Skocz do zawartości

[Kask] Marketowy, czy ze sklepu niskobudżetowy?

Siwa

Rekomendowane odpowiedzi

Do tej pory jeżdżę bez kasku  :ninja: Bo naprawdę rzadko wyjeżdżam na ulice i jeżdżę spokojnie i nie widziałam potrzeby, ale wolałabym mieć taki "awaryjny" w razie jakby coś kiedyś. Nie mogę przeznaczyć na niego kokosów, jedynie do 70zł, a nie wiem czy jest sens brać taki kask, czy jeździć ewentualnie bez i kiedyś kupić lepszy. W Tesco znalazłam kilka modeli w tym przedziale, jak i na Alledrogo takie coś lub podobne :

http://allegro.pl/kask-rowerowy-meteor-mv29-m-l-55-58cm-30-wroclaw-i3126467239.html

Sklep akurat znajduje się tam gdzie mieszkam, więc mogłabym kupić po przymiarce.

Nie znam się kompletnie na kaskach i nie wiem, czy w razie ewentualnej stłuczki/upadku nie pękł by razem z moją czaszką, czy może ta cena jest normalną jak za zwykły kask.

Kupić, czy czekać? Choć to drugie może potrwać...

:thanks:

Do tej pory jeżdżę bez kasku  :ninja: Bo naprawdę rzadko wyjeżdżam na ulice i jeżdżę spokojnie i nie widziałam potrzeby, ale wolałabym mieć taki "awaryjny" w razie jakby coś kiedyś. Nie mogę przeznaczyć na niego kokosów, jedynie do 70zł, a nie wiem czy jest sens brać taki kask, czy jeździć ewentualnie bez i kiedyś kupić lepszy. W Tesco znalazłam kilka modeli w tym przedziale, jak i na Alledrogo takie coś lub podobne :

http://allegro.pl/kask-rowerowy-meteor-mv29-m-l-55-58cm-30-wroclaw-i3126467239.html

Sklep akurat znajduje się tam gdzie mieszkam, więc mogłabym kupić po przymiarce.

Nie znam się kompletnie na kaskach i nie wiem, czy w razie ewentualnej stłuczki/upadku nie pękł by razem z moją czaszką, czy może ta cena jest normalną jak za zwykły kask.

Kupić, czy czekać? Choć to drugie może potrwać...

:thanks:

Witam.

Lepszy taki niż żaden. Najważniejsze jednak, aby kask był wygodny, nigdzie nie obcierał, uciskał itp. W tym przedziale cenowym znalezienie takiego nie będzie łatwe ....

• Mod Team

Kłaniam,

• PRODUKT ZGODNY Z WYMAGANIAMI DYREKTYWY 89/686/EEC i normy EN 1078

Także git, jak pasuje to brać.

Ewentualnie tanie, dobre kaski można kupić w Lidlu lub Aldiku. No ale to jest raczej towar sezonowy, nie w ciagłej sprzedaży...

Jazda bez kasku? Naughty girl <_<

Szacunek...

I.

Jeżeli pytasz o ochronę to każdy kask z certyfikatem EN 1078 ją powinien zapewniać. Droższe są jedynie lepsze wykonane itd. Jeżeli chodzi o pęknięcie czaszki to kask nie ochroni cię w każdej sytuacji jednak warto jest go posiadać bo nigdy nic nie wiadomo, nie wiesz jak zachowa się dziecko, pieszy bądź inny rowerzysta na ścieżce.

mi głowę ochronił bardzo tani kask (ach te początki). Przy spotkaniu z krawężnikiem z prędkością 40km/h czaszka nie pękła, wstrząsu mózgu nie było, jedyny efekt to 5 szwów na brodzie.

tak więc każdy kask chroni.

poza tym wydaje mi się że wszystkie kaski w PL muszą spełniać tą norme

Kupiłam przed chwilą w Lidlu za 69 zł, został ostatni mój rozmiar  <jupi> Nie wiedziałam, że mam tak wielką głowę, musiałam kupić L/XL, gdyż  M/L na największej regulacji nieco mnie cisnął, a L/XL na najmniejszej jest idealny. I nie jestem przyzwyczajona do noszenia czegokolwiek prócz czapki na głowie  :icon_cool:

Jakość nienaganna, wygląda na solidny. 

Zdjęcie trochę do kitu i kask wyszedł na biały, a on bardziej pod srebrny podchodzi. 

Zdjcie0643.jpg

;D

Suple tak sobie stoją, wygrałam w konkursie, na razie nie jem, bo nie mam dopiętej diety. Zdjęcie akurat tam zrobiłam, bo mieszkam w wynajętym obskurnym mieszkaniu i żeby wiochy nie było, nie chciałam, by tapeta czy cokolwiek było widoczne haha :)

Wiosenne spalanie tłuszczu raczej nie, cały czas ćwiczę,jeżdżę rowerem i biegam   :)

@Edit : W Lidlu dobre pieczywo mają  :icon_cool:

Też mam ten kask - akurat w tym modelu rozmiarówka była zepsuta i stąd jak widać w lidlu leży jeszcze kupa m/l bo one chyba tylko na głowę dziecka się nadają ;-)

Sam kask oceniam bardzo wysoko, zwłaszcza że wcześniej sam szukałem dla siebie po sklepach i powiem Ci, że porównywalnego modelu nie znajdziesz w sklepach poniżej 150zł. Teraz tylko pamiętaj aby go nosić, bo kask na półce średnio spełnia swoje zadanie ;-). Na początku dziwnie uczucie, ale potem dziwnie czujesz się jadąc bez.

• 2 tygodnie później...

Jak już kupiłam, to zawsze będę zakładała do jazdy - na półce nawet nie pasuje :) A ja tak mam, że jeśli już coś kupię to szkoda mi, by  później leżało nieużywane/marnowało się. 

Mam taki sam tylko rozmiar mniejszy. Zmieniłem ustawienia mocowań pasków wewnątrz kasku i jest idealnie. W SKIteam'e taki kask kosztuje 165zł po promocji 50%. Jest to ten sam kask tylko obrandowany CRATONI. Polecam wszystkim, są jeszcze pojedyńcze sztuki w LIDLACH

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...