Skocz do zawartości

[rower, rama] Rower "cromoly" Full

Spartan0

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, poszukuję ramy z powyzszego materiału, w sprawach rowerowych nie jestem specjalistą, wiem jednak czego oczekuję; Sprzętu, który sprawdzi sie i do zjazdów i do jazdy po trudnym terenie coś między enduro, Freeride", np. taka ramka http://www.sekim.cz/sekim/pl/index.htm, interesuje mnie tylko rama Cro-mo, nawet nie chcę słyszec o aluminium. Dotychczas jeździłem na ciężkiej krowie z hi-ten'u, od czasów komuni modernizowałem rowerek, nie zawiódł mnie nigdy, ale pora na coś bardziej profesjonalnego no i troszkę lżejszego, jestem przezwyczajony do radzenia sobie z cięzkim rowerem, a więc przejście na cro-mo będzie i tak ogromna zmianą :) Czy orientujecie się może, czy "sekim" robi jeszcze ramy? jeśli nie to gdzie takie stalówki dostać? Może byc i używka. Z góry wielkie dzięki. Pozdrawiam

Ps: Słyszałem jeszcze o firmie Darkside, nie bardzo rozumiem oznaczenia tej ramy http://www.darksidezoo.com/chliev.html

Czy nada się? Zaimplementuje do niej przerzutki? Pozdrawiam

• Mod Team
Napisano

Kłaniam,

Te Czeskie i Słowackie wynalazki to ramy do ciężkiego łomotu z asystą ciagnika lub wyciągu. Jeśli tego potrzebujesz to ofkors wolna wola...

Jednakowoż ze względu na specyfikę materiałową stal taksobie nadaje się na rowery pełnozawieszone. Jeszcze tak jak W Cotic'u kiedy przód z Reynolds'a łączy sie z aluminiowym, wahaczem to i owszem, ale po całości to tak trochę słabo.

Ale żeby nie było:

W podobnym guście mteriałowym - przód stalowy/tył alu Fire Eye Griffin - niestety słabo z rozmiarami.

Ewentualnie dzieło sztuki z pełnej stali: Caminade One4All

Tak poza tym to ogólnie słabo w tym departamencie...

Szacunek...

I.

Napisano

Kłaniam,

Te Czeskie i Słowackie wynalazki to ramy do ciężkiego łomotu z asystą ciagnika lub wyciągu. Jeśli tego potrzebujesz to ofkors wolna wola...

Jednakowoż ze względu na specyfikę materiałową stal taksobie nadaje się na rowery pełnozawieszone. Jeszcze tak jak W Cotic'u kiedy przód z Reynolds'a łączy sie z aluminiowym, wahaczem to i owszem, ale po całości to tak trochę słabo.

Ale żeby nie było:

W podobnym guście mteriałowym - przód stalowy/tył alu Fire Eye Griffin - niestety słabo z rozmiarami.

Ewentualnie dzieło sztuki z pełnej stali: Caminade One4All

Tak poza tym to ogólnie słabo w tym departamencie...

Szacunek...

I.

Kolego bardzo Ci dziękuje za doradzenie Fire Eye! Cena wręcz zachęca, zapytam jeszcze jak to jest z tymi rozmiarami? w jaki sposób mierzyć? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...