Mod Team Puklus Napisano 23 Kwietnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Witam Taaa wiem wiem to forum rowerowe a nie kółko różańcowe ale każdy muzyki słucha. Potrzebuje słuchawek spełniających: - najlepiej dokanałowe - impedancja ok 16-20 ohm - kolor nieistotny - przyzwoita barwa dźwięku i żeby bas był ale nie mulił ( będą docelowo do telefonu) - jak by to był zestaw z mikrofonem to nie pogardzę cena ... hmm im taniej tym lepiej ale nie przekraczajmy 100zł Wszelkie sugesie mile widziane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Średnio się znam ale mogę Ci polecić Creative EP-830, Zen Aurvana, coś z oferty SoundMagic i Jays 1. Sent from my using Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkaziorro Napisano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Ja polecę Cresyn C510E. Sam posiadam, przez uszy przewinęło mi się wiele modeli i te u mnie zostały. Niestety nie posiadają mikrofonu. Impedancja co prawda 32ohm, ale mój telefon nie ma kompletnie problemu z ich wysterowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 23 Kwietnia 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Może inaczej ... nie wysłowiłem sie dość jasno na słuchawkach to sie znam wystarczająco, niestety na tym co można kupić np na allegro lub nawet w sklepie stacjonarnym już nie bardzo i nie chce kupić za masę kasy podróbki a jest na to jakieś 90% szans ... Chodzi mi o to ze np dany sprzęt spełnia teoretycznie moje wytyczne z 1 posta + ktoś to kupił faktycznie działa dobrze. Zasadniczo wystarczy tylko pomiar impedancji ( dla czepliwych tylko rezystancji ale składowa reaktancja jest pomijalnie mała ) jednak żaden sprzedawca mi takiej informacji nie da ... i tu jest problem, Jeżlei ma w danych np impedancja 16ohm a ja zmierzę 32 to mam 100% ze to podróba a nie chce sie kłócić ze sprzedawcami i bawić w odsyłanie. Mam do wyboru kupić coś za 10zł i mieć nadziej ze będzie to grało w miarę lub szukać czegoś pewnego dlatego stawiam na was Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamilGT Napisano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Mam orginalne z Noki E75 dokanałowe ... już 3 lata i dalej swietnie działają czysty dzwięk i sympatyczny dla ucha bass Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt0555 Napisano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 To jeśli jesteś obeznany i zdecydowany, to warto napisać do bezp. importera? Ja kupiłem tak słuchawki Panasonic, z hurtowni(bodajże z Gliwic) i mam pewność że oryginały, bo sprowadzali na zamówienie. A zapłaciłem, jeszcze mniej niż na alledrogo itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcind Napisano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Nie ma co przepłacać ,jak chcesz zwykłe dobre słuchawki to mogę polecić Creative Ep-630 mam je wiele lat i cały czas niezmienne . Bas pełny ,grają naprawdę dobrze z wieloma urządzeniami przenośnymi takimi jak mp3 ,mp4 czy różnej maści telefony czy smartfony , te ostanie mają lepszy korektor i można wydobyć z nich naprawdę fajne brzmienia . Słucham różnej muzyki więc nie były tylko testowane na "umcykach" Co jest jeszcze na plus to kabel ,jest delikatny ,nie plącze się i pomimo małego przekroju jest mocny ( wiele razy wyrwałem słuchawki z uszu) ,same słuchawki są malutkie super siedzą w uszach ,kable nie przenoszą uderzeń na słuchawki co podczas jazdy jest zbawienne . Jednego podpunktu nie spełniają ,nie ma mikrofonu ! To jest stary model lecz naprawdę fajny ,jak chcesz to zawsze możesz kupić nowszy model EP-660 . Obecnie mam DENON AH-C560R - mega dźwięk lecz kabel to jakaś porażka ( nie będę się rozpisywał bo nie o takich słuchawkach temat) pozdo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 23 Kwietnia 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Ja kupiłem tak słuchawki Panasonic, z hurtowni(bodajże z Gliwic) opcja ciekawa Creative Ep-630 tak miałem, podróby ale nawet sobie radizły ale gdzie kupić zeby sie ne naciąć ? Poszedłem kiedyś do salonu poprosiłem o kilka modeli z czego niby oryginalne sony ericssona za 50zł grały gorzej niz moje oryginalne sony ericssona te najbardziej podstawowe. Był w oryginalnym opakowaniu