ajerzyk Napisano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 (edytowane) Witam,Wczoraj skradziono rower Kellysa Quartz z pod Politechniki Poznańskiej, dokładnie z pod biblioteki technicznej.Mniej więcej w godzinach 13 - 15.Rama 21,Serial NO: --08074357Znaki szczególne:Na ramie pomiędzy siodełkiem a kierownicą był uderzony piłą do drewna i były chyba 2 -3 zęby odciśnięte.Podczas przykręcania koszyka na bidon na rurze od pedałów do siodełka przekręciłem jeden z nitów, po czym sam wyszedł z dziury, tak że pozostała dziura zaraz nad przednią przerzutką którą zakleiłem czarną taśmą izolacyjną .Przytarty prawy róg, i rama obita od łańcucha przy tylnym kole - sam robiłem wyprawi czarnym sprayem.Kolor jak ze zdjęcia:Dodatkowo miał rogi przy kierownicy i koszyk na bidon srebrny na ramie od pedałów do kierownicy. Za każde info będę wdzięczny. Pozdrawiam Artur Edytowane 22 Kwietnia 2013 przez ajerzyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artman Napisano 8 Maja 2013 Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Witam. To mój pierwszy post na forum, właśnie kupiłem rower i też troche obawiam się kradzieży (a mieszkam blisko miejsca zdarzenia - DS5). Na monitoringu nic nie było? Rower był przypięty? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajerzyk Napisano 8 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Witam. To mój pierwszy post na forum, właśnie kupiłem rower i też troche obawiam się kradzieży (a mieszkam blisko miejsca zdarzenia - DS5). Na monitoringu nic nie było? Rower był przypięty? Pozdrawiam WItam, Rower był przypięty, pod okiem 2 kamer. Ochroniarz nie chciał mi pokazać nagrania, w ogóle był kawał siela, na końcu już nie wytrzymałem i rozmowa była na poziomie ku..w itp Koleś nawet nie chciał nic zapisać że mu zgłaszam że rower mi ukradli itp. Potem rozmawiałem z Policjantem który zajmował się kradzieżami na PP, niestety na nagraniach często nie widać twarzy, mimo że nagrania są dobrej jakości. 2 i 3 takim pkt. w poznaniu podobno jest CH Malta i King Kros gdzie notorycznie kradną rowery. Pozostaje Tobie na terenie PP parkowanie w podziemnym parkingu dla rowerów, z tym że przez internet musisz wyrobić sobie dostęp na legitymację stud. chyba trwa to 3 dni. Dowiedziałem się o tym po fakcie że tak można. Podobno jest tam osobny ochroniarz od pilnowania rowerów . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artman Napisano 12 Maja 2013 Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Ochrona w CW jest bardzo dziwna i nie raz już się o tym przekonałem... współczuje straty. Skoro ginie stamtąd tyle rowerów to powinniu zamontować kamerę przy stojakach. Wczoraj stojąc na przystanku "politechnika" słyszałem rozmowę dwóch dziewczyn, gdzie "chwaliły się", że jedna w środę straciła rower, a druga siodełko pod W. budownictwa. Ja jak na razie trzymam rower w pokoju;) Sprawiłem sobie kłódke Gerda hartowaną 10mm i łańuch hartowany 10mm - 2,5kg więcej w plecaku, ale jak będe musiał gdzieś zostawić na chwilę (bo na dłużej nie zamierzam), to mam nadzieję że złodzieje odpuszczą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhess Napisano 12 Maja 2013 Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Witam, Chcę wam opisać moją historię z happy endem. Tydzień temu zatrzymałem się by kupić gazete w typowym kiosku ruchu. Rower był dosłowie 1,5m ode mnie. Mimo to, złodziejowi udało się go za#######ić bez wahania zaadzwoniłem na policje i już po 10 minutach miałem info. Podjechał na miejsce patrol policji, patrzy do okoła i mówi: ZAPRASZAMY NA KOMENDE ok poczekałem chwilę i policjant prosi mnie o dokument, że ten rower był mój. Okazało się, że złodziej mijał patrol policji z prawdziwym pędem zaraz po tym jak zgłosiłem kradzież. Powiadomili patrol przez cb i "rysopis" roweru. Bez namysłu postanowili sprawdzić tego delikwenta ale jak zaczął uciekać to już było wiadomo o co chodzi. Za około miesiąc spotykamy się w sądzie ponieważ rower wart ponad 2,5tys. Więc nie trać nadziei! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mavel Napisano 12 Maja 2013 Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Tak z ciekawości. Jakim dokumentem udowodniłeś, że rower był twój? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajerzyk Napisano 13 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 W moim przypadku była to książka serwisowa z paragonem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi