wooke Napisano 21 Kwietnia 2013 Napisano 21 Kwietnia 2013 Zamówiłem właśnie trzy preparaty Brunox'a. Brunox Deo jest do amortyzatorów. Więc sprawa z nim oczywista, że należy używać. Ale teraz rozkminiam czy Bike Fit i Top-Kett to nie będzie to samo, skoro producent oba przedstawia jako środki konserwujące, czyszczące i smarujące? Chyba, że można używać obu? Najpierw Bike Fit, następnie oczyszczenie szmatką i nałożenie Top-Kett'a?
qrczakzul Napisano 21 Kwietnia 2013 Napisano 21 Kwietnia 2013 Nie, do amora używaj tylko przeznaczonych, bo nie zawierają min. silikonu, teflonu, grafitu i bodajże litu.
gindek Napisano 21 Kwietnia 2013 Napisano 21 Kwietnia 2013 maja tez jakis "produkt" przeznaczony do smarowanich czesci ruchomych napedu ( łańcucha czy przerzutek ). Na opakowaniu jest napisane ze wystarczy spsikac, no i wypłucze stere smary czy inne srodki konserwwacji, a dodatkowo sam zakonserwuje "łańcuch", no i nie wymaga dodatkowego smarowania, czyli psikasz i zapominasz. Konserwowac moze i konserwuje, ciezko mi powiedziec po tygodniu, ale napęd się strasznie tłucze, no bo Brunox wypłukuje smary, jadac na rowerze czułem sie jak średniowieczny rycez w kolczudze :-). Generalnie olej do łańcucha jest lepszy, pod wzgledem kultury pracy napędu. Z tego "produktu" do widelca jestem zadowolony, zdazalo mi sie z 2 -3 razy nie wyczyścic widelca i nie "psikac" go pozniej tym, no i przy kolejnych jazdach chodził wyraznie gorzej, zaczynal piszczeć. Po wyczyszczniu i psiknieciu brunox problem ustaje i widelec pracuje elegancko.
wooke Napisano 22 Kwietnia 2013 Autor Napisano 22 Kwietnia 2013 Zapomniałem napisać, że przy tych dwóch chodzi mi o łańcuch i przerzutkę. Czy na tych częściach używać Bike Fita i TopKetta, czy tylko jednego z nich? - Wysłano z HTC 7 Mozart -
Mod Team michuuu Napisano 22 Kwietnia 2013 Mod Team Napisano 22 Kwietnia 2013 i bodajże litu. smaru litowego nie zalecają do amortyzatorów, o pozostałych składnikach nie słyszałem.
wooke Napisano 22 Kwietnia 2013 Autor Napisano 22 Kwietnia 2013 Słuchajcie, ja zapytałem czy używać dwóch ww. preparatów, a nie jakich nie używać. Zakupiłem te, które zlecane są przez producenta w instrukcji. - Wysłano z HTC 7 Mozart -
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.