etc. Pytanie nie tyle co kupić tylko gdzie kupić zeby sie nie dać zrobić w babmbuko. bo jak mam dac 60zł i sie sfrajerować wole kupić 4 pary za 5 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axis Napisano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Sorry za offtop, ale jak czytam o korektorach [equalizarach] z telefonów, słuchania na "mp3/mp4" bez podania modelu czy nawet charakterystyki dźwięku, to śmiać mi się chce. Zdaję sobie sprawę, że nie każdy jest wymagający i nie każdego stać na Orpheusy, ale posiadacze marketowych "EP-cośtam" oraz "dołączonych do telefonu super-multi słuchawek" nie powinni zabierać głosu. Równie dobrze możecie w każdym temacie pisać, że w Realu są dobre rowery, bo taki macie 5 lat i działa, cokolwiek to znaczy. Koledze polecam forum poświęcone słuchawkom i odtwarzaczom, bo tutaj jest chyba garstka osób, które wiedzą co to są słuchawki. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkaziorro Napisano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Kolego axis, chyba pominąłeś dość ważną informację podaną w pierwszym poście. Chodzi o słuchawki do 100 zł, więc nie ma co się spinać i wypisywać, że posiadacze taniego sprzętu nie powinni zabierać głosu, bo to właśnie do nich jest adresowany ten temat. Gdyby nie była podana kwota, a jedynie chęć kupienia dobrych słuchawek, wtedy można sobie gdybać i pomijać wszelkiego rodzaju "masówkę". Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktt9711 Napisano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Ja jak kiedyś poszukiwałem słuchawek dokanałowych to natknąłem się na Brainwavz Alpha, tu recenzja: http://www.audiohead.pl/index.php/2012/08/recenzja-brainwavz-alpha/ i tu: http://www.techfanatyk.net/recenzja-sluchawek-brainwavz-alpha/ (autor tego drugiego porównał je z Creative Ep-630 na korzyść alpha) Ma bardzo dobre opinie i niewiele brakowało, abym je kupił, ale w końcu zrezygnowałem ze słuchawek dokanałowych (nie pasował mi ten typ). Niestety nie mają mikrofonu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Puklus, wejdź na forum mp3store, tam są ludzie obcykani w takich tanich sprzętach. Od siebie tylko dodam że porównanie takich słuchawek do makrokeszy jest jak najbardziej celne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shootee Napisano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Nokia Bh-214 Zapewne potrzebne ci są w celach sportowych. Mi na nich telefon działa 2, a nawet 3 razy dłużej niż na kablu. I uważam to za dobry wybór w kwocie do 100 zeta. Rozważ je. Dobre wykonanie, grają jak należy, no i pilot który na rowerze, czy na rolkach się przydaje gdy telefon leży w plecaku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 24 Kwietnia 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Sorry za offtop, ale jak czytam o korektorach [equalizarach] z telefonów, słuchania na "mp3/mp4" bez podania modelu czy nawet charakterystyki dźwięku, to śmiać mi się chce. Ja cie tam rozumiem, miałem kiedyś SE k810, zmieniłem mu sterowniki i grał lepiej od mojego MP3 sandisca, a teraz mam jakieś padła symbianowe ani to korektora ani nic ... machnąłem ręką bo używam nie za często ale czasami fajnie mieć a moje obecne słuchawki ledwo zipią. Chyba zdecyduje sie na zestaw słuchawkowy SE MW600 tylko obawiam sie ze nie kupie oryginalnego . kiedyś siedziałem na mp3store właśnie i tam pisali ze nawet dystrybutor podróbami częstował wiec to ciężka sprawa w dzisiejszej dobie małych żółtych raczek ... Nokia Bh-214 rozważałem także nokia bh 505 ale to samo co wyżej, obawa. nie chce wywalić 100zł na podróbę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shootee Napisano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 BH-214 oryginalne w salonie nokii dałem 80 zeta Oryginał Naprawdę fajnie grają. Ogólnie tęż na rower i rolki szukałem czegoś. Po primo Bt, po drugie nie drogie bo narażone na uszkodzenia. No i miałem zestaw od sonego brać, ale jakość ta sama muzyki i droższe były. Mam je rok i oceniam pozytywnie z jedną wadą, nie ma radia jak ktoś lubi. Mi tam akurat zwisa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Brainwavz Alpha, ewentualnie MEElectronics M9. Chyba