Sergi2012 Napisano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Do 100 zł to ze swojej strony mogę polecić Philips SHS 8100. Całkiem przyzwoicie wykonane, kabelek a la silicon, złocony wtyk, pasmo przenoszenia bardzo szerokie (jak za tą cenę), leciutkie. Nie wiem czy pałąk w Twoim przypadku nie dyskwalifikuje je na starcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sertom Napisano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 I ja dorzucę trzy grosze. Chcesz dobre audio? Wyłóż najmniej 400zł na słuchawki, plus wzmacniacz(kolejne 400), dobre źródło itd. itp. Słuchająć empeszujek na byle telefonie możesz mieć słuchawki i za 10 000 zł i efekt będzie marny. CO DO TEMATU Jeśli już sobie uświadomimy, że nie jesteśmy audiofilami, to szukamy słuchawek 1) dobrej firmy(realizacja gwarancji) 2) o interesującej nas budowie(nie wiem czy na rower dokanałowe to dobry pomysł) itd itp. ergo, należy przyjrzeć się peryferiom sprawy, a nie sednu, bo ono się nie zmienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Dokanałowe są ok pod warunkiem, że używamy ich z głową i nie w ruchu ulicznym. Sam śmigam w UM3X. Zresztą w mieście używanie jakichkolwiek słuchawek jest głupie, muza sama w sobie rozprasza uwagę. W słuchawkach zawsze będzie głośniej niż w głośnikach w samochodzie, zakładając, że chcemy usłyszeć co gra a nie tylko czy gra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 uwielbiam takie teksty.... Słuchawki głownie na rower - 400 zł, Jedno szarpnięcie, upadek, cokolwiek i kasa w błoto.... Taaaa, odsłuch audiofilski - przy szumie opływającego w trakcie jazdy powietrza zapewne doskonale będą wyczuwalne audiofilskie różnice w jakości dźwięku....... Krótko, po przeczytaniu całego tego postu ja na ten przykład już wykukałem Brainwavz Alpha i mam zamiar je zakupić.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 W Westonach nie słychać opływającego powietrza. Z tym zniszczeniem, to też bez przesady, przez chyba 5 lat nadal są w idealnym stanie a kilka gleb zaliczyłem. Kabel w jednych udało mi się za, to urwać w domu wstajac z kanapy i mam 1.5 szt. UM2. :lol: Różnicę w jakości, wbrew pozorom, słychać. Choć faktycznie akurat na rowerze o słuchaniu "audiofilskim" mowy nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Urwałem jeden kabel przy zdejmowaniu plecaka (a w nim podłączony tel - koss modelu nie pamiętam), być może był nieco osłabiony - trochę je miałem. Generalnie najczęściej jeżdżę w jednej słuchawce żeby słyszeć co się dzieje dookoła mnie (ulice, ddr). Dopiero w terenie wrzucam drugą słuchawkę, ale nieco przyciszam...zeby cosik tam usłyszeć w razie czego..... Kadargo, owszem słychać różnicę ale w sprzyjających warunkach i do tego wymagalnych..... Podczas jazdy wg mnie ma być dobry dźwięk za sensowne pieniądze.... Wiec strzał z tematem audiofilskich słuchawek za 4 paki jest totalnym pudłem. Sądzę że złotym środkiem dla autora tematu jest możliwie dobry dźwięk przy podanym przedziale cenowym...a to mocno ogranicza pole manewru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Ale umówmy się, że słuchawki za cztery paczki, to koło czegoś co można nazwać "audiofilskim" nawet nie leżały. Ot po prostu porządne słuchawki w średnim przedziale cenowym. Ja słucham na moich bo lubię ich charakterystykę brzmienia i kupowanie czegokolwiek innego, co miałoby grać zauważalnie inaczej, dopiero byłoby wyrzuceniem kasy w błoto. Dobra koniec OT bo o słuchawkach mógłbym tak jeszcze długo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sertom Napisano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Panowie, audiofile mają słuchawki za pieniądze niewyobrażalne dla przeciętnych zjadaczy chleba, słuchawki za 4 stówki i wyżej to po prostu już normalne standardy i baza pod dobre odsłuchy. Proponuję więc wyrzucić ze słownika słowo "audiofil" na potrzeby tego tematu. I jeszcze raz