emper0r Napisano 24 Kwietnia 2013 Napisano 24 Kwietnia 2013 Cześć.Przymierzam się do zakupu ramy + amora do 800 zł. Jako, że mam "nosa" do używanych rzeczy i często je kupuje a mój brat też się nieco zna i pojedzie ze mną obejrzeć - budżet niewielki a ramę chcę jakąś fajną, zdecydowałem się na używkę. Będę musiał też dokupić do tego resztę czyli kiera, może suport itp więc 800 zł to max a jakbym wydał 600 i był zadowolony to też ok ( nie wiem czy to realne ). Rama z nastawieniem na lasy, pośmiganie po Kampinosie - chcialbym w miarę szybko i zwrotnie pojeździc po korzeniach i górkach... Czasami też po mieście więc pozycja w miarę tradycyjna, nie ma być to rama do downhillu czy dirtu a raczej "zwyczajna" aczkolwiek na pewno będzie bardziej "skośna" niż moj stary stalowy author - ta rama waży tyle, że wymiękam, a na kampinoskich nierównościach tak się telepie, że po prostu o zgrozo nigdy chyba na niej nie wjadę do lasu już ( zakupilem nowe, fajne sztywne kółka na forum i od razu czuć w ramie ). Mam 175 cm wzrostu i waże 65 kg, do tej pory śmigam na 19.5 cala i jest świetnie jeśli chodzi o wysokośc ramy natomiast geometria już "starego typu" - do lasów i zwrotnych zakrętow sie nie nadaje jednak. Przerzutki 3x9 Deore + Koła Alexrims na razie są w starej ramie, ale skoro tak fajnie chodza nowe częsci to rama tylko to ogranicza i duuużo waży. Trzeba wymienic czym prędzej a cały rower będzie zacny!Rozpisałem się nieźle, pewnie były podobne tematy ale jednak wybór tak ważnej częsci roweru skłonił mnie do założenia odrebnego, myśle że na pewno wiele osob chetnie mi pomoże Piszcie, za jakimi ramami i amorkami się rozglądać, a ja będe zapewne przez miesiąc - dwa szukał czegoś i odkladal kasę,Pozdrawiam!
szliri Napisano 24 Kwietnia 2013 Napisano 24 Kwietnia 2013 Amortyzator - Suntour Epicon, Rst First,RS Tora, Suntour Axon Rama - Cube Ltd,Author Vision,Radon zr race,starszy giant xtc, trek niższej modele poniżej 6xxx, jeśli chcesz tańszą ramę to może jakiś kross czy mbike
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.