Skocz do zawartości
  • 0

Kross level a6 2013 czy warto

Gość Miłosz

Pytanie

Gość Miłosz
Napisano

Witam wszystkich, trafiłem na to forum z polecenia :).

Już od dłuższego czasu upatrzyłem sobie rower Kross level a6 z poprzedniego roku, jednak usłyszałem, że ma on skłonności do różnego rodzaju nieposłuszeństwa, dlatego postanowiłem poczekać. W tym roku wyszedł nowy, w opiniach dużo lepszy i bardziej profesjonalny, jednak kosztuje 2999zł. Tu nasuwa się moje pytanie, czy za tę cenę warto się o niego pokusić?? Widziałem już promocje w których można było go nabyć za 2599 lub za cenę normalną, lecz z dodatkami na kwotę 300 zł.

Macie może jakieś propozycje z lepszym stosunkiem jakości do ceny?? Nadmienię, że jeżdżę po drogach/lasach/górach w stosunku 5/4/1.

Dziękuję za pomoc i pozdrawiam:
yo6.

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

nowe ramy krossa często pękają poszukaj na forum jest wątek

Napisano

Ja bym się nie bał jakoś strasznie tego pękania. Faktycznie, nawet ostatnio, były tematy na forum odnośnie ram Krossa ale bez przesady. 3-4 przypadki na forum to kropla w morzu. Poza tym sprzęcior masz na gwarancji.

Szczerze mówiąc ja bym skłaniał się do rocznika 2012. Myślę, że tanio go dostaniesz. Sprzedasz amor fabryczny i za kasę z niego oraz zaoszczędzoną różnicę kupisz coś naprawdę fajnego.

Teraz jest najgorszy czyt. najdroższy czas na kupowanie rocznika 2013

Gość Miłosz
Napisano

Dzięki za odpowiedź :) . Właśnie wiem, ze jest gwarancja i dlatego bardzo się nie przejmuję tym pękaniem. Co do 12', hmm jest on za 2400 zł, czyli 300 zł taniej, nie wiem, za ile mógłbym sprzedać stary i czy za tyle kupię dobrej klasy amortyzator? - ten z 13' kosztuje koło 550 zł. Ponadto wiem, że ludzie mieli problemy z tyną przerzutką i hamulcami - wyciekały. Wiem, że może się to zdążyć w każdym, ale jakoś nie mam ochoty trzymać go non-stop w serwisie lub sam się bawić, jak przy moim obecnym.

Patrzyłem w poprzednim roku na ceny, to zmalały dopiero pod koniec jesieni, a wtedy znów, w niedługim czasie wyjdzie coś lepszego. Na starym jeżdżę po 100 km dziennie, bojąc się, że nie dojadę z powrotem z jakiejś usterki, dlatego chcę kupić coś nowego i w końcu się nie martwić oraz spokojnie pojechać na coś w okolicach 200-250 km.

Ja bym się nie bał jakoś strasznie tego pękania. Faktycznie, nawet ostatnio, były tematy na forum odnośnie ram Krossa ale bez przesady. 3-4 przypadki na forum to kropla w morzu. Poza tym sprzęcior masz na gwarancji.

Szczerze mówiąc ja bym skłaniał się do rocznika 2012. Myślę, że tanio go dostaniesz. Sprzedasz amor fabryczny i za kasę z niego oraz zaoszczędzoną różnicę kupisz coś naprawdę fajnego.

Teraz jest najgorszy czyt. najdroższy czas na kupowanie rocznika 2013

Napisano

Ja kupilem swojego Level A6 2013 za 2000 z przesylka, kontaktowalem sie z sklepami i znalazlem sklep w Gdyni, uprzejma obsluga, dostarczyli rower w ciagu 1 dnia.

Osobiscie sadze, ze rower jest super, fajny osprzet, lekka rama, wygodnie sie jezdzi, z mojej strony 2k za A6 jest dobra cena ale 3k juz nie dalbym :)

Gość Miłosz
Napisano

Dzięki wszystkim za odpowiedzi : ), udało mi się okazyjnie kupić go za 2400, bo miał porysowaną sztycę i jedną rysę na tylnym widelcu, co mi szczerze nie przeszkadza, ani nie widać tego z odległości ponad metra.

Gość Mateusz
Napisano

Dzięki wszystkim za odpowiedzi : ), udało mi się okazyjnie kupić go za 2400, bo miał porysowaną sztycę i jedną rysę na tylnym widelcu, co mi szczerze nie przeszkadza, ani nie widać tego z odległości ponad metra.

Ja również okazyjnie zakupiłem a6 2013 i powiem wam że naprawdę jestem z niego zadowolony. Używałem już go dwa razy w ciężkich warunkach górskich i na razie odpukać nie zawiódł mnie. Wszystko działa jak należy

Osobiście polecam ten model.

Napisano

Ja kupilem swojego Level A6 2013 za 2000 z przesylka, kontaktowalem sie z sklepami i znalazlem sklep w Gdyni, uprzejma obsluga, dostarczyli rower w ciagu 1 dnia.

Osobiscie sadze, ze rower jest super, fajny osprzet, lekka rama, wygodnie sie jezdzi, z mojej strony 2k za A6 jest dobra cena ale 3k juz nie dalbym :)

Kolego,  a możesz dać namiar na ten sklep w Gdyni, bo cena wydaje się być rewelacyjna!

Napisano

Taka cena nie istnieje. Moze za rok. Na gle kazdy licytuje swoje okazje. lepiej napisz jaka to byla okazja

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...