WierzbaSKI Napisano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Cześć. Mam małe pytanie. Jak reguluje się amortyzatory ze sprężyną zewnętrzną? Słyszałem, że poprzez kręcenie sprężyną w lewo i prawo, jednak już próbowałem. Bez zmian. Nigdzie nie mogę znaleźć o tym tematu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koristo Napisano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 to pokrętło jest pozorne. nic raczej to nie daje. spróbuj na + kręcić i twardszy powinien być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WierzbaSKI Napisano 26 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 to pokrętło jest pozorne. nic raczej to nie daje. spróbuj na + kręcić i twardszy powinien być W tym zamiar, że chcę zrobić go miększego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Możesz spróbować wyjąć jedna z nich i jeździć tylko z jedną . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WierzbaSKI Napisano 26 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Możesz spróbować wyjąć jedna z nich i jeździć tylko z jedną . Nie chcę się na razie tak bawić. Mam teraz kolejny problem. Zauważyłem, że sprężyna rysuje mi lagi. Jak temu zapobiec - W ogóle jak się z nim obchodzić. Żebym miał budżet, bo bym się nie bawił i zakupił lepszy sprzęt... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Ten amortyzator nie ma żadej regulacji. Ani naprężenia wstępnego, ani odbicia. Nic. Ma sprężyny i się buja. To wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WierzbaSKI Napisano 26 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Ten amortyzator nie ma żadej regulacji. Ani naprężenia wstępnego, ani odbicia. Nic. Ma sprężyny i się buja. To wszystko. Czyli totalny szajs. Ale dlaczego rysuje mi lagi? To normalne?... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Jak to rysuje lagi ? Daj zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WierzbaSKI Napisano 26 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Jak to rysuje lagi ? Daj zdjęcia Lagi czy jak to tam się zwie.. http://iv.pl/images/60515403278183586470.jpg http://iv.pl/images/13407256728681446397.jpg Pewnie macie mnie za debila, no ale wybaczcie - Nic się nie znam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Lagi czyli golenie. Dobrze nazwałeś ten element. A dlaczego rysuje? Bo ma uszczelki kurzowe starego typu, bo sprężyny je rysują, bo jest zasyfiony w środku, bo jest nienasmarowany, itp, itd. A przede wszystkim dlatego, że nazywa sie Sr suntour m3000al. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WierzbaSKI Napisano 26 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Bo ma uszczelki kurzowe starego typu, bo sprężyny je rysują, bo jest zasyfiony w środku, bo jest nienasmarowany, itp, itd. A przede wszystkim dlatego, że nazywa sie Sr suntour m3000al. Mam ten rower ledwie 2 tyg. Nie jest on zasyfiony, zakurzony i jest nasmarowany. Ostatnie pytanie. Coś złego może się stać poprzez rysowanie ? Po jakichś 2-3 miesiącach wywalę to i kupię nowy skoro tak mówicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Nic. Absolutnie nic. Bez sensu jest wymieniać go za 2-3 miesiące. Zajeździj go a w tym czasie zbieraj na coś porządnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WierzbaSKI Napisano 26 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Nic. Absolutnie nic. Bez sensu jest wymieniać go za 2-3 miesiące. Zajeździj go a w tym czasie zbieraj na coś porządnego. Okej. Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.