beskid Napisano 3 Maja 2013 Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Bierz X-kingi bo te RK podobno dość łatwo przebić w takiej okolicy o której piszesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czyzu6491 Napisano 3 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 W takim razie tylko chwilke poczekac i brac. Mam nadzieje ze beda lepiej trzymac od smart samow i mniej sie przebija od karmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wdzydzak Napisano 4 Maja 2013 Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 W takim razie tylko chwilke poczekac i brac. Mam nadzieje ze beda lepiej trzymac od smart samow i mniej sie przebija od karmy Sądzę, że z X-Kingów będziesz zadowolony. W załączeniu zdjęcie z doborem opon do warunków jazdy. Pytałeś się jeszcze o wagę X-King i Race King. Wg producenta wygląda to następująco dla 55-559 czyli 2.2. X-King - drut ........... 680 gram składana ... 620 gram UST .......... 700 gram Race Sport 485 gram ProTection 570 gram Race King - drut ............ 650 gram składana ... 590 gram UST .......... 640 gram Race Sport 490 gram ProTection 550 gram Supersonic 480 gram Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czyzu6491 Napisano 7 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 no i ostatecznie wziąłem pare race kingów 2.2 ponieważ była duża promocja i zapłaciłem za komplet 148zł a za x kingi bym musiał dać 228 ale na razie nie żałuje bo nie wiem jak to sie stało ale tam gdzie na karmie musiałem zejść z roweru bo nie dawała rady to podjeżdżam bez uślizgów. Toczą sie naprawde fajnie ale byłem pewien ze będą wyskoie tak jak to wszyscy pisali a sie okazało że są normalne, może ciut wyższe od samów i karmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wdzydzak Napisano 7 Maja 2013 Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 no i ostatecznie wziąłem pare race kingów 2.2 ponieważ była duża promocja i zapłaciłem za komplet 148zł a za x kingi bym musiał dać 228 ale na razie nie żałuje bo nie wiem jak to sie stało ale tam gdzie na karmie musiałem zejść z roweru bo nie dawała rady to podjeżdżam bez uślizgów. Toczą sie naprawde fajnie ale byłem pewien ze będą wyskoie tak jak to wszyscy pisali a sie okazało że są normalne, może ciut wyższe od samów i karmy Czyżu, Przyjemnego użytkowania. Jednak na marginesie chciałem Ci powiedzieć, że X-Kingi na Allegro można mieć nie za 228,PLN ale DRUT za 2x46,50+10=103 łącznie z przesyłką a ZWIJANE za 2x75+13=163 łącznie z przesyłką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 7 Maja 2013 Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 - stawiając na uniwersalność - dwie Schwalbe Smart Sam 2.1. Trwały bieżnik. Mógłbyś to nieco rozwinąć, jak oceniasz, na ile np. na asfalcie dałby radę, w końcu czasem do terenu trzeba dojechać, czy na miasto wyskoczyć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czyzu6491 Napisano 7 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 ja jezdziłem na samach i myślę, że na safalcie bez blokowania koła to na 6-7 tys km starczą a może nawet dłużej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 7 Maja 2013 Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Dzięki za info, bo pomału zaczynam się rozglądać za czymś w miarę uniwersalnym, na cały rok i na asfalt - którego mam tak około 6 km dziennie w tygodniu (właściwie codziennie, czasem wyjdzie że więcej - rocznie może wyjść nawet tysiąc na asfalcie), no a popołudnia, weekendy zwłaszcza od wiosny do jesieni to jakiś teren, różne ścieżki, polne, czasem zabłocone nieco, czasem piaskowe, ostre kamieniste, małe zjazdy podjazdy, hopki... jeżdżę w każdą pogodę czy to mróz czy upał, czy deszcz, czy wiatr, czy lód itp... i zależy mi na czymś co mi da radę w każdych takich warunkach, a dodatkowo, moje takie małe zboczenie, co mi się szybko nie zetrze, nawet jak zdarzy się przyblokować na asfalcie. Tył mi łysieje, więc myślę by właśnie na tył kupić, przód jeszcze nieźle trzyma. Póki co waga, hałas czy cena nie są istotne. Aha, myślę jeszcze by to było coś trudne do przebicia, może z jakąś wkładką kewlarową czy jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhOsTwrc Napisano 8 Maja 2013 Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Kenda Karma to lipa najlepiej zamienic je na inne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czyzu6491 Napisano 8 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 no i zmieniłem na Race kingi 2.2. Dzisiaj miałem dłuższą wycieczke dokładnie 103 km i musze powiedziec, że race kingi spisuja sie naprawdę fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.