Mod Team mrmorty Napisano 16 Lipca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 z moich opinii solidne ścienki są tylko w modelach Traffic, Tourride, oraz w wysokich modelach typu Baron, Kaiser i innych zjazdowych. Z wyjątkiem dziadostwa MK. Wszystko to wynika z tego, że firma robi opony z gumowanej plecionki nylonowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HarveyDent Napisano 17 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Nie żebym bronił Conti bo sam ujeżdżam z powodzeniem zamleczone zwijki Saguaro, ale czy oni czasami nie zalecają najpierw posmarować boków opony od wewnątrz mlekiem i zostawić do wyschnięcie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 17 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Zalecają, ale ja akurat mojego Race Kinga zrobiłem bez tego i było ok, co nie zmienia faktu, że bok opony to papier i strach trochę w góry tak jechać bez dętek na jakieś cięższe trasy z kamieniami itp. Schwalbe takich rzeczy nie zaleca, a widziałem fotki ThunderBurt'a Evo Little Skin Tubeless easy + pewnie parę innych magicznych technologii, całego w bąblach po bokach... ... mało mnie jako użytkownika powinno obchodzi to, że wybrałem wersję Little Skin gdy producent twierdzi że to jest tubeless easy, to ma ta opona bokiem ku~ nie przeciekać, proste jak nie powiem co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eldo Napisano 1 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Odgrzeje trochę kotleta bo zakupiłem właśnie komplet Race King 2,2 z tym że wersja UST czyli chyba najcięższa z pośród tych wszystkich co tutaj zostały wymienione. I teraz pytanie bo nie doczytałem w tym temacie, czy z wersją RK UST też występują takie motywy ? Dodam że kupiłem je na Ebay.de bo w PL nigdzie nie znalazłem Mam w planie założyć je na koła XT UST bez dętki i mleczka i trochę uśmiech mi zmalał po przeczytaniu tego tematu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 6 Maja 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Maja 2017 Hej, otwieram temat bo w jakości opon Conti zaszły dość znaczne zmiany.Wczoraj oglądałem nową dostawę opon od Conti i nie wierzyłem własnym oczom. Ścianki opon dużo lepiej wykonane. Nie ma nawet opcji na wyłażącą nitkę jak to było w poprzednich latach. Guma jest dużo przyjemniejsza w dotyku, śliska. Nie wiem jak to opisać, ale w nowych oponach nie miałem wrażenia, że dotykam gumowanej szmaty. Wniosek z tej bajki jest taki, że Conti poszli po rozum do głowy i zmienili i jakość i miejsce produkcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montell81 Napisano 6 Maja 2017 Udostępnij Napisano 6 Maja 2017 Nielepiej najpierw pojeździć by wyciągać wnioski? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2208 Napisano 6 Maja 2017 Udostępnij Napisano 6 Maja 2017 Jak odróżnić nowszą wersję od starych? Jakiś inny wzór na ściankach lub coś podobnego co na odległość pozwoli ocenić na zdjęciach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 6 Maja 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Maja 2017 Nielepiej najpierw pojeździć tak się składa że wracam do pracy po trzech miesiącach L4 i tak się składa że jeszcze długo nie pojeżdżę na rowerze. Co do mojej opinii, to rozmawiałem ze znajomymi którzy również prowadzą sklepy/serwisy i również podzielają moją opinię. Co ciekawe - o ile w druciaku X-King z poprzednich lat przy konwersji na bezdętkę w systemie ghetto mleko normalnie wyłaziło porami na całej długości, to teraz ten problem nie występuje. Albo jakaś fabryka u nich odwalała chałturę albo firma zaczęła przeglądać fora i przysłuchiwać się opiniom. Swojego czasu wysyłałem do Shimano Polska(oni są dystrybutorami Conti na Polskę) link do tego tematu i obiecali przyjrzeć się sprawie. pawel2208 - w poniedziałek postaram się wrzucić foty nowej i starej opony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przecietny Napisano 6 Maja 2017 Udostępnij Napisano 6 Maja 2017 Cześć Ja mam dość dobre doswiadczenia z Race Kingami, uzywam wersji 26x2.0, są dość trwałe mam je w rowerze treningowym już drugi sezon w pierwszym sezonie były w rowerze na zawody i sprawdziły się w każdym calu, uważam nawet,że są lepsze albo raczej szybsze niż Schwalbe Rocket Rony w wersji EVO na które to zdecydowałem się przejśc w "rowerze wyscigowym". Pomimo dużo większej wagi RK w każdych warunkach i na ciezszym rowerze jeździ mi sie lżej, i wiem,że jest różnica w oporach toczenia na korzyść RK jednak wg testów niezbyt duża 23,9 do 24,7 watt,(nie mam pojecia czy te testy sa wiarygodne i miarodajne) jedyne zastrzeżenia mam do trzymania bocznego, nie pozwalają na bardzo ciasne wchodzenie w zakręty. Sprawdziły się także w gorach gdzie myslalem,że zawiodą. