Lucas69 Napisano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Witam, Postanowiłem wymienić tylny amortyzator, bo poprzednik (który wytrzymał 10 lat) zaczął strzelać na pół miasta już na zwykłej jezdni Nie chce czegoś specjalnego, wystarczy mi zwykły ale zapewniający ten komfort do codziennego małego użytku. Poprzednik to chyba ten: http://allegro.pl/amortyzator-rowerowy-tylny-alu-psa-101-165-mm-i3182409723.html ale głowy nie dam, sprawdzę jutro. Kupować ten sprzęt czy do 50zł polecacie coś ciekawszego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gambit07 Napisano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Witam, Postanowiłem wymienić tylny amortyzator, bo poprzednik (który wytrzymał 10 lat) zaczął strzelać na pół miasta już na zwykłej jezdni Nie chce czegoś specjalnego, wystarczy mi zwykły ale zapewniający ten komfort do codziennego małego użytku. Poprzednik to chyba ten: http://allegro.pl/amortyzator-rowerowy-tylny-alu-psa-101-165-mm-i3182409723.html ale głowy nie dam, sprawdzę jutro. Kupować ten sprzęt czy do 50zł polecacie coś ciekawszego? Jeżeli ta sprężynka wytrzymała aż 10 lat to kup tego wiesz co bierzesz pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver400 Napisano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Na 95% nie da się tam włożyć nic innego. Zresztą jeśli TO Ci wytrzymało 10 lat, to również nie potrzebujesz nic innego. Tak z innej bajki: Stopień ugięcia 750 LBS - moze mnie ktoś oświecić czy to coś rzeczywiście oznacza ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas69 Napisano 23 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 A od czego to zależy co tam może wejść? Chodzi o te np. 165mm tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver400 Napisano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 ważniejszy jest rozstaw śrub mocujących (150mm) 165 ma raczej znaczenie jak byś miał tam wybitnie ciasno ale pewnie nie masz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stream Napisano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Stopień ugięcia 750 LBS - moze mnie ktoś oświecić czy to coś rzeczywiście oznacza ? 750 LBS to 340 kg - może tyle potrzeba, by całkowicie "złożyć" sprężynę? Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.