Norsil11 Napisano 26 Kwietnia 2013 Autor Napisano 26 Kwietnia 2013 a co sądzisz w ogóle o tym modelu roweru?
Ichszy Napisano 26 Kwietnia 2013 Napisano 26 Kwietnia 2013 Moim zdaniem, jeżeli autor tematu chce jeździć na lepszym sprzęcie, to i tak taniej wyjdzie mu ulepszyć ten rower, niż kupić nowy.
Norsil11 Napisano 26 Kwietnia 2013 Autor Napisano 26 Kwietnia 2013 powiem tak nie jestem jakimś rowerofobem ale chciałbym mieć w miare dobry sprzęt i tak sobie zaplanowałem, że w tym sezonie chciałem coś ulepszyć. Tylko zastanawiam się od czego warto kupić. No i kupić tak, żeby za rok tego nie zmieniać.
Rulez Napisano 26 Kwietnia 2013 Napisano 26 Kwietnia 2013 Sądzę, że do pewnego stopnia można śmiało ten rower modernizować, jednak zmiana kół wiąże się ze zmianą hamulców, zakładanie tarczowych mechanicznych nie ma sensu, przy hamulcach hydraulicznych trzeba by zmienić manetki zmiany biegów, kasetę, do tego lepszy amortyzator ... Koła Zircon 107 na wyprzedaży w Dt4you wychodzą 740 zł, do tego hamulce klasy Deore około 500 zł do tego tarcze, jakiś amortyzator około 1000 zł, do tego manetki np. 9 biegowe zależnie od klasy 100-200 zł, tylna kaseta itd itp. ...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.