Skocz do zawartości

[przerzutka]obciera łancuch

MeNtOr

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

nie wiem czy pisemnie uda mi się opisać mój problem.

Więc spróbuje. Mam przerzutke w niej są 2 kółka jedno jest wyżej 2 niżej,na niżej leci łancuch i obciera mi o ( nie wiem czy to się tak nazywa wózek,chodzi mi te 2 blaszki po między którymi są kółka )w jednym miejscu

i obceira mi łańcuch czy też tak macie jak nie to powiedzcie co należy zrobić

Shimano alivio

Spróbuję wytłumaczyć to dokładniej:

Wykręciłem zarówno jedno jak i drugie kółeczko. Po wymyciu wkręciłem jak mi się wydaje wszystko na swoje miejsce jednak łańcuch "chodzi" bliżej jednej ścianki wózka i przez to ociera o nią. Moje pytanie dotyczy tego czy to jest normalne czy coś źle złożyłem ? Dodam, że przed rozkręceniem wszystko mi działało dobrze ale nie sprawdzałem czy łańcuch nie powinien przypadkiem poruszać się w jednakowej odległości od lewej i prawej ścianki wózka.

Bardzo proszę o szybką odpowiedź bo dzisiaj chciałem sobie pojechać w dalszą trasę.

Pozdraiwam

Też tak miałem w mojej deore. Poprostu podczas czyszczenia zgubiłem jedną podkładkę, która była między wózkiem, a kółeczkiem. Po założeniu jej problem minął. Myślę, że u Ciebie jest to samo. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...