucha? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 5 Czerwca 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Czy w takim razie przeszlifowanie 'wzmocni' tak zużytą kasetę? Szlifowanie w żadnym wypadku nie wzmacnia kasety tylko ją osłabia, bo zeszlifowujemy cześć zębów. Jednak naprawiamy stan zboczy zębów, przez co możemy uczyć nowego łańcucha, i ząb niby słabszy a dzięki temu wytrzyma znacznie większy dystans. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomiz1 Napisano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Więc i ja zapytam. Przyjmie nowy? http://zapodaj.net/49ff5e80cb347.jpg.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 5 Czerwca 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 4,5 i 6 raczej na pewno odmówią współpracy. góra jest ok a dół słabo widać. I 7 chyba tez. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomiz1 Napisano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Czyli co? Kicha? Pozostaje tylko wyjeździć do końca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 5 Czerwca 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 raczej tak aczkolwiek weź poprawkę że im dłużej masz zużyty napęd, tym bardziej korba cierpi na tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomiz1 Napisano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Jak myślicie? Ile km to jeszcze pociągnie?A może szlifowanie tym pilnikiem 8-9mm by pomogło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 6 Czerwca 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Na pewno by pomogło jednak jak nie rozbierzesz kasety na poszczególne zębatki to ja ci życzy powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Furian Napisano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Co myślicie o mojej ? Nie wchodzi mi ostatnia przerzutka tzn. ta najmniejsza oraz jak na korbie dam na najwyższą zębatke to, gdy kręce do tyłu pedałami łańcuch spada... Pomoże ktoś i wyjaśni mi to? z góry dziękuje i przepraszam za kiepskie fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Replay Napisano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Prawdopodobnie przyczyną spadania jest źle wyregulowana / krzywa przerzutka bądź jej hak, a co do zębatek to niech się wypowiedzą lepsi eksperci Wysłano z Samsung Galaxy S IV za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 7 Czerwca 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Co myślicie o mojej ? Myślimy a przynajmniej ja myślę, że z twoim pomyślunkiem jest nie za bardzo, pytasz o ostatnią zębatkę a dajesz zdjęcie gdzie ona jest całkowicie nie widoczna, naprawdę nic tylko podziwiać a twoje problemy wynikają raczej z niewyregulowanego napędu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Furian Napisano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Sorry ale nie wiedziałem... Myślałem że z doświadczenia mi ktoś powie co mogło się stać co np. powiedział kolega wyżej,lecz nie jest to chyba w 100% pewne( dobrze mówie? nie wiem) ale to nie ważne bo to ja tu jestem amatorem totalnym i dostosuję się do rady powyższej ( i innych poniżej;p) i zrobię dokładniejsze zdjęcie(sory za offtop uup). A tak nawiasem mówiąc to rower był na przeglądzie przed sezonem... ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 8 Czerwca 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Wiesz z doświadczenia to ja ci stawiam diagnozę - coś się zepsuło, i jest ona w 99% poprawna Wyjmij koło, zrób ładne i ostre zdjęcie, najlepiej na słoneczku a nie w piwnicy. Dodatkowo ze rower był u pana serwisanta na przeglądzie nie znaczy ze człowiek odróżnia kombajn od kasety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.