Skocz do zawartości

[wyprawa] Jakie miejsce wybrać (północ Polski) ?

szutek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Postanowiłem że w wakacje z żoną fajnie byłoby wybrac się na jakąś okołotygodniową wyprawę rowerową pod namioty. Nie mam jednak pomysłu na trasę. Czy znacie jakieś sprawdzone trasy na około tydzień czasu przy założeniu ok. 60-70 km dziennie ? Interesują mnie regiony szeroko rozumianej północnej części Polski (pomorze, mazury, ale mogą być też inne miejsca), może być też Polska centralna. Jakieś sugestie ? .

Z Torunia ? Z żoną ? Swoją ? KASZUBY ! Można na roweruch przez Bory Tucholskie, można za 3 godziny dojechać pociągiem /przewóz rowerów 6:52 / do Malborka. Po zwiedzeniu zamku na zachód na Kaszuby lub do Trójmiasta i potem na Kaszuby.

http://www.pieknekaszuby.pl/   Gdyby  na Kaszubach lało można zabrać żonę na zakupy do Trójmiasta ! Na Kaszubach bezpieczniej dla rowerzystów niż na Mazurach  . Po tych terenach jeździłem z żoną i synem . Polecam Kaszuby !

Witam

Postanowiłem że w wakacje z żoną fajnie byłoby wybrac się na jakąś okołotygodniową wyprawę rowerową pod namioty. Nie mam jednak pomysłu na trasę. Czy znacie jakieś sprawdzone trasy na około tydzień czasu przy założeniu ok. 60-70 km dziennie ? Interesują mnie regiony szeroko rozumianej północnej części Polski (pomorze, mazury, ale mogą być też inne miejsca), może być też Polska centralna. Jakieś sugestie ? .

Częstochowa, Licheń, Grabarka ewentualnie Kalwaria Zebrzydowska

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...