powtarzam, chcesz mieć dobre audio? Zadbaj o kasę i zaplecze. Chcesz po prostu posłuchać muzyki? Kup jakieś standardowe słuchawki za przysłowiową stówkę, ale kieruj się innymi cechami niż szczegółowe właściwości dźwięku. A już najlepiej iść do sklepu i zrobić odsłuchy na różnych kombinacjach(telefon + tanie słuchawki, telefon + drogie, dobre źródło + itd. itp), powiedzmy po 10 parach słuchawek z rozmaitych półek cenowych każdy będzie miał wyobrażenie jak to wygląda, już nie wspominam o tym, że tak decyzję jest po prostu najłatwiej podjąć - sprawdzając samemu(tak jak najlepiej przejechać się na rowerze). Plus oczywiście każdy jest inny, osobiście nie słucham muzyki mobilnie, ale w domu mam słuchawki za te 5, 6 stówek, natomiast droższe są dla mnie co prawda super, ale uważam, że zupełnie te tańsze mi wystarczają(że mnie nie stać zupełnie to inna sprawa;)). Kończąc, idź się przymierz do kilku słuchawek i będziesz miał pewność, bo to co ludzie piszą po forach to jedno, a to co sam odsłuchasz jest Twoje i w związku z własnymi, a nie czyimiś wrażeniami będziesz podejmował decyzję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romero Napisano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Ja mam creativy aurvana live i grają lepiej niż wszystkie inne z jakimi miałem do czynienia polecam każdym ambitniejsze słuchaczom, warte są każdej złotówki. Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 No dobra w kwestii podsumowania - To ja wolę z tych 4 paczek , 100-wę przeznaczyć na słuchawki "na rower", resztę na graty do niego A dobre słuchawki - only hołm, żeby w spokoju wsłuchać się w muzykę.......EOT... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sertom Napisano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Hehe, no dokładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Nie każdy musi tak dzielić budżet, więc to żaden argument. Ja w słuchawkach, wzmacniaczach i źródłach mam dużo więcej kasy utopione niż w rowerze. Po prostu uwielbiam słuchawki tak samo jak rowery. Jeśli faktycznie ktoś i tak nie słucha mobilnie na lepszych, to na rower stykną i takie za stówkę. Ale nawet takich bez odsłuchu z własnym źródłem bym nie kupił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Czy znacie sluchawki typu "sportowe" jak te http://allegro.pl/showItem2.php?item=3191231353 z mikrofonem/pilotem na kablu kompatybilnym z iPhone? Poszukuje takich do 200,-. Sent from my using Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lamprologus Napisano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Hej Ja też chciałem kupić małe dokanałówki do przenośnego mp3, bo moje nauszne Sennheisery na ulice to głupi pomysł Niestety musiałem dokonywać odsłuchów u kolegów na ich słuchawkach bo sklep "nie dla idiotów" w lublinie nie oferował takiej możliwości w przypadku dokanałowych (może to i dobrze, bo przynajmniej nie włożyłem nic do ucha po jakimś brudasie i wybór padł na Denon AH-C 260. O takie: http://headbeat.pl/produkt/denon-ah-c260-ahc260-sluchawki-dokanalowe-czarne W kwestii takiej jakości dźwięku na papierze to się nie bardzo znam, musisz sam zobaczyć bo się znasz, ale po prostu najbardziej mi przypasowały, taka trochę "głębsza" muza była niż np. na Creative albo Sony (nie pamiętam modeli ,Creative za ok. 100, Sony troszkę tańsze były). Słucham głównie rapu i trochę pod tym kątem je wybierałem. Kabel jest do bani, na serio, mogli by coś lepszego dać, na mrozie to sztywnieje jak drut. No ale poza tym świetnie mi się słucha na nich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Sam sobie odpowiedzialem. Sennheiser CX 680 http://allegro.pl/showItem2.php?item=3139616648 Sent from my using Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 "Sam sobie odpowiedzialem. ;)" Ale wiesz, rachunek normalnie z forum, jak zawsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktt9711 Napisano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Sam sobie odpowiedzialem. Sennheiser CX 680 http://allegro.pl/showItem2.php?item=3139616648 Pamiętaj, że te Sennheisery są wykonane w innym systemie od Philipsów. W Philipsach pałąk idzie za uchem, a w Sennheiser tak dosyć dziwnie w uchu. Ja bym zalecił je gdzieś znaleźć i założyć, bo nie jestem przekonany, czy dla każdego ten system będzie wygodny (pomimo wymiennych wkładek). