adam00 Napisano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Szukam dla siebie roweru crossowego Mógłbym przeznaczyc na ten cel ok 1500zl natomiast z tego co przegladalem jest duzo ciekawych rowerow juz w granicach 1200zl. Planuje jezdzic glownie po asfalcie, troche po lesie, raczej po plaskim, na wakacje planuje wyjazd w gory.2-3 razy w tygodniu po ok 30km plus pewnie w weekendy okolo 100km Preferowalbym rower ze sklepu w Poznaniu (ewentualnie Leszno lub gdzies po drodze) gdyż zależałoby mi żeby przymierzyć rower - poprzedni miał zbyt dużą ramę i miałem problemy z bolącym kręgosłupem oraz rękami. Mam 175wzrostu, 62kg wagi Z dodatkowych rzeczy rower musi posiadac mozliwosc montazu bagaznika z fotelikiem dla dziecka. Z gory dziekuje za rady. Aha dodam jeszcze ze za ta cene mysle ze moge liczyc na rower z mozliwoscia upgradu w przyszlosci, czyli z kaseta ( z tego co kiedys zrozumialem latwiej jest wymienic kasete niz wolnobieg) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam00 Napisano 23 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Z tego co udalo mi sie przejrzec to zastanawiam sie nad: Merida Crosway 20-v z 2012 Unibike Crosfire ktorys z rowerow Lazaro (na alegro po 1049 albo 1099zl) Ktory z tych rowerow bedzie lepszy uwzgledniajac moje wymagania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 23 Kwietnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 http://www.muszakski.com.pl/rower-unibike-crossfire-meski-czarno-grafitowy-2013.html trochę przekracza górny limit. Rozwojowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam00 Napisano 23 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 a model z 2012 roku? chociaz w sumie to sie chyba pomylilem bo mialem na mysli Unibike Flash GTS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nemo2009 Napisano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Można jeszcze wziąć pod uwagę Rometa Orkana 2.0. Napęd 24 biegowy(kaseta). Wysyłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 991D za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam00 Napisano 24 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 a moglby mi ktos powiedziec czym sie roznia modele meridy 20-MD N2 od 20-v n2?sa to jakies istotne roznice? dobra juz wiem jedno to tarczowki a drugie vbraki w sumie ktore bylyby lepsze jesli zdecydowalbym sie na ktorys z tych modeli jesli brac glownie jazde na asfalcie? PS dlaczego nie moge edytowac posta mimo ze nikt nie odp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam00 Napisano 1 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 dobra mam pytanie gdyby nie bylo tych Lazaro to czy moglby ktos porownac dla mnie: http://allegro.pl/juz-jest-szybki-cross-28-northtec-caledon-v-b-i3186391286.html do tego Lazaro? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeus Napisano 1 Maja 2013 Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 1. Gorsze manetki 2. Gorsza przednia przerzutka 3. Amortyzator z blokadą (w Integralu ta opcja jest chyba tylko przy dopłacanie) 4. Śmieciowe pedały 5. Dziwna kaseta jak na crossa, bo z mega range, czyli z przełożeniem do jazdy w ostrym terenie/pod spore wzniesienia. 6. Hamulce niewiadomej produkcji 7. Siodełko zupełnie nie pasuje do geometrii roweru, to siodło od roweru miejskiego, w którym siedzi się bardziej pionowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vip1 Napisano 1 Maja 2013 Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 dobra mam pytanie gdyby nie bylo tych Lazaro to czy moglby ktos porownac dla mnie: http://allegro.pl/juz-jest-szybki-cross-28-northtec-caledon-v-b-i3186391286.html do tego Lazaro? Rower fajny (myślę że to dobry Eko wybór)), w fajnej cenie i co ważne dla Ciebie "rozwojowy" przy czym firmy w ogóle nie znam. Głównymi elementem, które mnie w nim zaskakują to opory pancerzy?!?! Osprzęt jest OK Nawet regulowany mostek pozwoli odpocząć Twojemu kręgosłupowi i dłoniom (skarżyłeś się). Co do wolnobiegu i kasety to koło na kasecie ma lepszą konstrukcję i wytrzymuje większe obciążenia ze względu na inne umiejscowienie łożysk i bieżni. Jeżeli chcesz jeździć z dzieckiem, to wolnobieg to najgorsza propozycja bo będziesz giąć ośki (przy tym rowerze masz kasetę) Podejście typu Eco jest dobrym rozwiązaniem bo nie płaci się za napis Giant czy Trek na ramie, a osprzęt masz tej samej klasy, a czasami i lepszy (np. Giant Roam 2 lub 3 jest w podobnej konfiguracji a 500-800zł więcej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam00 Napisano 6 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 dobra, powiem tak poki co czekam na Lazaro, ale gdyby ktos zaproponowal cos podobnej klasy za <1200 z wysylka to bede wdzieczny :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.