Skocz do zawartości

[zabezpieczenie] Kona Stinky

khag

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. 
Szukam zabezpieczenia do roweru, do kwoty ok. 250 (razem z przesyłką). Niestety rower jest wyposażany w szybkozamykacze (siodełka) do kół. 

Co chciałbym kupić: 
- u-lock
- wymienić szybkozamykacze na imbusy / patentowane 
- linkę do spięcia całości 

Ciekawy wydaje mi się U-lock Kryptonite S4 LS ( tylko ze pochłania już z budżetu >200 zł). 

Co możecie doradzić? 

Napisano

Zainwestuj w porządny U-Lock i szybkozamykacze z blokadą Zefal, wtedy linka zbędna IMHO jest.

Z U-lock'ów Kryptonite Evolution 4 to minimum poniżej którego moim zdaniem szkoda kasy.

Nic. Im droższe tym więcej czasy złodziejowi zajmie otwarcie/przecięcie zabezpieczenia. Pewnie, każde spowolni akcję ale żadne nie zapobiegnie kradzieży...

To fakt - ale zapinać też trzeba z głową, tzn. tak, aby nie ułatwiać roboty kradziejowi ;)

Napisano

Pytanie IMHO nie na miejscu - co Cię to obchodzi, do czego będzie rower używany??? 

Mój syn na Konie "po bułki" właśnie jeździ, i nie tylko - zabronisz...??? :P

Napisano

Jakie hopy? Rowerem to ja rekreacyjnie nad jezioro jeździłem, a teraz chciałbym do szkoły i "po bułki". Rower dostałem jako spłatę długu. 

Kryptonite Evolution 4 LS na pewno kupie, kwestia jeszcze tych Zefali. 

Widziałem tylko ze niektóre Kryptonity można było otworzyć długopisem, jak rozpoznać czy kupiony przez nas nie należy do tej serii? 

Napisano

...Widziałem tylko ze niektóre Kryptonity można było otworzyć długopisem, jak rozpoznać czy kupiony przez nas nie należy do tej serii?...

Stara historia - nie powinno być już tego na rynku, nawet jeśli, to producent wymieniał bez problemu.

Ale tak na wszelki wypadek, zwróć uwagę, aby posiadał zwykły kluczyk, a nie tzw. "rurkowy"  ;)

Stinky jako citybike, jak dla mnie mega. :lol:

No i... komu tu żyłka skacze gwizdze.gif

Napisano

Nie kolego, nie widzę tu nic śmiesznego.

Jeśli ktoś prosi o poradę, to staram się doradzić coś sensownego w temacie i tyle.

Nic mi do tego, w jakim celu ludzie kupują rower niezależnie od rodzaju, do jakich celów go używają, 

co do niego montują, jak i jakimi częściami go modernizują, itp., itd...

Przepraszam, ale... blink.gif co w tym śmiesznego - a Ty, naprawdę nie widzisz pomykających po mieście rowerów MTB???

Napisano

Dobra, widzę że idziesz w zaparte. Jak bym czytał Ciebie od wczoraj, to bym uwierzył, że tak myślisz. Jeśli każde MTB to dla Ciebie to samo, zarówno ciężki kloc FR nie przystosowany do jazdy po płaskim jak i tani XC, to tylko gratuluję rozeznania.

EOT ;)

Napisano

Jeśli ktoś prosi o poradę, to staram się doradzić coś sensownego w temacie i tyle.

Czy to znaczy, że jak ktoś będzie się skarżył na to, że mu rower do dh słabo podjeżdża, poradzisz mu zmniejszenie skoku amora i wymianę mostka na dłuższy? IMHO używanie roweru do fr jako miejskiego ma tyle sensu co start w wyścigu na Śnieżkę rowerem do dh.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...