michalMtBXcT Napisano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Tak jak w temacie , szukam opon pod moją wagę,a mianowicie ważę 100kg .Głównie jeżdze po asfalcie ale w gre wchodzi tez jakiś wypad w las itp.Jakie opony mi polecicie .Planuje wydać 100 zł za 2 sztuki,mam ograniczony budżet.Jeszcze nie wiem jaką wybrać szerokość 2.2 czy 2.0 nie chce cieńszych bo może być problem z powietrzem w kołach z moją wagą.Opony wolał bym drutowane.Najlepiej żeby miały niskie opory toczenia . Zastanawiałem się nad tymi http://allegro.pl/opona-continental-race-king-26x2-2-drutowka-i3182645133.html (ale wyczytalem gdzies ze lubią pękać ,nie wiem czy to prawda.) Proszę aby się ktoś wypowiedział jakie opony mam wybrać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz111 Napisano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 ja bym kupił kenda nevegal 2.1 ale one bardziej w teren, niż asfalt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delmariano Napisano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Te Continentale ja sobie kupiłem w tym sezonie z tym że zwijane. Mają dobrą trakcję, niskie opory toczenia i w terenie radzą sobie bardzo dobrze. Po prostu, są uniwersalne. Większy balon w oponie trochę bardziej amortyzuje i to czuć. Przesiadłem się z 2.0 na 2.2. I jestem bardzo zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemot1974 Napisano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 sprawdz jeszcze i poczytaj opinie o SCHWALBE SMART SAM 2,25. Smigałem na nich jeden sezon, były założone fabrycznie na rowerze, mam dobrą opinię o tym produkcie - uniwersalny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nemo2009 Napisano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Skoro teren mieszany to wymienione wyżej Continental RK i Schwalbe SS. Szerokość 2,2". Opony zachowują się praktycznie tak samo,więc wybierz te,które się bardziej podobają. Wysyłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 991D za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nieborak Napisano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Może speed king? http://xtrabike.pl/55/703,13,,,,,,,,,,,,,,,,,id,1.html Tania, szeroka i szybka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 24 Kwietnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Się wepnę z pytaniem Autor tematu ok.100kg + rower ok.13kg + plecak ok.2kg = 115kg. Producent opon podaje dopuszczalną nośność opony do 100kg. Dwie opony w rowerze zakładając ze są obciążone przód 40% tył 60%. więc praktycznie większość z dostępnych na rynku można zakładać bez obawy o przekroczenie dopuszczalnego obciążenia. Czy może coś źle interpretuję? Mam nadzieję że autor mnie nie pogoni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bzyko Napisano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 sprawdz jeszcze i poczytaj opinie o SCHWALBE SMART SAM 2,25. Smigałem na nich jeden sezon, były założone fabrycznie na rowerze, mam dobrą opinię o tym produkcie - uniwersalny Potwierdzam. Dobre oponki, z tym że ja mam wersje 2,1. Ważę 96 kg, i robię już na nich 12-ty tysiąc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jestercup Napisano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Waze podobnie okolo 100 kg. W 26 i 29 mam conti. Polecam. Bwdziwsz zadowolony to uniwersalne opony. W 26 mam racekingi w 29 przod xking tyl rk. Mie baw sie w jakies wynalazki bo upadek przy naszej masie to spory temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalMtBXcT Napisano 25 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Skłaniał bym się jednak do kupna race kingów 2.2.A pytam jeszcze czy pod moją wagą wytrzymają scianki boczne opony bo wyczytalem ,że są cienkie.Do jakiego cisnienia je nabić aby dobrze toczyły się po asfalcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jestercup Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Skłaniał bym się jednak do kupna race kingów 2.2.A pytam jeszcze czy pod moją wagą wytrzymają scianki boczne opony bo wyczytalem ,że są cienkie.Do jakiego cisnienia je nabić aby dobrze toczyły się po asfalcie. Wytrzymaja. 3.5 bijesz u jest git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vszywiec Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Obecnie ujeżdzam smart samy 2.25 sprawują się dobrze i na asfalcie i w lesie, jednak w piachu kopią się dosyć mocno Wysłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinek1992 Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Ja też ważę podobnie jak ty i 600km temu kupiłem kende khan z wkładką anty przebiciową. Jak na razie nie złapałem żadnej gumy co oznacza że opony spisują się nie źle. Fabrycznie czyli jak kupiłem rower miałem opony schwalbe rapid rob i większego sh*tu nie widziałem. opona ta jest co prawda bardzo lekka ale jest cięka jak papier. Wybieraj co chcesz ale ja jak bym miał kupować 2 raz też wybrał bym kende. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radeq12 Napisano 11 Maja 2013 Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 smigam na RK 2,2 od ok 1000 km. waze 90 kg. guma nabita do 3,5 bara, moze troche wiecej po asfalcie oporu nie stawia praktycznie zadnego, spoko sie jezdzi ale cierpi na tym komfort... kolejny minus dmuchania tyle w ta opone to szybkie zuzycie... ma jeszcze jedna wade, a mianowicie trzymanie boczne tej opony tak mocno nabitej jest koszmarne... ogolnie gumka fajna, ale nie stworzonona do wysokich cisnien, siwtnie sie na niej jezdzi dmuchajac 2.5-2.7, ale... cos za cos. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 12 Maja 2013 Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 3.5 bijesz u jest git 3.5 czego? Atmosfery, bara, psi? Poza wszystkim, może by tak zadać na początek podstawowe pytanie o to, jakiej szerokości obręcze ma autor tematu. To też ma znaczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 13 Maja 2013 Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Do tego samego zastosowania - głownie asfalt i czasem las, mam Kenda Khan - zdaje się ma wkładkę antyprzebiciową. Na piach się nie nadaje, ale to widać chyba 'gołym okiem' Poniżej zdjęcie poglądowe bieżnika: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalMtBXcT Napisano 1 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Zakupiłem opony continental race king 2.2.Spisują się bardzo dobrze .Temat uważam za zamknięty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.