Skocz do zawartości

[Licznik]Sigma Sport BC 1609 STS problem

MrKonrad

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wczoraj kurier przywiózł mi nowy licznik sigma bc1609 sts.Założyłem go na rower zrobiłem około 50 km i wszystko działało.Dzisiaj zrobiłem tak z 10 km i nagle licznik przestał liczyć km/h. Pierwsze pomyślałem że nagrzał się bo słońce grzało dość dobrze ;) licznik pokazywał 31 stopni więc zatrzymałem się w cieniu temperatura na liczniku spadła do 27 i dalej nie działa. Gdy dojechałem do domu zacząłem grzebać i zauważyłem że czujnik wydaję charakterystyczne piknięcie lecz nie zaświeca się zielona dioda. Wiecie co może być przyczyną tego problemu i jak to naprawić ? Zależy mi na czasie bo w sobotę są cyklokarpaty w przemyślu i chciałbym żeby licznik na nich działał.

Napisano

Wyjmij baterie ze stacji i z czujnika, włóż ponownie po jakimś czasie (np kilku min) i postępuj zgodnie z instrukcją obsługi, zwracając uwagę na to, by stacja bazowa "widziała" czujnik (czyli stacja ma być po tej samej stronie kierownicy co czujnik).

Napisano

Ok.Wszystko działa :) Okazało się że ta klapka od czujnika która trzyma baterie była nie do końca przykręcona.Mój błąd ;p Ale i tak wielkie dzięki za tak szybką odpowiedź.

Napisano

Na wstępie witam wszystkich, jest to mój pierwszy post. 

Mam nietypowy problem a ten temat jest dość mu bliski, dlatego nowego nie zakładałem (mam nadzieje że autor się nie obrazi;)). 

Mam licznik sigma bc 1609 bezprzewodowy. Mam problem z sensorem, problem polega na tym że "zżera" mi baterię w dwa dni. Na początku jak pierwszy raz zamontowałem licznik chodził, po dwóch dniach przychodzę do garażu, licznik już nie działa, tzn, sam licznik w porządku ale nie wskazuje km. Wyjąłem baterię z sensora , sprawdziłem padnięta. Włożyłem nową. Wszystko śmiga. Po dwóch dniach to samo. Licznik pokazuje low itd ze znaczkiem baterii.  Już 3 baterie zmarnowane. Nie wiem co robić. 

Ktoś miał podobny problem??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...