farmer Napisano 23 Kwietnia 2013 Napisano 23 Kwietnia 2013 Jaka tam jest trasa? Czego się spodziewać? Po profilu to raczej szybka i bez podjazdów. czy jakieś inne utrudnienia?
grzegorz1974paszek Napisano 23 Kwietnia 2013 Napisano 23 Kwietnia 2013 Jest sporo piasku , jakieś opony typu Race King 2,2 będą jak znalazł.
Klosiu Napisano 23 Kwietnia 2013 Napisano 23 Kwietnia 2013 Nie zdziw się. Nie ma trasy bez podjazdów na Kaczmarku . Z reguły są ciągłe hopy góra dół, małe, ale przez sporą część trasy. Mnie to bardziej męczy niż konkretny górski dziesięciokilometrowy podjazd. I na pewno trasy nie są szybkie - dużo singli, górek, piachu i zakrętów. Średnia na pewno będzie bliżej 25 niż 30km/h
YgreK Napisano 23 Kwietnia 2013 Napisano 23 Kwietnia 2013 Z profilu trasa wygląda na bardziej płaską... Ale wszystkiego można się spodziewać. btw. Kto z forumowiczów się wybiera?
Klosiu Napisano 23 Kwietnia 2013 Napisano 23 Kwietnia 2013 Według profilu z bikemap.net? Przecież wiadomo, że bikemap na trasie z małymi hopami pokazuje 1/3, a nawet 1/4 przewyższenia, po prostu ignoruje większość małych 5-10m hopek. Spójrzcie lepiej na mapę, ile w niektórych miejscach poziomic . Na pewno będzie gdzie się spocić kilka razy na rundzie. Ja oczywiście jadę, uważam Kaczmarka za najlepiej zorganizowany cykl w naszym regionie.
farmer Napisano 23 Kwietnia 2013 Autor Napisano 23 Kwietnia 2013 No ja też się wybieram. Ja akurat lubię takie małe interwały bo mi to łatwiej trenować niż kilometrowe podjazdy A kręte single to już w ogóle git no ja Kaczmarka w tym roku zaczynam dopiero ale właśnie słyszałem że trasy ma niezłe. Zobaczymy
CodyX Napisano 24 Kwietnia 2013 Napisano 24 Kwietnia 2013 Ja też startuję. W Nowej Soli też liczyłem, że płasko będzie. Oj, ale się zdziwiłem :-)
farmer Napisano 24 Kwietnia 2013 Autor Napisano 24 Kwietnia 2013 No to mnie pocieszacie coprawda wynik będzie gorszy bo za czołówką trudniej nadążyć ale za to frajda z jazdy większa. Tylko te starty sektorowe.... ehhh jakos nie czuje tego klimatu no ale co zrobić.
CodyX Napisano 24 Kwietnia 2013 Napisano 24 Kwietnia 2013 Ja pierwszego i prawdopodobnie drugiego startu nie będę jechał na czasówkę. Postaram się jakiś sensowny czas zrobić ale znam swoje możliwości
YgreK Napisano 24 Kwietnia 2013 Napisano 24 Kwietnia 2013 Sektory to fajna sprawa. Przynajmniej z mojego punktu widzenia. Nikt z początkujących nie ładuje się do pierwszej linii i potem nie blokuje. A jeśli nie ma sektorów to takie zachowania są częste. Z mapki wynikia, że jest jeden dluższy odcinek piaszczysty... Nie wiem jak bardzo jest piaszczysty ale trzeba bedzie się tam nieźle trzymać, żeby nie zgubić rywali zbytnio
farmer Napisano 24 Kwietnia 2013 Autor Napisano 24 Kwietnia 2013 no sektory jak najbardziej ale tu każdy sektor startuje z opóźnieniem w stosunku do poprzedniego - czyli ściga się sam a wyniki obliczane są na podstawie czasu
YgreK Napisano 24 Kwietnia 2013 Napisano 24 Kwietnia 2013 Na tym polega system sektorów, że każdy puszczany jest osobno, często z opóźnieniem.
