mfabry Napisano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Jak w temacie - poszukuję długich damskich spodni z pampersem. Nie muszą mieć szelek ani odpinanej wkładki, ale mają być nieocieplane. Niestety na AlleDrogo znalazłam jedynie albo nieocieplane modele 3/4, długie nieocieplane bez wkładki lub z długie z wkładką w wersji zimowej. Kilka lat temu w Lidlu kupiłam dokładnie takie jak trzeba, ale niestety nadszedł już ich koniec A może znacie jakieś internetowe sklepy z dużym wyborem damskiej odzieży rowerowej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
missmisery Napisano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Wydaje mi się, że w Decathlonie mierzyłam w zeszłym roku właśnie takie - długie, lekkie i z wkładką. W sumie sama bym sobie chętnie takie teraz kupila Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mfabry Napisano 25 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Dzięki, przejadę się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
missmisery Napisano 15 Maja 2013 Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Wracam do tego tematu, bo sama szukam teraz podobnych. W Decu jednak nic dla siebie nie znalazłam (w ogóle wszystko przebrane). Przetrzepałam internet - też nic nie widzę. Udało Ci się znaleźć coś sensownego? Ja mam dodatkowy problem - wzrost. Wszystkie spodnie dobre w pasie i biodrach kończą się jakieś 5 cm nad kostką...Spodnie 3/4 ledwo za kolano zachodzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mfabry Napisano 15 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Kupiłam jednak w Decathlonie mniej więcej takie jakie chciałam - długie i z wkładką. Na plus - cena (49 zł). Minusów niestety jest więcej. Rozmiary są typowo chińskie (musiałam kupić rozmiar większe), w dodatku spodnie są mocno obcisłe .. w kostkach. Nie wiem czemu tam, ale to był kolejny argument za większym rozmiarem (co ciekawe kostki mam naprawdę b. szczupłe). W pasie mają gumkę, ale sznureczka już brak. Materiał jest bardzo lekki i przewiewny - można swobodnie jeździć w ciepłą pogodę. Wkładka jest i nie obciera, ale ta Lidlowa jest wygodniejsza i lepiej wykonana. Szału nie ma, ale konkurencji też brak. Co do długości nogawek - jak dla mnie te spodenki są za długie, ale kupiłam rozmiar L a mam niewiele ponad 160. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
missmisery Napisano 15 Maja 2013 Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Kupiłam jednak w Decathlonie mniej więcej takie jakie chciałam - długie i z wkładką. Na plus - cena (49 zł). O, to cieszę się, że coś znalazłaś. Ja chyba trafiłam w Decathlonie na braki towarowe, te spodnie o których piszesz były, ale tylko w irracjonalnym dla mnie rozmiarze S (naprawdę były mikro). Ja mam 178 cm wzrostu, noszę częściej M, rzadziej L. Obecnie jeżdżę w za krótkich spodniach do biegania Rogelli (Rogelli zresztą ma wszystko za krótkie na mnie) na zmianę ze spodenkami 3/4 z wkładką z Lidla. Ale planuję dłuższe wycieczki i chciałabym coś porządnego kupić. Męskiej odzieży rowerowej jest multum, z damską dużo słabiej. Tęsknię za sfeminizowanym jeździectwem, gdzie wszystkiego jest do wyboru do koloru w rozmiarach o standardowej długości i przedłużanych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandacz Napisano 15 Maja 2013 Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 W przyszłości, w przypadku problemów z dobraniem spodni z wkładką, możecie jeszcze brać pod uwagę inną opcję: bokserki z pampersem - tu: wersja damska, np. http://velo.pl/odziez/bielizna/accent/bella-0a na to dowolne spodnie bez wkładki, np. do biegania. Mi się taka opcja dobrze sprawdza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.