najsensowniejsze opcje w tej kwocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcind Napisano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Sorry za offtop, ale jak czytam o korektorach [equalizarach] z telefonów, słuchania na "mp3/mp4" bez podania modelu czy nawet charakterystyki dźwięku, to śmiać mi się chce. Zdaję sobie sprawę, że nie każdy jest wymagający i nie każdego stać na Orpheusy, ale posiadacze marketowych "EP-cośtam" oraz "dołączonych do telefonu super-multi słuchawek" nie powinni zabierać głosu. Równie dobrze możecie w każdym temacie pisać, że w Realu są dobre rowery, bo taki macie 5 lat i działa, cokolwiek to znaczy. Koledze polecam forum poświęcone słuchawkom i odtwarzaczom, bo tutaj jest chyba garstka osób, które wiedzą co to są słuchawki. Pozdro. Tak na marginesie to nie ma sensu podawać marki bo to nie sprzęt audiofilski ,nawet FLAC na takim sprzęcie nie oddaje tego co w domu na dobrym sprzęcie na dużych głośnikach czy porządnych słuchawkach nausznych . Szuka tanich słuchawek które będą przyzwoicie grały więc dajemy przykłady ,słuchałem muzyki na wielu sprzętach przenośnych od MP3 No Name lub Grunding czy innych po telefony od SE Walkman po Iphone w obecnej chwili ,nie zawsze tanie słuchawki to dno . I mnie nie obrażaj bo ja nikogo w swoich postach nie uraziłem . sory za OT ale nie lubię takich sytuacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Tak też nie do końca masz rację. Ja ma swoim przenośnym sprzęcie słyszę różnicę między mp3 a formatem bezstratnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca911 Napisano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Tak też nie do końca masz rację. Ja ma swoim przenośnym sprzęcie słyszę różnicę między mp3 a formatem bezstratnym. A świata siedzi i zawias w sreberka...Od bitrate 192 nie jesteś w stanie usłyszeć różnicy między mp3 a CD i to na dobrym sprzecie stacjonarnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktt9711 Napisano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Od bitrate 192 nie jesteś w stanie usłyszeć różnicy między mp3 a CD i to na dobrym sprzecie stacjonarnym.Może ty niejesteś w stanie usłyszeć, ale ja bez trudu rozróżniam jakość. Różnica pomiędzy 320 kb/s (max mp3), a 1400 kb/s (wav) jest kolosalna. Oczywiście potrzebny jest w miarę dobry sprzęt. Więc mimo wszystko sprzęt się liczy.Ps: Sory za ot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Jaca, mój zestaw mobilny jest na tyle rozdzielczy, że uwierz jestem w stanie usłyszeć. Kwestia jeszcze co dla kogo oznacza dobry sprzęt, podejrzewam, że niekoniecznie dla nas to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkaziorro Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Panowie, ale to nie temat o tym, co kto słyszy, albo nie słyszy, a o słuchawkach do 100 zł Zresztą dyskusja o rozróżnianiu mp3 od formatów bezstratnych jest podobnie niebezpieczna, jak ta o wyższości Shimano nad Sram czy Sram nad Shimano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tranzystor82 Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Ja ostatnio smigam z plantronicsami GO Beats dokanalowe I swietnie sa wyizolowane od podmuchu wiatru I nie ma problemu z zasiegiem przy czym trzeba zaznaczyc ze one graja nie ogluszaja takze jak ktos lubi ryczenie to na nich tego nie zazna. Oczywiscie najlepsze jest sluchanie ciechej pracy napedu I szumu kolek ale to inna sprawa Sent from my BlackBerry 9900 using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Elkaziorro, oczywiście masz rację co zboczenia z tematu. Ale druga część już niestety nie bardzo. Jak się ma słuchawki za 100zł i byle jakie źródło to tak ale niektórzy mają "trochę" lepszy sprzęt. Jak się takiego nie słuchało, to ciężko sobie wyobrazić co można na nim usłyszeć. EOT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 27 Kwietnia 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Panowie to ze teraz będe ich używał w gufnianem sprzęcie nie oznacza ze np nie będę z nich korzystał z mojego Onkyo który to ma dziwek ośmieliłbym sie stwierdzić bardzo przyjemny a tam flaki ( z olejem czasami ) sa wskazane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.