tomecz9 Napisano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Witam Co może być powodem bólu ścięgna za kolanem. Boli mnie po prawej stronie mocniej, z lewej też boli ale lżej. Wczoraj zrobiłem 30 km i odczuwałem ból. W tamtym roku też kilka razy mi się to przytrafiło ale myślałem że to nic poważnego a tu znowu po zimie mnie boli. Wcześniej jeździłem na normalnych pedałach, teraz na spd. Siodełko nie jest ustawione najwyżej tzn. kolano mam w najniższym punkcie lekko zgięte. Co może być powodem? Czy ktoś może coś doradzić? No i czym to smarować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kontooo2 Napisano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Rozciągasz sie przed jazda na rowerze ? Moze zmień ustawienie bloków w butach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomecz9 Napisano 21 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Nie rozciągam. Ustawienie bloków bym wykluczył ponieważ w tamtym roku na zwyklych pedałach też tak miałem ale nie szkodzi spróbować. Czekam na jeszcze inne porady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolarz16 Napisano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 za kolanem w stronę uda rozumiem może mięsień czworogłowy uda ? boli tuż za kolanem czy trochę dalej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kontooo2 Napisano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Jak to możliwe ze jeździłeś w butach spd i normalnych pedałach czyli platformach ? Jeżeli tak własnie jeździłeś czyi się nie wpinałeś w pedał co za tym idzie stopa miała sporą możliwość rotacji. Teraz jak juz sie wpinasz nie ma takiej możliwości i jest praktycznie w stałym miejscu chyba ze masz pedały Crank Brothers one podobno mają większą możliwość rotacji. Proponuje zmienić ustawienie bloku może jak raz pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.