Skocz do zawartości

[rower] Co sądzicie o rowerach Focus?

ppawel239

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Szukam opinii na temat rowerów Focus. Czy warto się nimi zainteresować?

Bardzo dużo jeżdże na rowerze, głównie szlaki górskie i myśle nad zmianą sprzętu. Mam ofertę właśnie Focusa. Powiem szczerze, że pierwszy raz spotykam się z tą markę. Natomiast z tego co zdążyłem przeglądnąć internet to rowerki niemieckie, a na allegro z dobry sprzęt tej marki trochę trzeba dać. Jak wypada Focus na tle KTM, bo też nad takim rowerkiem się zastanawiam.

Wiem, że lepiej gdybym podał określone modele, ale na chwilę obecną zależy mi na razie na ogólnej ocenie obu marek.

Napisano

.....powiem tak; jesli w gre wchodzi Focus i Ktm to Focus Ktm-a bije na glowe jesli chodzi o servis,dostepnosc czesci, i stosunek ceny do  osprzetu za jaka dany model kupisz....i jest to bez znaczenia czy chcesz rower za 1000euro czy za 4000 tysiaki,stosunek jest taki ze jak za focusa o tej samej wadze i osprzecie zaplacisz tysiaka to do Ktm musisz dozucic jakies 300-400 euro wiecej....no i jak najbardziej robia baaardzo dobre rowery.

Napisano

Ale jakie konkretnie części -ewentualnie poza hakiem- są tak niedostępne w KTM-ie ? 

....mam na mysli predkosc (czas oczekiwania) dostarczenia czegos co potrzebujesz w wypadku jesli serwis jakiegos gowienka nie ma na stanie...ale byc moze to zalezy od danej placowki....pozatym Ktm jest skladanany na "sucho" czyli bys zaczal jezdzic wypadaloby rowerek rozlozyc i wszstko przesmarowac....

Nie mam pojecia jakie Ty masz z ta marka doswiadczenia ale tak jak tu opisuje jest przynajmniej na rynku w Austrii...i jest to  o tyle upierdliwe ze coraz wiecej handlowcow sie ze sprzedazy Ktm-a wycofuje.

Napisano

Doświadczenie mam prawie zerowe (kilka lat temu miałem rower tej marki), tylko nadal nie rozumiem o jakich częściach jest mowa, skoro -poza ramą- części

wszyscy rowerowi producenci używają takich samych (Shimano, Sram, FSA, Ritchey itd.).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...