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 6 Maja 2017 Udostępnij Napisano 6 Maja 2017 Obecnie w moim crossie mam zamontowane zwijane Continentale Cylclocross. Tylna opona po przejechaniu 2000 km. wygląda jak Schwalbe Smart Sam po 6000 km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukaszNN Napisano 6 Maja 2017 Udostępnij Napisano 6 Maja 2017 Hej, otwieram temat bo w jakości opon Conti zaszły dość znaczne zmiany. Wczoraj oglądałem nową dostawę opon od Conti i nie wierzyłem własnym oczom. Ścianki opon dużo lepiej wykonane. Nie ma nawet opcji na wyłażącą nitkę jak to było w poprzednich latach. Guma jest dużo przyjemniejsza w dotyku, śliska. Nie wiem jak to opisać, ale w nowych oponach nie miałem wrażenia, że dotykam gumowanej szmaty. Wniosek z tej bajki jest taki, że Conti poszli po rozum do głowy i zmienili i jakość i miejsce produkcji. Coś może w tym być, bo o ile poprzednie moje RK też się rozdarły na boku to na obecnych drutowych XK zrobiłem już ponad 2k km bez przebicia i żadnych przygód od listopada do dzisiaj, jeżdżone codziennie a ważę 85kg. I myślę że drugie tyle zrobią z palcem w d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 6 Maja 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Maja 2017 dokładnie właśnie tak wygląda ścianka nowych opon. Widzę że sklepy w Poznaniu już jesienią dostały oponki na 2017 r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nemo2009 Napisano 6 Maja 2017 Udostępnij Napisano 6 Maja 2017 miejsce produkcji. To gdzie teraz produkują ? Ostatnio chyba w Indiach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 6 Maja 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Maja 2017 Teraz to kitajland Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nemo2009 Napisano 6 Maja 2017 Udostępnij Napisano 6 Maja 2017 Teraz to kitajland Chińczycy coraz bardziej dbają o jakość. Z tym się wiąże podwyżka cen ,niestety. W tym układzie dla Conti,raczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clip7 Napisano 11 Września 2017 Udostępnij Napisano 11 Września 2017 Witam. Również dorzucę swoje spostrzeżenia. Kupiłem nowy rower w 2016 z oponami Conti. Na przodzie Conti MKII na tyle X-King. Obie w wersji RS 2,2. Zalałem mlekiem i jazda. Co drugi maraton albo przód albo tył puszczał i kończyłem przygodę. Dodam, że jak tylko zauważyłem, że traciłem powietrze, nie jechałem dalej, żeby nie zniszczyć opon i obręczy. Opony trzymały powietrze tylko w garażu. Podczas jazdy widziałem wylatujące mleczko przy samej obręczy. Obręcze dostosowane do tublesa. Więc przeszedłem na dętkę. Po założeniu dętki i zakręceniu kołem masakra. W pierwszej chwili pomyślałem, że mam ostro skrzywione koło ale potem okazało się, że przednia opona bije na boki ponad 1cm. Oprócz tego góra i dół. Tył nieznacznie. W tej chwili mam Schwalbe TLR EVO SS tył RaRa, przód RoRo. Przejeździłem już prawie cały sezon. Żadnego kapcia, żadnego wyciekania mleka, po prostu bajka. Waga 71kg, ciśnieie około 2 bary. Od opony wymagałbym bezobsługowości (tylko pompowanie). Jak słyszę, że oponę trzeba najpierw wyczyścić szczotką w środku przed zalaniem mlekiem albo wetrzeć najpierw w nią trochę mleka to zaczynam się zastanawiać o co kaman? Osobiście zraziłem się i już opon tej firmy nie kupię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurcyk Napisano 12 Września 2017 Udostępnij Napisano 12 Września 2017 dokładnie właśnie tak wygląda ścianka nowych opon Czy nowe Conti rozpoznajemy tylko po wyglądzie ścianki, czy może mają również wybitą datę produkcji ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radetzky Napisano 12 Września 2017 Udostępnij Napisano 12 Września 2017 w wersji RS 2,2. Zalałem mlekiem i jazda. Co drugi maraton albo przód albo tył puszczał i kończyłem przygodę Bo to nie są opony dedykowane pod mleko. Przy Schwalbe LiteSkin też mógłbyś mieć problemy z uszczelnieniem, chociaż zdecydowanie mniejsze. SS to co innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 12 Września 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Września 2017 Czy nowe Conti rozpoznajemy tylko po wyglądzie ścianki tylko po wyglądzie ścianki. Co do jakości - żadnej reklamacji ani u mnie ani u zaprzyjaźnionej konkurencji w tym roku nie było. myślę, że temat stracił na aktualności, zatem zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.