Skocz do zawartości

[plecak] Jaka pojemoność ?

Cub_S

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam ;)

Przymierzam się do kupna plecaczka rowerowego. Potrzebuje czegoś małego .... no i własnie tu jest problem , jaka pojemnośc :) ....

Do plecaka ma zmieścić się :

# 2 litorwy bukłak

# Pompka + dętka

# skuwacz, łyzki do opon i podstawowe klucze

# 2-3 batony

# ewentualnie kurteczka przeciwdeszczowa [ chodzi o rowerową więc po zwinięciu nie zajmuje więcej niż 2 dętki ;) ]

np. 7 litrów wystarczy ?? Pomóżcie, napiszcie jaką pojemnośc mają wasze plecaki , co tam pakujecie i jak z miejscem B):P

Dzięki z góry za pomoc

Napisano

ja kupilem swoj w LIDLU za 69 zl. Mały i z bukłakiem 1,5l , pojemnosc plecaka tak moze 4-5 litrow ale mozna przytroczyć bluze i jakąś kurtke. ekwipunek wymieniony w pierwszym poscie wchodzi bezproblemowo. Bukłak ma wade bo ma mały otwór wlewowy i trudno go wyczyścić. Ma namiastke "przewiewnych pleców" (czy jakos tak)

czasami widze wznowienia tych plecaków

Napisano

Według mnie plecak powinien być w miare mały 3-4 L .Powkłądac co najwązniejsze do niego jakąś bluze jakby sie zimniej zrobiło i to wszystko.Ja mam teraz 10 L plecka ,porażka takiego wielkiego już nie kupie

Napisano

dajcie spokój z tymi plecakami...

kupcie sobie bagażnik i jakąś małą sakwe!! Jazda z plecakiem to jak dla mnie bez sens...

Ale pewnie jeździmy w troche innym stylu i sie nie dogadamy na tej płaszczyźnie :)

pozdrowerek dla plecakowców :)

Napisano

Mam prawie identyczny plecak jak na fotkach z postu Pyootr'a.

Wystarczy zeby zapakowac pojemnik z woda, zestaw kluczy , mala pompke, detke, dokumenty i klucze. Kurtke zakladam pod siateczke na zewnatrz plecaka i mozna jechac :D

Maly plecaczek - ale sie sprawdza.

Napisano

Mam prawie identyczny plecak jak na fotkach z postu Pyootr'a.

Wystarczy zeby zapakowac pojemnik z woda, zestaw kluczy , mala pompke, detke, dokumenty i klucze. Kurtke zakladam pod siateczke na zewnatrz plecaka i mozna jechac :)

Maly plecaczek - ale sie sprawdza.

Prawie identyczny? Prawie robi wielką różnicę :) Moze to jest ten drugi model z 2005 r. bo ten sam sprzedawca tez wystawia ale troche inny.

Możebyś wrzucił jakieś fotki?

Napisano

Ja mam teraz 10 L plecka ,porażka takiego wielkiego już nie kupie

Ja mam 32-litrowa kobyle. Wchodzi do niego wszystko czego zapragniesz :P Oczywiscie juz mnie wkuuurza powoli jego wielkosc, ale ojciec kupil sobie 10-litrowego z buklakiem wiec pewnie bede pozyczal.

Napisano

Prawie identyczny? Prawie robi wielką różnicę ;) Moze to jest ten drugi model z 2005 r. bo ten sam sprzedawca tez wystawia ale troche inny.

Możebyś wrzucił jakieś fotki?

Jest prawie <_< identyczny i w tym wypadku raczej ( a nawet na pewno ) nie bedzie wielkiej roznicy :excl:

Wklejam fotke z witryny sklepowej:

plecak4zf.th.jpg

Jak najbardziej dopstrykam wiecej fotek ale dopiero jak bede z powrotem w domu - jestem na tygodniowej delegacji :excl: wiec wstawie dopiero najwczesniej w sobote albo niedziele.

• 5 miesięcy temu...
Napisano

ja jezdze z 35 salewy ;p jakos wole miec duzo miejsca kyrtka picie i wsyztskie narzedzia wchodza jest fajny bo przylega do plecow . A w 10 l to wlozysz uklak i kurtke i qpa kup wiekszy

Napisano

Ja posiadam wielce udany plecaczek JanSport o pojemności mniej więcej 30 litrów (nie pamiętam, ile było na metce, kupiłam go 10 lat temu, dodam, że wygląda jak nowy, a nie oszczędzam go; o ile od tamtego czasu firma JanSport się nie spsuła, to serdecznie polecam inwestycję w ich plecaki). Plecaczek posiada takie fajniusie paseczki z boku, którymi reguluję rzeczywistą objętość. Mogę je ściągnąć, wówczas plecak jest wąski jak naleśnik, nic nie odstaje, a zawartość nie koleboce się po jego przepastnym, 30-litrowym wnętrzu. Gdy paski poluzuje, wówczas w plecak mogę upchać naprawdę dużo.

