Dexter127 Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Witam, jestem posiadaczem amortyzatora dwupółkowego Manitou Stance Kingpin o skoku 170mm. Rocznik 2005. Cały czas wszystko było z nim w porządku aż nagle zauważyłem, że jakoś amortyzator inaczej pracuje.. zainteresowałem się tym i ostatecznie zauważyłem że maxymalny skok jaki wykorzystuje to jest 100-90mm. Ostatnio dość ostro jeźdźiłem, jakieś schody, hopy z nieudanym lądowaniem etc. Od dawna też go nie pompowałem i ostatnio naszło mnie żeby powietrze mu wdmuchać. Jakoś od tamtej pory z powietrzem i bez ma skok 100mm i nie więcej a kiedyś miał płynne 170mm. Co mogło się z nim stać i jak to naprawić, ewentualnie ile będzie to kosztować? Lagi się zapadają w dół i trzeba je przytrzymać i podnieść rower do góry. Ale to chyba normalne jeżeli amor jest bez powietrza. Jeżeli jest z powietrzem to takie zjawisko też występuje ale mniej się zapada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KMtown Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 A kiedy ostatnio go serwisowałeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koristo Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Ogólnie amorek daje znać ,że czas na zmianę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter127 Napisano 26 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Też bym go chętnie zmienił gdybym miał pieniądze na to Serwis przechodził rok temu w lutym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.