piqus Napisano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Kupiłem niedawno nowy kross level z hamulcami hydraulicznymi i po pierwszej zmianie koła pojawił się problem: tarcza hamulcowa ociera o okładziny ocierne, sprobowałem poluzować tez drugie koło - i to samo się stało. Domyslam się że trzeba coś wyregulować kluczami w hamulcu-ale akurat dziś nie mam przy sobie. Czy to normalne ze przy każdej zmianie koła występują takie problemy z ocieraniem hamulców? Nawet nie za bardzo wiem którymi śrubami regulować to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek1990 Napisano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 tak,normalne.musisz wziać imbus 5mm poluzowac zacisk,zakrecic kołem i ustawiać na słuch tak aż przestanie ocierać ;)ew możesz pobawić sie szybkozamykaczem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamasiema1 Napisano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Hamulec jest przymocowany do ramy za pomocą adaptera , aby sprawić żeby tarcza nie ocierała o okładziny wystarczy poluzować śruby imbusowe u góry hamulca , odkręcasz je i przesuwasz hamulec w prawo , lub w lewo (zależy o którą stronę tarcza ociera ) , gdy je ustawisz przykręcasz te śruby i gotowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 22 Kwietnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Temat regulacji hamulców byl już szeroko opisywany. Prosze skorzystać z wyszukiwarki Zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.