terrago Napisano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Witam! Czasem będąc w trasie trzeba się trochę nawodnić. Mam zatem pytanie. Czy wystarczy do jakiejś względnie przyzwoitej wody mineralnej 0,5l wlać soczek w kartoniku 0,2l, żeby powstał napój izotoniczny? Dodam, że do tabletek jakoś specjalnie nie mam zaufania, miód mi smakowo nie odpowiada (bo jest za słodki), herbata mi się w trasie za bardzo nie widzi, "tanich orenżad" w butelkach raczej nie zwykłem na rowerze uskuteczniać, zaś herbata bardziej mi odpowiada przy śniadaniu. Do napojów w stylu O`Sheea za bardzo nie mam zaufania, zaś oryginalny Powerade jest dla mnie raczej trochę za drogi. A może zamiast takiej mieszanki mineralka 0,5l + soczek 0,2 kupić po prostu jakiś zwyczajny nektar w kartoniku 2l (np. Cappy Multiwitamina)? Innymi słowy z punktu widzenia uzupełnienia płynów lepiej zastosować mieszankę woda mineralna 0,5l + mały soczek w kartoniku 0,2l, czy taki właśnie zwyczajny owocowy nektar z witaminami? Pozdrawiam, M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shortee Napisano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Rzuć okiem tu: http://www.forumrowerowe.org/topic/133246-dieta-i-home-made-czyli-co-sami-przygotowujecie-na-trening/?do=findComment&comment=1259073 Na pewno się przyda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.