Skocz do zawartości

[trasa] kaczmarek w Olejnicy

farmer

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie zdziw się. Nie ma trasy bez podjazdów na Kaczmarku :). Z reguły są ciągłe hopy góra dół, małe, ale przez sporą część trasy. Mnie to bardziej męczy niż konkretny górski  dziesięciokilometrowy podjazd.

I na pewno trasy nie są szybkie - dużo singli, górek, piachu i zakrętów. Średnia na pewno będzie bliżej 25 niż 30km/h

Napisano

Z profilu trasa wygląda na bardziej płaską... Ale wszystkiego można się spodziewać.

btw. Kto z forumowiczów się wybiera? ;)

Napisano

Według profilu z bikemap.net? :D

Przecież wiadomo, że bikemap na trasie z małymi hopami pokazuje 1/3, a nawet 1/4 przewyższenia, po prostu ignoruje większość małych 5-10m hopek. Spójrzcie lepiej na mapę, ile w niektórych miejscach poziomic ;). Na pewno będzie gdzie się spocić kilka razy na rundzie.

Ja oczywiście jadę, uważam Kaczmarka za najlepiej zorganizowany cykl w naszym regionie.

Napisano

No ja też się wybieram. Ja akurat lubię takie małe interwały bo mi to łatwiej trenować niż kilometrowe podjazdy ;)

A kręte single to już w ogóle git no ja Kaczmarka w tym roku zaczynam dopiero ale właśnie słyszałem że trasy ma niezłe. Zobaczymy :)

Napisano

No to mnie pocieszacie coprawda wynik będzie gorszy bo za czołówką trudniej nadążyć ale za to frajda z jazdy większa. Tylko te starty sektorowe.... ehhh jakos nie czuje tego klimatu no ale co zrobić.

Napisano

Ja pierwszego i prawdopodobnie drugiego startu nie będę jechał na czasówkę. Postaram się jakiś sensowny czas zrobić ale znam swoje możliwości :)

Napisano

Sektory to fajna sprawa. Przynajmniej z mojego punktu widzenia.

Nikt z początkujących nie ładuje się do pierwszej linii i potem nie blokuje. A jeśli nie ma sektorów to takie zachowania są częste.

Z mapki wynikia, że jest jeden dluższy odcinek piaszczysty... Nie wiem jak bardzo jest piaszczysty ale trzeba bedzie się tam nieźle trzymać, żeby nie zgubić rywali zbytnio ;)

Napisano

no sektory jak najbardziej ale tu każdy sektor startuje z opóźnieniem w stosunku do poprzedniego - czyli ściga się sam a wyniki obliczane są na podstawie czasu

Napisano

Eee no nie do końca. W Powerade masz sektory który tylko ustalają kolejność na starcie a start jest już wspólny - wole taki system

Napisano

No tak, tylko Kaczmarek jest specyficzny - na większości edycji jest dużo singli, i mimo że startowałem w zeszłym sezonie z pierwszego sektora czasem zdarzały się korki na pierwszym kółku. Nie chcę wiedzieć jak to wyglądało z tyłu.

Już nie mówię o brutalnej walce na początku, żeby być z przodu na zwężeniach :). A są tacy ludzie na maratonach, którzy potrafią dowalić do pieca na poziomie czołówki przez piętnaście minut, żeby później zdechnąć i blokować na singlach.

Tak jak jest w tym roku może być lepiej, każdy sektor ma start wspólny, ale sektory są puszczane co jakiś czas.

Napisano

W Nowej Soli był taki korek w pewnym momencie(wał), że jak się zostało nieco w tyle to o dobrym wyniku można było już zapomnieć.

Sektory i czas brutto sektora w masowych imprezach to dobry pomysł. Jedynie elita może być niezadowolona - więcej ludzi zdublowanych trzeba omijać.

Napisano

Na pewno się gdzieś tam spotkamy.. Jeszcze nie wiem w jakim stroju będę startował, ale jakby co to szukaj białego Radona ;)

Napisano

Z mojego rodzinnego Chojnowa jedzie 3 uczestników, łącznie ze mną. Na dobry wynik liczy jedynie Piotrek - który ma ambicje, reszta z nas zna swoje możliwości. Jedziemy żeby walczyć o medale, które są obiecane każdemu bajkerowi.

Napisano

taki miejscowy jeleniogórski cykl. jazda w okolicach góry szybowcowej o ile mnie pamięć nie myli. Były ogłoszenia o imprezach zimowych w "czas na rower pl" , czy jakoś tak

Napisano

Aha jeśli to zimowa impreza to na necie znalazłem info. Ale jak można pomylić imprezę zimową górską z Kaczmarkiem w Olejnicy??? Czyżby trasy były aż tak podobne ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...