farmer Napisano 24 Kwietnia 2013 Autor Napisano 24 Kwietnia 2013 Eee no nie do końca. W Powerade masz sektory który tylko ustalają kolejność na starcie a start jest już wspólny - wole taki system
Klosiu Napisano 24 Kwietnia 2013 Napisano 24 Kwietnia 2013 No tak, tylko Kaczmarek jest specyficzny - na większości edycji jest dużo singli, i mimo że startowałem w zeszłym sezonie z pierwszego sektora czasem zdarzały się korki na pierwszym kółku. Nie chcę wiedzieć jak to wyglądało z tyłu. Już nie mówię o brutalnej walce na początku, żeby być z przodu na zwężeniach . A są tacy ludzie na maratonach, którzy potrafią dowalić do pieca na poziomie czołówki przez piętnaście minut, żeby później zdechnąć i blokować na singlach. Tak jak jest w tym roku może być lepiej, każdy sektor ma start wspólny, ale sektory są puszczane co jakiś czas.
Luk33 Napisano 24 Kwietnia 2013 Napisano 24 Kwietnia 2013 W Nowej Soli był taki korek w pewnym momencie(wał), że jak się zostało nieco w tyle to o dobrym wyniku można było już zapomnieć. Sektory i czas brutto sektora w masowych imprezach to dobry pomysł. Jedynie elita może być niezadowolona - więcej ludzi zdublowanych trzeba omijać.
farmer Napisano 24 Kwietnia 2013 Autor Napisano 24 Kwietnia 2013 No już nie mogę się doczekać tych singli. Ale mam głód ścigania w tym roku...
maltan Napisano 25 Kwietnia 2013 Napisano 25 Kwietnia 2013 Dopisuję się do listy startujących ! YgreK dozo na starcie
YgreK Napisano 25 Kwietnia 2013 Napisano 25 Kwietnia 2013 Na pewno się gdzieś tam spotkamy.. Jeszcze nie wiem w jakim stroju będę startował, ale jakby co to szukaj białego Radona
wojtas7 Napisano 25 Kwietnia 2013 Napisano 25 Kwietnia 2013 trasa mega to 27km.. mało coś. nie wiecie może czy ta trasa jest chociaż trochę trudna technicznie czy jedzie sie po łące?
stigzak Napisano 25 Kwietnia 2013 Napisano 25 Kwietnia 2013 2 dystanse: MINI - 37 km oraz MEGA - 67 km. Wejdź na stronę organizatora.
sender Napisano 25 Kwietnia 2013 Napisano 25 Kwietnia 2013 Z mojego rodzinnego Chojnowa jedzie 3 uczestników, łącznie ze mną. Na dobry wynik liczy jedynie Piotrek - który ma ambicje, reszta z nas zna swoje możliwości. Jedziemy żeby walczyć o medale, które są obiecane każdemu bajkerowi.
wojtas7 Napisano 26 Kwietnia 2013 Napisano 26 Kwietnia 2013 2 dystanse: MINI - 37 km oraz MEGA - 67 km. Wejdź na stronę organizatora. przepraszam pomylilem ze Stoor.
darecky Napisano 26 Kwietnia 2013 Napisano 26 Kwietnia 2013 taki miejscowy jeleniogórski cykl. jazda w okolicach góry szybowcowej o ile mnie pamięć nie myli. Były ogłoszenia o imprezach zimowych w "czas na rower pl" , czy jakoś tak
farmer Napisano 26 Kwietnia 2013 Autor Napisano 26 Kwietnia 2013 Aha jeśli to zimowa impreza to na necie znalazłem info. Ale jak można pomylić imprezę zimową górską z Kaczmarkiem w Olejnicy??? Czyżby trasy były aż tak podobne
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.