MeNtOr Napisano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Witam nie wiem czy pisemnie uda mi się opisać mój problem. Więc spróbuje. Mam przerzutke w niej są 2 kółka jedno jest wyżej 2 niżej,na niżej leci łancuch i obciera mi o ( nie wiem czy to się tak nazywa wózek,chodzi mi te 2 blaszki po między którymi są kółka )w jednym miejscu i obceira mi łańcuch czy też tak macie jak nie to powiedzcie co należy zrobić Shimano alivio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Tutaj masz instrukcję, jak należy regulować tylną przerzutkę. Pozdrówko odsyłające . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeNtOr Napisano 1 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 Ale czy to jest kwestia wyregulowania przerzutki ?? to kółeczko w przerzutce rusza mi się w lewo i w prawo z 2 mililmetry. i obciera mi łańcuch o ten meetal jak wcześnij pisałem w wewnątrz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naiLo Napisano 1 Maja 2006 Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 a na jakich przełozeniach ci sie to dzieje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gaciu Napisano 1 Maja 2006 Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 Musisz wyregulowac przednią przezutke http://forumrowerowe.jgc.pl/index.php?showtopic=455 , http://www.xc-zone.jgc.pl/warsztat.php?kid=2&full=yes lub http://www.bike.pl/wiadomosc/40/ PS.Bylo juz kilka takich tematów. Opcja SZUKAJ nie gryzie:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeNtOr Napisano 1 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 Spróbuję wytłumaczyć to dokładniej: Wykręciłem zarówno jedno jak i drugie kółeczko. Po wymyciu wkręciłem jak mi się wydaje wszystko na swoje miejsce jednak łańcuch "chodzi" bliżej jednej ścianki wózka i przez to ociera o nią. Moje pytanie dotyczy tego czy to jest normalne czy coś źle złożyłem ? Dodam, że przed rozkręceniem wszystko mi działało dobrze ale nie sprawdzałem czy łańcuch nie powinien przypadkiem poruszać się w jednakowej odległości od lewej i prawej ścianki wózka. Bardzo proszę o szybką odpowiedź bo dzisiaj chciałem sobie pojechać w dalszą trasę. Pozdraiwam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sysak Napisano 1 Maja 2006 Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 Też tak miałem w mojej deore. Poprostu podczas czyszczenia zgubiłem jedną podkładkę, która była między wózkiem, a kółeczkiem. Po założeniu jej problem minął. Myślę, że u Ciebie jest to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeNtOr Napisano 1 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 Podkładki założyłem, wszystko wygląda tak jak przed rozkręceniem a mimo to łańcuch jest bliżej jednej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.