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 @kadargo, dobrze ze pierwszego wyplata. ;-) @ktt9711, akurat w/w aukcja jest z warszawy wiec licze iz bedzie mozna sie przymierzyc bo faktycznie system wyglada kontrowersyjnie. Musze jeszcze zorientowac sie w roznicach pomiedzy modelami MX/PMX/CX. Sent from my using Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktt9711 Napisano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 CX - dokanałowe MX - douszne PMX - douszne z pałąkiem PS: Te oznaczenia w stosunku do serii Adidas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Dziękuję. Akurat korzystałem z telefonu na którym przeglądanie zasobów internetu jest udręką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 3 Maja 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 ukaniex a kupowałeś na allegro ? ja tam sie trochę obawiam kupować ... choć teraz słuchawki zeszły na dalszy plan bo remont auta mi sie wkręcił ale ciągle jest aktualny. A czemu dokanałowe ? żeby nie wypadały oraz po nich mnie uszy nie bolą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tranzystor82 Napisano 3 Maja 2013 Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 I ja dorzucę trzy grosze. Chcesz dobre audio? Wyłóż najmniej 400zł na słuchawki, plus wzmacniacz(kolejne 400), dobre źródło itd. itp. Słuchająć empeszujek na byle telefonie możesz mieć słuchawki i za 10 000 zł i efekt będzie marny. CO DO TEMATU Jeśli już sobie uświadomimy, że nie jesteśmy audiofilami, to szukamy słuchawek 1) dobrej firmy(realizacja gwarancji) 2) o interesującej nas budowie(nie wiem czy na rower dokanałowe to dobry pomysł) itd itp. ergo, należy przyjrzeć się peryferiom sprawy, a nie sednu, bo ono się nie zmienia. Czemu twerdzisz że sluchajac mp3 zawsze bedzie do bani ? Zgoda jest to kompresja stratna ale nie zapominajmy że sa uklady DSP oraz wzmacniacze wyjsciowe rozniej klasy i roznej tonacji .... A na rowerze audifilski odsluch mi nie potrzebny ... Co wiecej coraz czesciej sprzet mobilny posiada dobrej jakosci komponenty wyjsciowe audio slawne sa chocby koncowki wolfsoon-a ktore to mozna odnalezc także we wzmacniaczach sredniego pulapu cenowego ..... Także troche dystansu Sent from BlackBerry Bold 9900 Using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sertom Napisano 4 Maja 2013 Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 Kurcze, a mi się wydawało, że sprzęt mobilny jest coraz gorszy, ale ja już nawet nie śledzę nowości itp. Co do MP3. Ok, nie zawsze odsłuch MP3 jest kolący w uszy, ale gdy użawamy zestawu, którego składowymi są słuchawki za stówkę, plus telefon, a odsłuchiwane są empetrójki, to chyba każdy potwierdzi, że audio z tego jest dość, po prostu, marne. Ja generalnie nie kumam słuchania mobilnego i chyba niepotrzebnie się wypowiedziałem w temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 5 Maja 2013 Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Mobilnie można też słuchać nie tylko mp3. Dobry DAP + wzmak i dobre słuchawki oraz format bezstratny robi swoje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sergi2012 Napisano 5 Maja 2013 Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Zgadza się Kadargo, przy obecnych rozmiarach pamięci w telefonie czy to kart sd nie ma żadnego problemu z noszeniem kilkudziesięciu albumów we FLAC'u w kieszeni Niestety dalej pozostaje kwestia marnych chipów w telefonach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.