Sirrus Napisano 21 Kwietnia 2013 Napisano 21 Kwietnia 2013 Witam. Rozebrałem obie piasty w celu przeczyszczenia i zauważyłem że konusy mają wżery. Pozatym w przedniej piaście wżery są również na kulkach. Nadają sie do wymiany. Trochę mnie to zmartwiło bo piasty mają przejechane 2500 km. Chciałbym wymienić je na jakieś trwalsze. Czy kulki Shimano będą trwalsze od kulek sprzedawanych na sztuki?
beskid Napisano 21 Kwietnia 2013 Napisano 21 Kwietnia 2013 Jakość kulek nie ma specjalnie nic do gadania. Każdą piastę na kulkach da się zniszczyć poprzez nieodpowiednie skontrowanie konusów. Nie ma znaczenia czy to dajmy na to XT, poczciwa Deore czy inna.
Mod Team Puklus Napisano 21 Kwietnia 2013 Mod Team Napisano 21 Kwietnia 2013 Tak samo poprzez zaniechanie okresowego monitorowania ich staniu.
Sirrus Napisano 21 Kwietnia 2013 Autor Napisano 21 Kwietnia 2013 Tak samo poprzez zaniechanie okresowego monitorowania ich staniu. Spotkałem się z opinią że tanie chińskie kulki nie są okrągłe tylko owalne. Boję się że następnym razem przez wżery na kulkach uszkodzę miski , a wtedy to już chyba bedzie piasta do wymiany. Chyba dopłacę parę groszy i kupię kulki Shimano http://allegro.pl/shimano-kulki-piasty-3-16-cala-20szt-y00091210-i3189962639.html , tak dla świętego spokoju. Oczywiście konusy też wymienię.
KMtown Napisano 21 Kwietnia 2013 Napisano 21 Kwietnia 2013 Ja kiedyś kupiłem taki woreczek 140szt. za 6zł i nie były to shimano nawet nie było napisanych na nich firmy A są okrągłe i pracują tak jak mają pracować
Mod Team Puklus Napisano 22 Kwietnia 2013 Mod Team Napisano 22 Kwietnia 2013 Spotkałem się z opinią że tanie chińskie kulki nie są okrągłe tylko owalne. A ja z pustymi, po chwili jazdy koło lata bo kulki implodowały ... Odnośnie rozmiaru, jeżeli jest minimalna różnica nie ma to znaczenia, grunt by wszystkie były w tym samym.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.