kporys Napisano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Witam, od wczoraj posiadam dwa rowerki, jeden na Tektro HDC300, a drugi na Hayesach Dyno Sport i obydwa hamują tak samo jak moje stare v-brakei. Czym to może być spowodowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex232 Napisano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Są zapowietrzone. Albo klocki do wymiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktt9711 Napisano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Mi hayesy docierały się 70 km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
det0maso Napisano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Raczej muszą się dotrzeć.Daj im trochę popalić na zjazdach,parę gwałtownych hamowań i będzie dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 20 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Przejechałem na razie na tym z Hayesami z 15-20km, ale nic nie zauważyłem poprawy. A jakie są objawy zapowietrzonych hamulców? A no i rowery są nowe, więc wątpie żeby trzeba było wymieniać klocki już Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz0595 Napisano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Są to nowe rowery? Wg. mnie są zapowietrzone, lub ew. zużyte klocki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex232 Napisano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 O kurczę, nowe rowerki sory Muszą się dotrzeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 20 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 A jakie są objawy zapowiatrzonych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex232 Napisano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Podobne i jeszcze klamka jest ,,gumowata,, Ale jak to nowy rower jest to odpada że są zapowietrzone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktt9711 Napisano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Wybierz się na dwie lepsze wycieczki. Jak zrobisz 100 km i nie będzie poprawy to po prostu pójdź do serwisu, pokaż gwarancję i mają zrobić tak, by dobrze hamowały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Ale jak to nowy rower jest to odpada że są zapowietrzone Nie koniecznie. Wczoraj w sklepie macałem wszystkie hamulce hydrauliczne jakie mieli i jakieś 70% było zapowietrzonych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 20 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Ale nie to, że nie hamują w ogóle, tylko że muszę mocno wcisnąć, bo tak to tylko spowalniają . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 To obstawiam, że są zapowietrzone. Miałem podobnie, jak skracałem przewody w swoich 596 i wyciekło trochę oleju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 20 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Najpierw zobaczę, może się dotrą, a jak nie to będę myślał dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex232 Napisano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 mokry Ale gdy ktoś kupuję rower serwis musi go w pełni przygotować. U nas w rowerowym jak są hamulce jakieś nie za bardzo to albo dolewamy oleju albo je odpowietrzamy. Ale pewnie nie chce im się i tak to jest. Ktoś kto się nie zna kupi rower z hydraulikami, nie przejedzie się na nim. A potem zdziwienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Ale gdy ktoś kupuję rower serwis musi go w pełni przygotować. U nas w rowerowym jak są hamulce jakieś nie za bardzo to albo dolewamy oleju albo je odpowietrzamy. Ale pewnie nie chce im się i tak to jest. Ktoś kto się nie zna kupi rower z hydraulikami, nie przejedzie się na nim. A potem zdziwienie Wszystko zależy od sklepu. Jeden przygotuje porządnie rower, że wsiadasz i możesz jechać; a inny, że najlepiej zanieść do domu i wyregulować wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 20 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 To nie ja kupowałem rower, tylko mój tata i mówił, że wszystko regulowali przy nim Dzięki wszystkim za pomoc, jak się zwiększy moc to napiszę wam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kysa275 Napisano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Może hamulce są zatłuszczone, przemyj tarcze rozpuszczalnikiem lub jakimś innym odtłuszczaczem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 21 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 60 km przejechane i jest lepiej Wyczytałem że w Hayesach mam klocki półmetaliczne, to pewnie też dłużej trwa docieranie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 22 Kwietnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 To zależy od klocków i tarczy i od tego jak jeździsz. klamka w hayes powinna być twarda, czyli po zaciśnięciu jak klocki dojdą do tarczy ma być ewidentnie twarda, nie jak kamień bo tego sie nie da uzyskać ale nie powinna sie dawać wciskać bardziej bo to świadczy o zapowietrzeniu. Tektro pewnie jest na olej, i pewnie będzie bardzie miękki ale ogólnie w przypadku zapowietrzenia taka sama historia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.