SSG90 Napisano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Witam otóż wczoraj zabrałem się za serwis amortyzatora fox f100 rlt , nie zwróciłem uwagi na kuleczki przy wyjmowaniu pokrętła blokady + regulacji tłumienia i wyleciała mi 1 z 3 kuleczek wielkości no właśnie jakiej to jest wielkości.. niestety szukanie nie pomogło i po przeserwisowaniu zorientowałem się że regulacja chodzi lecz ma luz i mogę ją swobodnie podnieść przekrecić i umocować nawet z wkręconym czerwonym koreczkiem który trzyma całość , Czy miał już ktoś styczność z taką sytuacją? , kuleczka na moje oko ma wielkość końcówki wkładu od długopisu. Gdzie takie coś dostać mogę ? a jeżeli nie to czy gdzieś dostanę inne pokrętło do foxa f100 rlt wersja na 2006rok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Można spróbować dobrać coś z kulek łożyskowych. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSG90 Napisano 22 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Też o tym myślałem ale kwestia tylko tej średnicy bo jest to naprawdę malutka średnica, suwmiarka wiadomo ma odchyły 1mm-2mm i bedzie cięzko zmierzyć ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Suwmiarka z odchyłem 1-2mm? Takie coś nie ma racji bytu. Suwmiarką zmierzysz nawet 0,1mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Normalna suwmiarka ma tolerancję +- 0.02 mm. 0.1 mm zmierzysz nawet złomem z Obi czy innego Nomi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSG90 Napisano 22 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 No fakt 0.01mm , dobra jakoś dam radę trzeba będzie tylko potem dobrze poszukać bo tutaj gdzie mieszkam jest tylko castorama i takie mniejsze sklepy wiec może być problem z tymi kuleczkami. A tak jeszcze zapytam czy do foxa f100 rlt można dokupić blokadę remote control? bo korek jak widziałem nie jest przystosowany do tego ale może gdzieś da się takie cudo kupić bo jednak tak cały czas ręką przesuwać to robi się czasem mało bezpiecznie ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 "Zeżarłem" jedno zero Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darecky Napisano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Też o tym myślałem ale kwestia tylko tej średnicy bo jest to naprawdę malutka średnica, suwmiarka wiadomo ma odchyły 1mm-2mm i bedzie cięzko zmierzyć ;( poszperaj w necie może tu: http://www.gewa.com.pl/sklep.php?pokaz=kulki_stalowe może tu: http://www.lozyska.net.pl/index.php?cPath=145 może tu: http://www.gieldakulek.pl/index.php nie Castoramie możesz tego nie dostać a wysyłkowo w dwa -trzy dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 23 Kwietnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 regulacja chodzi lecz ma luz i mogę ją swobodnie podnieść przekrecić i umocować nawet z wkręconym czerwonym koreczkiem który trzyma całość , Jesteś pewien,że prawidłowo skręciłeś pokrętło blokady? Kuleczki pod pokrętłem regulacji tłumienia raczej nie mają funkcji "przytrzymującej" cokolwiek. Sprawdź te trzy śrubki ,którymi jest przykręcone pokrętło blokady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSG90 Napisano 23 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Te 3 śrubki akurat wypierają te kuleczki które się blokują na takiej jakby bieżni , ale jednej brakuje i po prostu się nie zatrzaskuje i jest luz ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSG90 Napisano 30 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Temat do zamknięcia Okazało się że 2 kuleczki świetnie trzymają pokrętło a kulki zablokowały się bo było trochę brudu i nie wypadały we właściwą stronę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.