Ta elastyczność sprawia, że plecak służył do noszenia książek przez całe LO (gdzie nosiłam tony knig), studia (tu z kolei ograniczałam się do 1 zeszytu + długopisu), a 2 lata temu zmieściłam w niego cały bagaż mój i mojej siostry na tygodniową wycieczkę do Krakowa (wliczając kosmetyki, zapasowe buty, ręczniki, ciuchy itp, dla nas obu).

Plecak ten wygodnie rozkłada się na plecach, nic nie uwiera, o ile nie napcha się go do granic możliwości, można zapomnieć w ogóle o jego istnieniu. Nie chciałabym żadnego innego :)

Milutkiego dzionka!

/Agnieszka

Napisano

ja kupilem na allegro SEMILINE za 28zl, niby ma 13 litrow ale jakos maly co nie znaczy,ze zly, spokojnie wejdzie detka, kpl imbusow,pompka, bidon ok 1l,komorka,BenGay, FaSTUM :), co do wiatrowki to tu niestety porazka, do srodka nie wejdzie,mozna na zewnatrz ja przytroczyc bo sa gumki ale....daje rade, zapiecia biodrowe i piersiowe. a jak na maratonik stukne to i buklak wejdzie bo ma otwor na wezyk:)

pewnie, Camelback wyglada besiarsko ale kosztuje 5x wiecej,a to tylko plecak:), a plecki i tak i tak mokre beda:)

Napisano

A jest jakiś plecak, do FR (mały) przy którym nie pocą się plecy??? Z paskiem na biodra? Zawsze jeśli np. biorę plecak to po 20 min. mam mokre plecy. Czego bardzo nie lubię :twisted:

Napisano

Jesli wnerwiaja Cie mokre plecy kup plecak z taka siatka na plecach niewime jak to sie nazywa ale jest swietne w ogóle sie plecy nie poca goraco polecam ;)

Napisano

Mam plecak Scotta Cyclone. Ma 8 litrów pojemności i duuużo kieszeni.Nie korzystam z jego całej pojemności do wycieczek wyłącznie rowerowych , ale kiedy używam roweru jako środka transportu żeby dojechać w konkretnej sprawie w konkretne miejsce to pozostała pojemność się nieraz przydaje.Dętke , imbusy-klucze,łyżki wożę w etui pod siodełkiem.W plecaku : pompka, kurtka,glukometr(niestety jestem cukrzykiem),papierosy:(,bezrękawnik odblaskowy ,nieraz mapę i często aparat fotograficzny. Komórkę i nieraz odtwarzacz mp3 w kieszniach na plecach w koszulce lub bluzie.Mimo , że plecak ma opcję wożenia bukłaka to zapas picia mam wyłącznie w dwóch bidonach.W sumie to 1 i 1/2 litra ale sklepów u nas dużo. Na jednodniowych wycieczkach nie używam sakw , wolę plecak ale lekki.Niestety kręgosłup szybko cierpi.

Pozdrawiam Romek Stępniewski

• 1 rok później...
Napisano

A ilu litrowy plecak muszę kupić żeby udało mi się w niego wepchnąć LEKKIE ciuchy na zmianę (koszulka, bluzka, spodnie, skarpety, trampki), dwie książki, dwa zeszyty, drobne szpargały (telefon, portfel). Czy do komfortowej jazdy z takim ładunkiem starczy 15l?

Czasem uczęszczam też na biegi przełajowe na 100km, więc kieszeń na bukłak, który zabierał bym ze sobą na tego typu wypady byłaby mile widziana.

Jesteście mi w stanie cokolwiek polecić? Kwota jaką dysponuję to 250-300zł.

Napisano

ja mam 30 litrów to jest w zupełności wystarczające jak na plecak

na rower to to on jest ciut za duży <znaczy nie przeszkadza ale mógł by być mniejszy>

czy 15 to nie wiem może starczyć ale tak pod sam zamek...

acha jeśli chcesz z nim biegać to 30litrów też będzie ciut za dużo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...