Skocz do zawartości

[piasta] Wymiana piasty koło tył, koszt około 100zł

DamianFuji

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie, 
Jeżdżę już chyba z 3 czy 4 rok na shimano m475 i w końcu się rozsypała, tzn. wydaje dźwięk jak by w środku latały łożyska.
Chciał bym ją wymienić ale żeby zostawić aktualne szprychy i obręcz. 
Jest taka możliwość? Bo szczerze mówiąc nie bardzo jestem obeznany w tym temacie.
Na co patrzeć przy zakupie i co polecacie w przedziale ok. 100zł ? Lepiej jak najtaniej ale żeby w miarę dobrze się na tym śmigało

Napisano

Sam dam radę to wymienić ? Coś lepszego bym wolał , bardziej znanej firmy .

Najlepiej cos na poziomie SLX , ewentualnie XT jeśli warto dopłacić .

Napisano

Jeśli cie stać to bierz SLX (w takich pieniążkach nic lepszego nowego już nie znajdziesz chyba) ja osobiście nie jestem fanem Shimano. Co do rozplecienia koła to jest to żadna filozofia znacznie już trudniej jest je zapleść i wycentrować :) ja swoje pierwsze koło zaplatałem prawie tydzień ale i tak to mi nie wyszło rewelacyjnie. Po sklepach biorą w granicach 30 zł za taką usługę. 

Napisano

Witam serdecznie

Jeżdżę już chyba z 3 czy 4 rok na shimano m475 i w końcu się rozsypała, tzn. wydaje dźwięk jak by w środku latały łożyska.

Chciał bym ją wymienić ale żeby zostawić aktualne szprychy i obręcz.

Jest taka możliwość? Bo szczerze mówiąc nie bardzo jestem obeznany w tym temacie.

Kupujesz taką samą, przekładasz bebechy i wtedy jest najtaniej. Chyba, że w starej uszkodzone są też bieżnie. I nie słuchaj głupot o pozostawieniu szprych. Jest zasadą, że nowa piasta nowe szprychy.

Napisano

Witam! 

Mam podobny problem, policzyłem że w piaście mam 18 otworów, czyli mam kupować tą z 36 otworami (czyli co dwa), czy tak się nie da i trzeba kupować nowe koło (zależy mi na tarczówkach).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...