Skocz do zawartości

[Sklep] mmbike - Nie Polecam

hellfirez1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, chciałbym wam opowiedzieć moją przygodę z owym sklepem.

Na początku stycznia panującego obecnie roku, byłem zmuszony do zakupu mostka. Na ofiarę wybrałem sobie mostek PRO Frs 50mm.

Krótka porada  wujka google i trafiłem do owego sklepu: http://www.mmbike.pl/index.php

Mostek tam był, cena normalna, wszystko ok, zamówione. Jako opcję wysyłki wybrałem pobranie.

Zamówienie zostało potwierdzone. Ja super uradowany że niedługo będę miał nową zabawkę, chodziłem z myślą że dotrze on do mnie w ciągu 2, góra 4 dni.

Nic bardziej mylnego.

Minęły 2 tygodnie czasu, a mojego mostka ani widu ani słychu. Napisałem maila do nich w tej sprawie. Zero odpowiedzi. Wydało mi się to dosyć dziwne, więc napisałem kolejnego. Znowu zero odpowiedzi.

Więc wziąłem telefon w dłoń i zdecydowałem się zadzwonić i dowiedzieć, co tam się wyprawia.

Odebrał jakiś gostek, który głosem zamęczonego na śmierć leniwca, wydukał bez ładu i składu, że mostek, muszą sprowadzić (sic!), i w ciągu 2 dni go wyślą. 

Miałem zamiar owego pana przez tą słuchawkę udusić, jednak moje opanowanie wzięło górę (ufff) i powiedziałem grzecznie "OK, dziękuję, czek...." Tak, owy miły pan "rzucił" słuchawką. Wtedy już moje opanowanie nie zdało egzaminu i wygłosiłem piękną wiązankę pięknej pospolitej polszczyzny do pustej słuchawki. No ale nic, żyć trzeba dalej, bez możliwości poruszania się moim ukochanym jednośladem.

I tak moje życie toczyło się dalej, a od rozmowy telefonicznej minął tydzień. A mostku dalej jak nie było tak nie ma. Nie miałem ochoty drugi raz dzwonić, gdyż osobowości medytującego mnicha nie posiadam, więc napisałem znowu maila w tej sprawie. I jak nietrudno się domyślić, nie dostałem żadnej odpowiedzi. Miałem już tego serdecznie dosyć więc kupiłem sobie inny mostek w innym sklepie.

Dzisiaj kończy się 20 kwiecień, a paczki od nich nadal nie otrzymałem. Teraz wydaje mi się to naprawdę śmieszne :D

Ciekawe co by było gdybym zadzwonił, i zaczął się pytać kiedy w  końcu wyślą moje zamówienie ;)

Więc krótko- ODRADZAM ZAKUPÓW W TYM SKLEPIE

Dziękuję za uwagę ;)

Napisano

Nic mu nie mogą zrobić jeśli nie odbierze, miałm taki przypadek z towarem cenniejszym niż mostek, i bynajmniej nie czekałem tak długo, towar przyszedł 3 dni po terminie i wrócił do nadawcy, tyle, że w dniu kiedy towar miał do mnie dotrzeć, a wg. numeru listu przewozowego nie wyjechał od sprzedawcy, napisałem żeby nie wysyłali ... ale "cfany" sprzedawca wysłał, i co ? no i miał dodatkowe koszty :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Jeśli zgodnie ze swoim własnym regulaminem sklep zastrzega sobie 7 dni na wysłanie towaru do klienta i tego nie robi to o jakich karach i komornikach mowa? Niech klienta podają do sądu jeśli im się nie podoba, że klient po czasie nie odebrał przesyłki. Przecież to sklep ewidentnie nie wywiązał się z umowy. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...