Skocz do zawartości
  • 0

Czy warto inwestować w stary rower?

Gość Marcin

Pytanie

Napisano

Hej,

dość popularny model roweru grand adventure s i chciałbym go trochę odnowić. Choć cały czas jest na chodzi, to wypada już zmienić koła, opony i dętki. Dodatkowo myślałem o dokręceniu metalowych hamulców i zastanawiałem się nad amortyzatorem. Jak sobie policzyłem, to wyszło mi tak - amortyzator - 300zł, koła - 300zł, hamulce - 80zł, opony i dętki też jakoś koło 100-200zł. Czy w takiej cenie, czyli około 1000zł, znajdzie się podobny do tego, dobry rowerek? Czy jednak warto poświęć trochę czasu i pieniędzy i go sobie odnowić. Jak myślicie?

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Za ok 1000zł masz takie coś:

http://allegro.pl/kands-energy-1300-vb-wysoka-polka-full-alivio-2013-i3173533021.html

Sam musisz ocenić, czy złożysz za tę samą kasę coś lepszego :)

(raczej nie złożysz, szczególnie, że przejrzałem tego Granda i on ma raczej wszystko z najniższej półki, więc nie za bardzo jest tam co zostawiać, no chyba że były lepsze i gorsze i ty masz jakiegoś lepszego)

Napisano

Jeśli masz jakiś sentyment do tego rowerku i szkoda Ci go tam po prostu odstawić w zapomnienie to możesz go odnowić :)
Ale jednak mimo to bardziej opłaca się kupić jakąś używkę za około 1tys, lub nawet nówkę jeśli "boisz się" używek ( czyt. używanych rowerów :D ) :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...