Michal0290 Napisano 24 Kwietnia 2013 Autor Napisano 24 Kwietnia 2013 Ja nie twierdze ze to nie jest możliwe ja twierdze że taki wynik nie jest zdrowy . Tylko czy warto dopłacać do niemal identycznej specyfikacji co w Kands Energy 1300 az 700 zł ... Inna sprawa że geometria Levela jest bardziej sportowa niż Energy to też ma znaczenie. Pozdro No dzieki w każdym razie za pomoc. Mocno przemyśle Kands Energy 1300, bo nie ukrywam, że wolałbym na rower najpierw się przymierzyć siąść itp, a jego nigdzie na żywo raczej nie znajdę. W ostateczności zamówię z allegro - po uprzednim umieszczeniu tutaj linku do aukcji i zapytaniu czy w oferowanym modelu wszystko jest tak jak powinno być
Michal0290 Napisano 7 Maja 2013 Autor Napisano 7 Maja 2013 Witam. Tak jak mówiłem odświeżyłem temat. Zdecydowałem się na Kandsa Energy 1300, i tu moje pyatnie czym się różnią te dwa modele http://allegro.pl/kands-energy-1300-v-brake-alivio-suntour-2013-i3225090847.htmlhttp://allegro.pl/rower-kands-energy-1300-v-brake-kolekcja-2013-i3206997428.htmlCzym że jest owy Suntour?I jeszcez takie pytanko ponieważ gdzieś mi śmignęło przed oczami że jeżeli Kandsa 1300 to tylko i wyłącznie na widelcu XCR, a te powyżej są na widelcu XCM, może mi ktoś wytłumaczyć różnicę między nimi i czy ma to duży wpływ na jazdę?
rzezniol Napisano 7 Maja 2013 Napisano 7 Maja 2013 Na moje oko to te same rowery ... Suntour to producent komponentów rowerowych... w tym wypadku sprzedający zwraca uwagę na to kto wyprodukował widelec amortyzowany. Nie pamiętam specyfikacji Energy 1300 z amortyzatorem XCR. XCR to model amortyzatora postawiony o jeden poziom wyżej od XCM`a. XCR powinien być lepszy, trwalszy, droższy od XCM`a. W dzisiejszych czasach przy rowerze za 1150 zł XCM to wypas ... większość rowerów na rynku w tej cenie ma maksymalnie XCT czyli model niżej od XCM`a. Pozdrawiam
Michal0290 Napisano 7 Maja 2013 Autor Napisano 7 Maja 2013 Ok dzięki bardzo za uwagę. A powiedz mi jeszcze, jeżeli wiesz, który z tych widelców jest lepszy?
rezox Napisano 7 Maja 2013 Napisano 7 Maja 2013 Oba są na XCM jeden w opisie ma sf-13 a drugi v4. Imo to te same amortyzatory.
pbk16 Napisano 9 Sierpnia 2013 Napisano 9 Sierpnia 2013 Witam, troszkę odświeżę temat. Chcę kupić sobie rower, ok 187cm, 65kg. Zależy mi na MTB ponieważ górki, dołki, piaski są w okolicy. Planowałem Hexagona X1 a tu czytam takie komentarze, że mi się odwidziało. W takim razie co polecicie do 1000zł (1000zł to maksimum)? Nie sądziłem, że HX1 będzie miał tak negatywne opinie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.