Teku Napisano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Witam. Kupiłem nowy rower Felt Q520. Mam problem z przednim hamulcem tarczowym (Tektro Novela) , punktowo ociera o zacisk - bije. Występuje to podczas na małej prędkości i bije tylko w jednym miejscu - bardzo delikatnie, daje tylko odczucie słuchowe (nie zatrzymuje roweru, ani nie powoduje drgania na kierownicy). W salonie gdzie został zakupiony, został wyregulowany przed sprzedażą. Po pierwszej jeździe zgłosiłem problem w sklepie, Panowie powiedzieli, że jest to normalna sprawa przy "tańszych" tarczach. Czy to prawda czy domagać się wymiany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver400 Napisano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Jeśli tarcza nie jest poprostu krzywa to jest kwestia regulacji. Jak masz 15 min czasu to zrobisz sam, ale równie dobrze możesz zmusić te darmozjady żeby coś zrobiły "na gwarancji" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teku Napisano 24 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Wczoraj byłem w serwisie, wyprostowali mi tarcze. Problem jak na razie zniknął. Myślę, że na dzień dzisiejszy można zamknąć temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.