Skocz do zawartości

[1200-1400zł]rower crossowy z Poznania

adam00

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam dla siebie roweru crossowego

Mógłbym przeznaczyc na ten cel ok 1500zl natomiast z tego co przegladalem jest duzo ciekawych rowerow juz w granicach 1200zl.

Planuje jezdzic glownie po asfalcie, troche po lesie, raczej po plaskim, na wakacje planuje wyjazd w gory.
2-3 razy w tygodniu po ok 30km plus pewnie w weekendy okolo 100km

Preferowalbym rower ze sklepu w Poznaniu (ewentualnie Leszno lub gdzies po drodze) gdyż zależałoby mi żeby przymierzyć rower - poprzedni miał zbyt dużą ramę i miałem problemy z bolącym kręgosłupem oraz rękami.

Mam 175wzrostu, 62kg wagi

Z dodatkowych rzeczy rower musi posiadac mozliwosc montazu bagaznika z fotelikiem dla dziecka.

Z gory dziekuje za rady.

Aha dodam jeszcze ze za ta cene mysle ze moge liczyc na rower z mozliwoscia upgradu w przyszlosci, czyli z kaseta ( z tego co kiedys zrozumialem latwiej jest wymienic kasete niz wolnobieg)

a moglby mi ktos powiedziec czym sie roznia modele meridy

20-MD N2 od 20-v n2?

sa to jakies istotne roznice?

dobra juz wiem jedno to tarczowki a drugie vbraki

w sumie ktore bylyby lepsze jesli zdecydowalbym sie na ktorys z tych modeli jesli brac glownie jazde na asfalcie?

PS dlaczego nie moge edytowac posta mimo ze nikt nie odp?

1. Gorsze manetki

2. Gorsza przednia przerzutka

3. Amortyzator z blokadą (w Integralu ta opcja jest chyba tylko przy dopłacanie)

4. Śmieciowe pedały

5. Dziwna kaseta jak na crossa, bo z mega range, czyli z przełożeniem do jazdy w ostrym terenie/pod spore wzniesienia.

6. Hamulce niewiadomej produkcji

7. Siodełko zupełnie nie pasuje do geometrii roweru, to siodło od roweru miejskiego, w którym siedzi się bardziej pionowo.

dobra

mam pytanie

gdyby nie bylo tych Lazaro

to czy moglby ktos porownac dla mnie:

http://allegro.pl/juz-jest-szybki-cross-28-northtec-caledon-v-b-i3186391286.html

do tego Lazaro?

Rower fajny (myślę że to dobry Eko wybór)), w fajnej cenie i co ważne dla Ciebie "rozwojowy" przy czym firmy w ogóle nie znam.

Głównymi elementem, które mnie w nim zaskakują to opory pancerzy?!?!

Osprzęt jest OK :) Nawet regulowany mostek pozwoli odpocząć Twojemu kręgosłupowi i dłoniom (skarżyłeś się).  

Co do wolnobiegu i kasety to koło na kasecie ma lepszą konstrukcję i wytrzymuje większe obciążenia ze względu na inne umiejscowienie łożysk i bieżni. Jeżeli chcesz jeździć z dzieckiem, to wolnobieg to najgorsza propozycja bo będziesz giąć ośki (przy tym rowerze masz kasetę)

Podejście typu Eco jest dobrym rozwiązaniem bo nie płaci się za napis Giant czy Trek na ramie, a osprzęt masz tej samej klasy, a czasami i lepszy (np. Giant Roam 2 lub 3 jest w podobnej konfiguracji a 500-800zł więcej)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...