bartekgib Napisano 1 Maja 2006 Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 Niedługo kupuję Hexagon'a V3 i od pierwszego "startu" chcę być wyposażony w licznik. Mam do wydania 100 zł na niego. NIE WIĘCEJ ! Żadnych dopłat. Zastanawiam się nad licznikami forumy SIGMA. Moje oczekiwania : -Dokładne dane. -Brak zakłuceń i "odświrowań". -Kilka ponadpodstawowych funkcji. -Szybki start. -Łatwość ustawień. -No ostatecznie może mieć te podświetlenie oraz pamięć po wyjęciu baterii. Zastanawiam się grubo nad 1606L, ale dużo osób chyba twierdzi, że jakiś "dziwny" ten licznik. Kilka osób ma z nim problemy : często z podświetleniem. Czy możecie powiedzieć na jego temat coś więcęj ? Zakładam ten temat nie tylko dla siebie, ale też dla innych. Bo jeżeli ktoś będzie szukał na jego temat opinii - to znajdzie je w tym temacie. Także piszcie, czy warto oraz cokolwiek o nim wiecie - dobrego i złego. Aha - jeszcze jedno pytanko - jak miałbym go zkalibrować dla felg Kross Rock oraz opon Double Fighter ? Pozdrawiam ! P.S. Chyba, że wystarcza mi 1106 za cenę 65 zł ? Bo wydaje mi się przyjażniejszy, i moze mniej awaryjny w stosunku do 1606L. A na dodatek : 1106 ma same dobre opinie. Ale proszę Was o opinie. Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinSZ0 Napisano 8 Maja 2006 Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 kupilem licznik 1606L i nie mam zadnych problemów z podswietleniem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 8 Maja 2006 Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Również mam 1606L i 0 problemów. Nie wiem gdzie się naczytałeś o tych problemach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bld Napisano 8 Maja 2006 Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Również mam 1606L i 0 problemów. Nie wiem gdzie się naczytałeś o tych problemach. np. tu http://forumrowerowe.jgc.pl/index.php?show...90entry161590 Smignelo mi to przed oczami jak szukalem opinii o tym liczniku. Pech chcial, ze jak kupilem to moj mial to samo Dokladnie takie same objawy: podswietlenie dziala ale jak licznik jest poza podstawka. Po wlozeniu do podstawki albo wogole nie swieci albo bardzo slabo mruga. Napisalem do Sigmy oraz do srzedawcy od ktorego kupilem. Sprzedawca zachowal sie jak trzeba - wymienil licznik na nowy i wszystko dziala bez zarzutow. Z Sigmy odpisali po paru godzinach i tez proponowali od razu wymiane - wydaje mi sie ze wiedza o tym malym bugu. Moze nie jest to czeste (moj sprzedawca mowil ze u niego to pierwszy przypadek na ponad 100 sprzedanych) ale mozna tak trafic jak widac. Tak czy siak licznik jest bardzo dobry i polecam zwlaszcza za te ~95zl. Pzdr Przemek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hellsing Napisano 9 Maja 2006 Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 mam BC 1200 i jest ok cena w porządku ,a tylko trzeba w sigmach pamietac zeby magnes nie oddalił sie za bardzo od czujnika,bo klapa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekgib Napisano 21 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Czyli ogólnie polecacie mi go, czy nie, bo już sam nie wiem. Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamykyo Napisano 21 Maja 2006 Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 ja mam sigme bc 506 i co do działania nie mam zastrzerzeń Wszystko ładnie pięknie po prostu przy montażu musisz zwrócić uwagę na odległość magnesu od czujnika i tyle moja sigma na trasie sprawuje sie wyśmienicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 21 Maja 2006 Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Ja polecam tak jak napisałem wcześniej. Nawet jak trafisz na wadliwy egzemplarz to sprzedawcy nie robią problemów z wymianą. Choć ja mam licznik z pierwszych dni jego sprzedaży i wszystko jest ok. Może coś później im się pochrzaniło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekgib Napisano 21 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Muszę skoczyć do mojego sklepu rowerowego i zobaczyć, co mi kumpel powie na jego temat. Chyba, że na sklepie go nie mają - no chyba na pewno. Słyszałem, że licznik startuje z małym opóżnieniem - czy to prawda ? Mam nadzieję, że w trakcie jazdy prędkość jest na bieżąco błyskawicznie korygowana. Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRochee Napisano 23 Maja 2006 Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 mnie tam chodzi idealnie, żadnych opóźnień ani problemów z podświetleniem i w sklepie stacjonarnym kupilem za 98 pln Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BikerFG Napisano 24 Maja 2006 Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Wszystkie sigmy jakie mialem: BC600, BC800, BC1200 i obecnie 1106 chodzily rewelacyjnie, wiec polecam. Zawsze mozna jednak trafic na jakis pechowy egz. Mam do porownania w drugim rowerku Cateye OS 1.1, nawet spoko, zapamietuje troche statystyk (tylko to juz nie ta kat. cenowa), ale jakos bardziej poreczniejsza i mocniejsza wydaje sie byc jednak Sigma (bardziej mi przypada do gustu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Newton Napisano 21 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Witam wszystkich forumowiczów! A ja mam problem z Sigmą 1606L. Owszem podświetlenie działa bez zarzutu, nie ma także zadnych spowolnień. Jednak zauważyłem, że licznik sam przeskakuje mi czasem podczas jazdy pomiędzy opcjami np. z 'avg speed' na 'trip dist' itp. - i to nie po jakichś karkołomnych wyczynach tylko na szosie. Poza tym ODO, czyli dystans całkowity źle 'zaokrągla' tj wartość różni się o jakies 2 km od dystansu dziennego (gdzies na tym forum ktoś miał ten sam problem). O ile jeszcze mógłbym to przeboleć, samoczynny reset wartości 'trip dist' jest dla mnie niedopuszczalny, znaczy jade sobie mam 23 km, za chwile patrze mam 5 km - zlicza od nowa! - a przecież zeby go zresetowac trzeba przytrzymać reset conajmniej 3 sekundy! No i co wy na to?! Ja zwątpiłem, poradźcie czy mam sie z tym udać do sprzedawcy? PS. Mnogość opcji w tym liczniku dla zwykłego amatora cyklingu (prawie wszystkie wskazania dla 2 rowerów) jest po pewnym czasie udręką. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas_t1 Napisano 21 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 jeśli gwarancja nie minęła, a licznik fixuje to go oddaj do naprawy/wymiany...w czym problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axolotl Napisano 22 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 Im wiecej bajerow tym bardziej podatny licznik na wady.Sadze, ze te kilka podstawowych funkcji wystarczy, ale nie powiem, podswietlenie fajna rzecz:) POzdro @ll Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 22 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 właśnie to podświetlanie sprawia że licznik jest boski... ja sam mam 1106, miałem malutkie problemy ale bardziej z powodu niedbalstwa niż z winy licznika. Sam licznik oceniam jako świetny... tylko kiedy jadę w nocy to muszę czekać za lampą żeby sprawdzić godzinę... a jak jeszcze przelecę tą funkcję to trzeba za następną lampą czekać... albo próbować dokopać się do komórki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chedogiee Napisano 5 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 a może ktoś powiedzieć na ile starcza bateria przy podświetlaniu ?? , pytam na wielu forach ale nikt nie potrafi powiedzieć. No i czy ktoś ma ten system DTS - bezprzewodowy ? podobno nie jest podatny na zakłócenia. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
potryk Napisano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Czy ktoś kombinował aby zrobić podświetlenie tak aby świeciło się ciągle a nie przez 5 s. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.