Skocz do zawartości

[rower] Rower dla kobiety

grolsh

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jestem kobietą, mam 165 cm wzrostu, około 55 kg. Rowerem planuje jeździć po szosie, ale też i po lesie, nie tylko po ścieżkach i szlakach rowerowych. Ogólnie chce nabrać kondycji i zacząć pochłaniać kilometry :). Liczę na wygodę, bezpieczeństwo i przyjemność z jazdy. Niestety nie znam się za bardzo na rowerach, parametry mówią mi bardzo mało, dlatego zwracam się do Was. 
Przeglądam rowery w cenie 1000 - 1600, czy troszkę więcej, zawsze coś się wyskrobie. Pomożecie? 
Pozdrawiam :)

Napisano

Co rozumiesz pod pojęciem pochłaniać kilometry? Wyjazdy z sakwami, czy po prostu pojeździć sobie?

Co rozumiesz pod pojęciem wygoda? Sylwetka wyprostowana czy bardziej sportowa?

Co rozumiesz przez jazdę po lesie? Jazdę po drogach szutrowych prowadzących przez las, czy na przełaj?

Interesuje Cię typowa rama damska, z opuszczoną rurą?

Planujesz używać roweru tylko rekreacyjnie, czy też jako środka lokomocji np. na dojazdy do pracy?

Napisano

Miałam na myśli całodzienne przejażdżki po kilkadziesiąt kilometrów. Mieszkam w miejscu otoczonym górami i lasami. Właśnie tam chciałabym spędzić najwięcej czasu na rowerze. Nie ma tam dużo typowych ścieżek, częściej nie ma ich wcale :). Z auta przerzucam się na rower, więc też jako środek lokomocji. Co do ramy to raczej tak, damska. Chodziło mi o sylwetkę bardziej wyprostowana niż pochylona. 

Dziękuję za linki, przeglądałam wcześniej rowery Merida i zastanawiałam się nad kupnem :)

Napisano

Ten model, a nawet droższe Meridy mają "amortyzator"  RST Gila, jest to dosyć tandetny wyrób, działający bardzo "tępo" , i mimo, że amortyzator XCM jest z podobnego przedziału cenowego, jest zauważalnie lepszy.

Więc jeśli już Rowery Merida, to jednak z czymś innym niż Gila ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...