PiotrW111 Napisano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Zastanawiałem się ostatnio nad ostrym kołem, do zrobienia, lub kupienia. Nie wiem tylko jak z techniką jazdy, czy jest to trudne do opanowania. Bo niechciałbym kupić czegoś, tylko dlatego że jest modne, a potem ciągle się wywalać, albo lądować w krzakach. Jeżeli ktoś ma jakieś doswiadczenia, szczególnie w zakresie początków nauki to będę wdzięczny za jakieś sugestie. pozdrawiam Piotr W Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedrasek Napisano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Jeśli założysz hamulec to jazda ostrym kołem nie różni się tak naprawdę niczym od jazdy zwykłym rowerem. Co prawda trzeba ciągle pedałować ale w praktyce mniej się męczysz bo niejako pedały podnoszą ci nogi. Jazda bez hamulca wymaga trochę wprawy lecz to przyjdzie z czasem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krusto Napisano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Jak jakis Twoj ziomek ma ostre to niech da Ci sie przejechac, zobaczysz czy zalapiesz zajawke czy to nie dla Ciebie a pozniej to juz skladaj albo i nie.. Ja mialem bardzo szybka nauke poniewaz przed zlozeniem nie mialem przyjemnosci zobaczyc jak to sie jezdzi na ostrym, i bez hampli w godziny szczytu w samo centrum glasgow.. po dwoch godzinach napier..lem jak rasowy ''mash'owiec'' hehe a gleby zaliczam po dzis dzien Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel4freak Napisano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 w ostrym lepiej się czuzje rower niz na singlu, przynajmniej ja tak mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papista Napisano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Skidy ćwicz na trawie, najlepiej wieczorem, gdy jest już rosa albo po lekkim deszczu. To dobry patent, bo jak się przewrócisz, to tak nie zaboli, poza tym łatwiej się skiduje, skid trwa dłużej i przez to masz więcej czasu żeby rozkminić równowagę itp sprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrW111 Napisano 28 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Dzięki za wszystkie sugestie i odpowiedzi. Myślę że na początek najlepszym rozwiązaniem będzie piasta flip-flop bo jak coś się nie spodoba OK to zawsze można mieć klasyczny rower bez przerzutek. Mam jeszcze pytanie odnośnie dobranie właściwego rozmiaru ramy, bo znalazłem fajne OK z ramą 20" ja mam 170cm wzrostu, nie wiem czy ta rama nie będzie za duża. Szczególnie na początku wydaje mi się że lepsza byłaby rama mniejsza żeby się pewniej poczuć. Jakie są wasze doświadczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedrasek Napisano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Tutaj nie wzrost jest ważny a długość nogi w dużej mierze. Ja na ten przykład mam 176 cm wzrostu i nogę 90cm. W efekcie dobrze się czuję na ramie z rurą podsiodłową 60cm, czyli dla gościa który ma 190cm. Inna sprawa że w ostrym mam teraz 54cm i też jest fajnie. Tak naprawdę to ważne żeby rama nie była za duża, to czy ma być mniejsza niż się zaleca to już kwestia tego jak ci wygodniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.