Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Osobiście szukałem długo roweru w podobnej kwocie i dwa dni temu zdecydowałem sie na rockridera i muszę przyznać ze jestem mega zadowolony! Według mnie świetny osprzet za taka kasę. Piasty noname ale na maszynach ;-)

Napisano

Ja kupiłem w środę za niecałe 3000 giant talon 3 . Powiem Ci że rower naprawdę godny uwagi manetki oraz przerzutki na deore amor xcr hamulce niby tektro ale powiem Ci że nawet dobre ;) oprzet jest trochę gorszy od rockridera no ale firma jest pewniejsza a no i rama jest bardzo dobrze zaprojektowana ;)

Napisano

Nie chodzi mi o lans, tylko o najlepszy osprzęt. A jakie macie doświadczenia ze SRAM X7 - lepsze niż DEORE?

na moje rockrider wygrywa w tej konfrontacji.

Dla Gianta +10 dla lansu za napis.

Napisano

No wiadomo jedni wolą sram drudzy shimano , przewaga jaką ma giant nad rockriderem jest na pewno rama. Rama gianta wydaje się jakaś taka lepiej wykonana nie ubliżając rockriderowi , obydwie mierzyłem, w rockriderze w avidach 1 na dzień dobry jest luz Na hamulcach. Ale jeśli chodzi ci o osprzet to bierz rockridera ;) ja gianta zabrałem dlatego że jestem wysoki a bardzo spasowała mi jego rama

Napisano

Bez sensu brać gianta którego rama wcale nie jest jakaś lepsza (problemy z gwarancją były wielokrotnie opisywane w necie) tym bardziej że talon to niska seria. Osprzęt jak i amortyzator klasę (jak nie 2 klasy) niższy. RR to dobry wybór w tym budżecie - jeszcze lepiej byłoby szukać np. rocznej używki. No i pewnie warto dopłacić do: http://www.radon-bikes.de/xist4c/web/ZR-Team-7-0_id_21546_.htm bo powinno wyjść jakoś poniżej 3400zł, a masz nową rebę i jeszcze trochę lepszy osprzęt.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...